Į eterį grįžta virtuvės šefas R. Ščesnavičius | Diena.lt

Į ETERĮ GRĮŽTA VIRTUVĖS ŠEFAS R. ŠČESNAVIČIUS

  • 2

Šį vakarą LRT kulinariame šou „Mano mama gamina geriau!“ – intriga: atostogauti išvykusį Romą Zakarevičių pakeis ne mažiau garsus virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius. Praeityje televizijos šlove mėgavęsis maisto ekspertas ir vėl šypsosis iš televizoriaus ekrano.

Profesionalo patirtis virtuvėje – 45 metai, o į priekį jį visada vedė noras tobulėti. Kulinarijos studijas R.  Ščesnavičius baigė Kaune, o vadovavimo patirties sėmėsi garsiuose Europos restoranuose.

Maisto ruošimas Robertui yra ne tik profesija, bet ir meno raiška, galimybė bendrauti su žmonėmis. R. Ščesnavičius į eterį grįžo po beveik ketverių metų pertraukos. Robertas tikina, kad grįžimas buvo visai neplanuotas, tačiau labai lauktas ir džiugus.

„Dirbti televizijoje visada labai smagu. Traukia mane kameros, daug metų filmavausi įvairiose laidose. Kartais pats savęs klausiu, kodėl mane traukia televizijos virtuvė... Labai mėgstu bendrauti su žmonėmis, gal todėl filmuotis man smagu. Televizija leidžia pabendrauti su daugybe žmonių. Karjeros pradžioje man buvo keista, kai atsistojus prieš kamerą reikia su kažkuo kalbėti. Vėliau žmonės pradėjo mane atpažinti gatvėje, kalbindavo. Dėmesys, kurį juntu iš žmonių, yra malonus“, – pasakoja virtuvės šefas.

Šiuo metu didžiausia kulinaro aistra – jo rengiami desertų šou. R. Ščesnavičius sako, kad net visko matę svečiai būna apstulbinti. Visgi maisto ekspertas įsitikinęs, kad ir po prašmatniausių puotų labiausiai norisi namuose gaminto maisto.

Martyno Starkaus vedamoje laidoje šį vakarą susirungs drabužių kūrėja Gabrielė Gineikaitė su mama Danguole. Jos gamins makaronus su krevetėmis. „Šio patiekalo receptas nėra labai senas mūsų šeimoje, jam 4-5 metai. Jį atsivežėme iš Šri Lankos. Ten šį patiekalą valgėme dažnai, tik kad buvo labai aštru. Patobulinome pagal savo receptorius“, – pasakos Gabrielės mama.

Moterų konkurentai bus aktorius Eimutis Kvoščiauskas su mama Izabele. Komanda gamins ukrainietiškus barščius. Ar pavyks suspėti per 20 minučių? Kuri komanda nugalės? Tai paaiškės jau šį vakarą 21.30 val. per LRT televiziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaimynai

Labai nemalonus žmogus arogantiškas pasiputes nieko gero is jo

zelemunčikas

Valstybinė televizija LRT valgyklos virtuvės lygio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS