I. Valinskienė: aš Seime irgi būčiau prisivogusi | Diena.lt

I. VALINSKIENĖ: AŠ SEIME IRGI BŪČIAU PRISIVOGUSI

  • 1

„Yra toks liaudiškas posakis: į Seimą einama vogti. Aš irgi būčiau prisivogusi, jei žinočiau, už kurios vietos tai daryti. Finansiškai mums tie ketveri metai buvo slogūs ir silpni, nes pramogų pasaulyje mes uždirbdavome daugiau“, – sako Inga Valinskienė.

„Dabar mes ramūs, mūsų sąžinės švarios, nes mes žinome, kaip tuo metu gyvenome, kaip viskas vyko. Jeigu būtų buvę kitaip, galbūt būtume likę Seime dar ne vieną kadenciją“, – taip savo kaip politikės kelią prisimena viena žymiausių Lietuvos atlikėjų.  

„Jeigu jūs įsiklausytumėte į politinių jėgų koncepcijas, tai pamatytumėte, kad jos visos panašios, tik kitais žodžiais pasakytos. Žmonės į politiką eina iš idėjos ir tikėdamiesi, kad kai yra kažkas ne taip, tą „ne taip“ galima pakeisti – atėjus, būnant ten, subūrus žmones. To tikisi visi politikos naujokai. Tačiau kaip ir kiekvienoje srityje, taip ir politikoje yra užkulisinių žaidimų, yra dvigubų ar net trigubų išdavysčių. Ir ypatingai pilna nemeilės išsišokėliams. O Arūnas, nežiūrint jo lankstaus būdo, buvo vertinamas kaip išsišokėlis. O tokius suvalgys bet kokiu atveju, dėl menkiausios priežasties. Laikui einant, jau būdamas toje terpėje, matai kas ten vyksta, kaip tai vyksta, kodėl tai vyksta – ta sistema nebus sugriauta dar greitai. Ir supranti, kad  nieko čia ypatingo nepadarysi. Gaila tų metų dėl tos ramybės ir štilio, bet patirties prasme jie buvo vertingi, – kartėlio neslepia I. Valinskienė. – Politika yra ta vieta, kurioje būtina pradėti žaisti pagal tam tikras taisykles, prisitaikyti. Bet jeigu tu nepataikai, tau nepatinka kai kurios iš tų taisyklių – tada eik į pramogų pasaulį.“

Arūnas, nežiūrint jo lankstaus būdo, buvo vertinamas kaip išsišokėlis.

Žymi atlikėja dabar rengia savo solinius koncertus, kurie surenka pilnas arenas žmonių. „Šiuo atveju mano abejonės buvo dar didesnės nei kitais klausimais. Aš labai bijojau fiasko: koncertui gali pasiruošti puikiai, bet niekada negali žinoti, kiek žmonių susirinks. Ir jei šalia nebūtų žmogaus, kuris eina va bank – tokio, kaip mano vyras – tai tų koncertų niekada nebūtų. Aplinka labai konkurencinga. Dabar, kai viskas pavyko, man labai gėda dėl savo svarstymų, ir Arūnas iki šiol nepraleidžia progos patraukti per dantį“, – juokiasi Inga.

Tačiau kaip prasidėjo I. Valinskienės muzikinė karjera? Kokią vaikystę ji turėjo? Su kokiais skaudžiais paauglystės iššūkiais susidūrė? Kaip klostėsi jos ir Arūno Valinsko vedybinis gyvenimas? I. Valinskienės gyvenimo istorija – jau šį vakarą dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną“ 19:30 per LRT TELEVIZIJĄ.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bent jau prisipažįsta

Taigi, atėjo į seimą prisivogti, bet per vieną kadenciją neišmoko kaip tą padaryti, o į antrą kadenciją jau niekas neišrinko, tai grįžo atgal daineles dainuoti..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS