I. Laursas: gyvenime yra dalykų, kurių nenorėčiau užleisti kompiuteriui | Diena.lt

I. LAURSAS: GYVENIME YRA DALYKŲ, KURIŲ NENORĖČIAU UŽLEISTI KOMPIUTERIUI

  • 2

Žvelgdamas pro pačiame Vilniaus centre įsikūrusio biuro langus garsus verslininkas Ilja Laursas jau dabar mato pasaulį, kuriame gyvensime po penkerių ar net dešimties metų.

„Kitaip, nei žmonės mano, mūsų gyvenimai pasikeis labai greitai. Jau po 5 metų žmones vežios savaime vairuojantys automobiliai arba, pavyzdžiui, iš oro uosto į miesto centrą keleivius greitai, saugiai ir pigiai pristatys skraidantys dronai. Neabejoju, kad ilgainiui patiems žmonėms vairuoti nebebus leidžiama, nes tai yra mažiau saugu, nei leisti šį darbą atlikti technologijoms”, – LRT laidos „Gyvenimas” kūrėjams sakė I. Laursas.

Pirmąją mobiliųjų aplikacijų parduotuvę įkūrusio verslininko darbo galėtų pavydėti visi technologijų gerbėjai – 42-ejų investuotojas važinėja po tarptautines parodas ir stengiasi įžvelgti, kurios technologijos ateityje neatpažįstamai pakeis mūsų visų gyvenimą. Tai – ne tik be galo įdomu, bet ir pelninga.

Verslo leidiniai skelbia, kad jis jau uždirbo per 20 milijonų eurų, patenka į turtingiausių Lietuvos žmonių sąrašą ir yra vienas įtakingiausių mūsų šalies verslininkų. Iljos nuopelnai įvertinti ir užsienyje – 2009-aisiais jis pateko tarp 40 įtakingiausiųjų mobiliųjų komunikacijų rinkoje, kitąmet Vašingtone paskelbtas Baltijos šalių metų verslininku, o dar po metų lietuviui įteiktas metų vadovo apdovanojimas už nepriekaištingą darbą vadovaujant kompanijai ne bet kur, o aukštųjų technologijų Meka vadinamame Silicio slėnyje.

Jau po 5 metų žmones vežios savaime vairuojantys automobiliai arba, pavyzdžiui, iš oro uosto į miesto centrą keleivius greitai, saugiai ir pigiai pristatys skraidantys dronai.

Šlovė ir pinigai I. Laurso neišpaikino. Kaip ir anksčiau, jis netaško pinigų vėjais ir nesipuikuoja prabangiais pirkiniais. Nuosavų namų neturi, nes dėl darbų, o taip pat ir dėl neramaus būdo daugiau nei pusę laiko praleidžia kelionėse. Be to, investuoti į nekilnojamąjį turtą – neracionalu. Užtat ant darbo stalo – naujausi kompiuteriai kiti įrenginiai, reikalingi sekti viso pasaulio technologijų naujienas.

Pasak I. Laurso, pinigai jam – galimybė imtis naujų iššūkių, domėtis ir investuoti į ateitį, kuri neišvengiamai vieną dieną pasibels į mūsų duris. „Turiu draugą Stanfordo universiteto profesorių, kuris dirba su naujausiais išradimais. Jis prisipažino, kad yra kompiuteris, kurio mąstymo žmonės nebesupranta. Neseniai jis įveikė paskutinį intelektinį žaidimą, kuriame žmogus dar sugebėdavo prieš jį laimėti. Pats sužaidė prieš save du milijonus partijų, sukūrė strategiją, kurios niekas nesugeba suprasti, ir laimėjo“, – pasakojo Ilja, neabejojantis, kad ateis laikas, kai ir valstybes valdys ne emocijų vedini žmonės, o kompiuteriai.

Vis dėlto yra kompiuteriams nepavaldžių dalykų, kurių  I. Laursas nė už ką nenorėtų atsisakyti. Kas tai – vieno sėkmingiausių Lietuvos verslininkų pasakojime jau šį vakarą, 19.30 val. LRT laidoje „Gyvenimas”. Vedėjas Edvardas Žičkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R. Zubinas

Prieš 80 metų Mahatma GANDIS Antanui POŠKAI buvo pareiškęs :"Žinau LIETUVĄ. Lietuvių kalba senesnę už SANSKRITĄ!" Ir štai, Seniausios Žemėje Lietuvių kalbos dėka, pasisekė įminti per 500 seniausiųjų kultūrų (hetitų, majų, indų, kiniečių, graikų, arijų-baltų, Egipto, šumerų ir kt.) ŠALTINIUS. Juose radau vertingiausios informacijos iš SENIAUSIOS PRAEITIES! Ši informacija, prieš jau 10 metų, leido ATRASTI TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS! Leido pažinti - kodėl ir kaip Žemėje klimatas kinta?! O taip pat- kas ir kodėl Žemėje vyks po 100, 500, 100 000 metų! Visa tai, su vyksmo technologinėmis schemomis bei laiko grafikais, aprašyta mano knygose :"Perkūnas", "PER PRAEITĮ Į ATEITĮ",, "Pažadinta praeitis", "Praeitis ir Ateitis", "Praregėjimas". Redakcijai atiduota knyga "Šumerų Karalių Sąrašas", kuri siekia beveik "500 000"!. Mokslininkai šių atradimų nepripažįstą! Mat, NEGALI BŪTI?! Aš gi be mokslinio laipsnio, ATRADIMŲ skelbti PASAULIUI, negaliu! KĄ DARYTI?

serž

Žaviuosi šituo jaunu žmogumi/tarp kitko Kauniečiu iš didžiosios raidės/ ir labai norėtusi, kad jis žvalgytusi pro biuro langą Kauno mieste ir steigtų kuo daugiau "mokyklėlių" ,kur jaunimas augtų sekdami šio puikaus Iljos Laurso pėdomis. Tokie žmonės nepamiršta savo gimtujų namų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS