V. Adamkus I. Zasimauskaitei: Lietuva už jus sirgs taip, kaip per krepšinio varžybas | Diena.lt

V. ADAMKUS I. ZASIMAUSKAITEI: LIETUVA UŽ JUS SIRGS TAIP, KAIP PER KREPŠINIO VARŽYBAS

Trečiadienį Prezidentūroje surengtos Ievos Zasimauskaitės išlydėtuvės į „Euroviziją“. Daina „When we’re old“, jau palietusi daugybę širdžių, nepaliko abejingos ir buvusios pirmosios šalies poros. Prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma yra dideli šios dainos gerbėjai.

„Tai – gražus iššūkis. Lietuvos, dainuojančios tautos, proga išeiti į tarptautinį lygmenį. Visuomet labai džiaugiuosi, kad turime talentą, kuris gali pristatyti mus dainuojančią tautą, nors asmeniškai aš balso neturiu. Labai noriu palinkėti didelės sėkmės atstovaujant Lietuvai, kad ir kaip pasibaigtų. Vis tiek dalyvaujame tarptautinėse varžybose, Lietuvos trispalvė ir vardas skamba jei ne per visą pasaulį, tai bent per Europą. Turime labai džiaugtis tokia galimybe. Lauksime, žiūrėsime, džiaugsimės ir spausime kumščius“, – Lietuvos atstovei didžiausiame pasaulio dainų konkurse žadėjo prezidentas.

Jis taip pat domėjosi, ar daug laiko I. Zasimauskaitė praleidžia besirengdama pasirodymui. I. Zasimauskaitė pasakojo, jog pristatė Lietuvą ir konkursinę dainą keturiuose Europos miestuose: Rygoje, Londone, Tel Avive ir Amsterdame. Taip pat dainininkė V. Adamkui sakė, jog jai labai svarbu tinkamai ištransliuoti dainos nešamą žinutę.

„Gaunu labai daug laiškų iš jaunų žmonių, ir tokių, kurie buvo praradę tikėjimą meile. Jie sakė, kad klausant šios dainos, jiems byra ašaros ir vėl norisi mylėti. O aš noriu prisipažinti, kad jūsų su ponia Alma istorija labai įkvepia mane“, – atviravo I. Zasimauskaitė.

Visuomet labai džiaugiuosi, kad turime talentą, kuris gali pristatyti mus dainuojančią tautą, nors asmeniškai aš balso neturiu.

Prezidentui patiko ir mintis, jog paskutines kelias eilutes I. Zasimauskaitė atlieka lietuvių kalba. „Eurovizijos“ delegacijos vadovas Audrius Giržadas patvirtino, jog ši mintis patiko ir daugeliui Europos klausytojų, jau stebėjusių I. Zasimauskaitės pasirodymą gyvai pristatomuosiuose turuose.

„Iš tikrųjų visi girdi Lietuvą, girdi Ievą. Man labai smagu iš šalies stebėti, kaip reaguoja publika, klausydamasi Ievos atliekamos dainos. „Eurovizijoje“ visi šoka, o kai ima dainuoti Ieva, žiūrovai susiglaudžia galvomis, susikimba už rankų ir dainuoja kartu. Ypač suklūsta, kai I. Zasimauskaitė paskutines keturias eilutes atlieka lietuvių kalba“, – pasakojo A. Giržadas.

V. Adamkaus žodžiais, jam džiugu, kad daina tučtuojau priverčia žmones reaguoti. O į neigiamas reakcijas jis I. Zasimauskaitę paskatino nekreipti dėmesio.

„Žinau, kad yra įvairių komentarų, žmonės sako, kad jiems neįdomu, be reikalo dalyvaujame. Aš kaip tik galvoju priešingai. Toks konkursas – savotiškas paskatinimas jaunajai kartai, naujiems talentams. Turbūt galime džiaugtis, kad turime žmonių, galinčių reprezentuoti mūsų šalį pasauliniu mastu“, – mintimis dalijosi prezidentas.

V. Adamkus tvirtino tikintis, jog Lietuva už I. Zasimauskaitę sirgs taip, kaip už krepšinio komandą.

„Manau, kad taip, kaip sergame už krepšinį, taip sirgsime ir už jus „Eurovizijoje“. Turėsite nemažą palaikančiųjų auditoriją“, – vylėsi prezidentas.

Kalbai pasisukus apie krepšinį, I. Zasimauskaitė pridūrė, jog krepšininkas Paulius Jankūnas jai prisipažino esantis jos gerbėjas, kai pozavo bendrai nuotraukai.

„Ketinau nusifotografuoti su P.Jankūnu, pasakiau jam, kad esu jo fanė. O jis man atsakė, kad yra dar didesnis mano gerbėjas“, – šypsojosi I. Zasimauskaitė.


Jau balandžio 28 d. I. Zasimauskaitė išskrenda į Lisaboną, kur „Eurovizijos“ konkurse gegužės 8 d. su daina „When we’re old“ atstovaus Lietuvai.

GALERIJA

  • V. Adamkus I. Zasimauskaitei: Lietuva už jus sirgs taip, kaip per krepšinio varžybas
  • V. Adamkus I. Zasimauskaitei: Lietuva už jus sirgs taip, kaip per krepšinio varžybas
  • V. Adamkus I. Zasimauskaitei: Lietuva už jus sirgs taip, kaip per krepšinio varžybas
  • V. Adamkus I. Zasimauskaitei: Lietuva už jus sirgs taip, kaip per krepšinio varžybas
P. Lileikio/LRT.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

užkniso

begėdiškos viešųjų ryšių akcijos

Linqua

Sirgti netikes vertinys is rusu kalbos asocijuojasi su ligomis

B

Jei būtų vertinamas dainavimas, tai liktų kažkelinta nuo galo. Bet jei susivienys pasaulio krišnaitai, tai gali ir pirmame dešimtuke atsidurti... Ir gera reklama Krišnai. Juk panašų atvejį turėjome prieš keletą metų su Končita...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS