I. Swan geros savijautos receptas: nuo pat ryto – šypsena ir sportas | Diena.lt

I. SWAN GEROS SAVIJAUTOS RECEPTAS: NUO PAT RYTO – ŠYPSENA IR SPORTAS

Su Artūru pradėjusi kurti sveiką gyvenseną populiarinantį tinklaraštį, netruko išpopuliarėti. Nenuostabu, nes sveika mityba šiandien – labai populiari. Ir nors socialinių tinklų žvaigždė kasdien vis labiau užimta, virtuvei laiko randa.

Protestas prieš save

"Man maistas yra labai svarbus. Jeigu valgau netinkamai, organizmas iš karto parodo. Tuomet jaučiuosi pavargusi, be jėgų, be nuotaikos, įsiskausta galvą. Anksčiau mano organizmas nebuvo toks reiklus ir priėmė viską, ką į jį kišau. Tačiau dabar jis tapo išrankesnis, tad man tikrai rūpi, ką dedu į skrandį, – atvirauja pašnekovė. – Kadangi sportuoju, rytais man tiesiog privaloma tinkamai pavalgyti. Nuo to priklauso energija per treniruotę ir jėgos po jos."

Iš maisto raciono Ieva jau seniai išbraukė produktus su glitimu, kurio jos organizmas netoleruoja – jaučia nuovargį, silpnumą, o veidą beria spuogais. Atsisakius kvietinių, miežinių ir ruginių produktų, merginos savijauta pagerėjo, tačiau iki to reikėjo nueiti nelengvą kelią.

"Iš pradžių buvo tikrai sunku. Aš supratau, kad esu priklausoma nuo kai kurių produktų. Tada puoliau į ašaras, bandžiau protestuoti pati prieš save. Tik laikui bėgant supratau, kad yra daug alternatyvų, o kai kurie produktai net nebūtini. Dabar viskas kur kas paprasčiau", – dalijasi atradimais Ieva.

Sveiką mitybą žmonės supranta skirtingai, tad sunku griežtai apibrėžti ir nustatyti ribas, kas tai yra ir ko tikrai reikėtų atsisakyti.

Saldumynų gali nebūti

Kaip ir daugelis merginų, Ieva gaminti maistą išmoko iš mamos ir močiutės. Tačiau, nustojusi valgyti produktus su glitimu, ji atsisakė visų vyresnės kartos moterų išmokytų receptų. Pati atrado produktus, kurie tinka jos organizmui. Dabar be jų – nė dienos.

"Negaliu sakyti, kad labai eksperimentuoju su maistu. Turiu mėgstamus ingredientus ir dažniausiai kažką gaminu su jais. Jeigu norisi kažko naujo, prie jų prijungiu kokius nors kitokius ingredientus. Dabar mano topinis patiekalas – salotos su feta, todėl, užėję pas mane į namus, šaldytuve visuomet rastumėte špinatų ir fetos", – šypsosi sveikos mitybos puoselėtoja.

Dažnas lietuvis negali gyventi be pyragaičių, bandelių ir kitokių saldumynų. Tačiau Ievai tokie skanumynai nerūpi – pyragų ji nekepa, o saldainius valgo labai retai.

"Kitiems pyrago gabalėlis ar saldainių sauja yra didžiausia palaima, man pica ar mėsainis – skaniausias desertas. Aš esu mėsos žmogus. Mėgstu paukštieną ir kitokią mėsą, bet dešrelių, vytintų dešrų neperku. Apskritai vengiu visų perdirbtų produktų ir bet kokių padažų. Jeigu valgau, tai tik tokį, kurį pasigaminu pati. Stengiuosi nevalgyti daug duonos ir batono, mielai išsiverdu ryžių, grikių arba kitokių kruopų, – savo mitybos taisykles atskleidžia pašnekovė. – Sveiką mitybą žmonės supranta skirtingai, tad sunku griežtai apibrėžti ir nustatyti ribas, kas tai yra ir ko tikrai reikėtų atsisakyti."

Paprastas laimės receptas

Dėl aktyvaus gyvenimo būdo virtuvėje suktis Ievai laiko lieka nedaug, maistą ruošia kelioms dienoms į priekį. Taip sutaupo laiko, nereikia sukti galvos, ką valgyti pietums ir vakarienei.

"Jeigu paklaustumėte, ar gaminti maistą pačiai, ar valgyti vienai kavinėse, rinkčiausi gaminimą namuose. Labiau mėgstu valgyti kavinėse, tačiau tik dėl to, kad man svarbi emocija, pateikimas, aplinka, taip pat žmonės su kuriais aš tuo metu leidžiu laiką", – atvirauja pašnekovė.

Kartu su vyru Artūru keliaudama po pasaulį Ieva atrado ir pamėgo kitų šalių virtuves. Aštraus maisto mėgėja ypač susižavėjo Azijos šalių patiekalais. "Man pasakiškai skanūs ryžių makaronai, daržovių suktinukai. Kai norime panašių skonių, einame į restoraną, nes nesu tikra, kad namie pagaminčiau panašiai."

Skanus maistas – vienas iš būdų pakelti nuotaiką. "Kaip ir visiems, man būna dienų, kai nei jėgų, nei nuotaikos nėra. Be abejo, nuo mūsų pačių priklauso, kaip žvelgsime į dieną ir kurią būseną pasirinksime. Aš dažniausiai renkuosi šypseną, spalvingus drabužius, rytą su sportu. Visi šie dalykai vienaip ar kitaip mane nuteikia geresnei dienai. Po sunkios dienos mėgstu pasilepinti karšta vonia ir daug maisto – labai mėgstu valgyti plūduriuodama", – paprastą savo laimės receptą atskleidžia Ieva.

Ievos žaliasis kokteilis

Reikės: špinatų, mango, imbiero, banano, ananaso.

Viską susmulkinkite trintuvu iki vientisos geriamos masės. Jei norite sotesnio kokteilio, įberkite avižų.Tai puikūs pusryčiai, kai ką nors pasigaminti nėra laiko.

Ispaninių šalavijų sėklų pudingas su vaisiais

 

Reikės: ispaninių šalavijų sėklų, norimo gėrimo sėkloms brinkinti, persimono, kivio, kertuočio (dragon fruit), šilauogių.

Ispaninių šalavijų sėklas išbrinkinkite. Galite užpilti vandeniu, pienu, kokosų ar sojų pienu – kaip kam patinka. Skysčio pilkite, kad apsemtų antra tiek, kiek yra sėklų. Išmaišykite ir palikite per naktį išbrinknti. Ryte ant viršaus sudėkite mėgstamus vaisius ar uogas. Naudojau persimoną, kivį, kertuotį, šilauoges, tačiau galima naudoti įvairius mėgstamus vaisius.

Kalakutienos troškinys su makaronais

Salotoms reikės: špinatų, fetos (gali būti ožkų arba avių sūris), saulėje džiovintų pomidorų, agurko, saulėgrąžų sėklų.

Gvakamolės padažui: avokado, šaukšto graikiško jogurto, druskos, citrinos sulčių.

Troškiniui su makaronais: kalakutienos faršo, makaronų, poro, pievagrybių, konservuotų pomidorų, mėgstamų prieskonių.

Kalakutienos faršą kepkite su poru ir pievagrybiais, tuomet sudėkite konservuotus pomidorus ir visą masę troškinkite apie 30–40 min. Patroškintą masę sumaišykite su išvirtais makaronais ir dar pakepkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Avokadą, graikišką jogurtą sutrinkite iki vientisos masės, paskaninkite druska ir citrinų sultimis.

GALERIJA

  • I. Swan geros savijautos receptas: nuo pat ryto – šypsena ir sportas
  • I. Swan geros savijautos receptas: nuo pat ryto – šypsena ir sportas
  • I. Swan geros savijautos receptas: nuo pat ryto – šypsena ir sportas
  • I. Swan geros savijautos receptas: nuo pat ryto – šypsena ir sportas
  • I. Swan geros savijautos receptas: nuo pat ryto – šypsena ir sportas
Ievos Swan asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jkl

kitaika ar vietnamka?Kas tokia ir ko cia jai reikia?

anonimui

negi nesupranti,su tarpkoju dirba daugiau nieko nesugebetu,matos is foto

Anonimas

O ką dirba šita kvaiša ? Ar tik parazituoja ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS