I. Zasimauskaitės mama: ji niekada nepamiršta savo šeimos | Diena.lt

I. ZASIMAUSKAITĖS MAMA: JI NIEKADA NEPAMIRŠTA SAVO ŠEIMOS

  • 2

Net ir tada, kai repeticijos ir pokalbiai su žiniasklaida užima didžiausią šių metų „Eurovizijos“ dalyvės Ievos Zasimauskaitės dienos dalį, atlikėja nepamiršta svarbiausio – savo šeimos. „Nėra dienos, kad man nepaskambintų ir nepasiteirautų, kaip laikausi“, – LRT RADIJUI sako dainininkės mama Audronė Zasimauskienė, o pati atlikėja atvirauja, kad intensyviu laikotarpiu ramybę palaiko kiekvieną dieną medituodama.

Nuovargis laikinas, o pasirodymas vis dar tobulinamas

I. Zasimauskaitė teigia vos spėjanti gyventi šias pastarąsias savaites, tačiau tikėjimas, kad eurovizinė daina „When We‘re Old“ jau spėjo įkvėpti labai daug žmonių ir įkvėps dar, neleidžia pavargti: „Būna visko – akimirkų, kai kojos ir rankos linksta, kai atrodo, kad nebegaliu. Tada prisimenu gautą palaikymą ir suprantu, kad negaliu pasiduoti.“

LRT RADIJUI dainininkė minėjo, kad pasirodymas Lisabonoje iš esmės nesikeis, nes žmonės balsavo už tokį pasirodymą, koks jis buvo Lietuvoje, bet patobulinimų niekada nebus per daug. „Kelios detalės keitėsi, todėl dabar pasirodymas įgavo dar geresnį prieskonį ir spalvas“, – teigia atlikėja.

Paklausta, kaip tvarkosi su jauduliu, I. Zasimauskaitė pasakoja, kad nė dienos nepraleidžia be mantros meditacijos – tai vienintelis veikiantis būdas nusiraminti.

„Medituoju su karoliukais ir sakau tam tikrą mantrą. Aišku, rankos ir kojos vis tiek drebės, bet kadangi sėdėsiu ant kėdės, tikiuosi, kad nesimatys“, – juokiasi Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ .

I. Zasimauskaitė atskleidžia, kad tikrieji talismanai, kurių nesusidės į lagaminą, bet vešis kartu, – vyras Marius Kiltinavičius ir eurovizinio pasirodymo režisierė Rasa Micachienė. Žinoma, priduria ji, negalima pamiršti ir suknelės bei meditacijos karoliukų.

Tikisi, kad Lietuva palaikys visais atvejais

„Nežinau, ar man pasiseks, bet norėčiau paprašyti palaikyti, kad ir kas nutiktų. Noriu, kad Lietuva būtų mano šeima ir, jeigu suklupsiu, jūs man padėtumėte atsistoti“, – į LRT RADIJO klausytojus kreipiasi I. Zasimauskaitė.

Dukros atstovavimas Lietuvai „Eurovizijoje“ buvo didžiulė Ievos ir mūsų, tėvų, svajonė.

Anot pašnekovės, svarbiausia pasiekti kuo daugiau klausytojų širdžių, o jeigu tai pavyksta padaryti dabar, tikisi sužavėti ir Europą. „Sau linkiu išlikti tikrai, nuoširdžiai ir nieko neperspausti“, – vardija atlikėja.

Dainininkės mama Audronė Zasimauskienė vis dar netiki, kad tai, kas vyksta, yra realybė: „Dukros atstovavimas Lietuvai „Eurovizijoje“ buvo didžiulė Ievos ir mūsų, tėvų, svajonė. Atrodo, kad tai – sapnas ir tik pamatę Ievą scenoje galėsime juo patikėti.“

I. Zasimauskaitės mama pripažįsta, kad televizijos ekranuose pažintas atlikėjos mielas būdas yra atspindys to, kokia atlikėja iš tikrųjų yra. „Ieva labai rūpestinga, paskambina net ir „Eurovizijos“ metu, o jeigu negali – parašo, paklausia, kaip jaučiamės. Žodžiu, nepamiršta tėvelių“, – pasakoja A. Zasimauskienė.

Šį šeštadienį anksti ryte į Lisaboną išskris ne tik I. Zasimauskaitė, bet ir didelė jos palaikymo komanda – tėvai, brolis bei krikšto tėvai.

„Savo dukrai linkiu, kad ji prisibelstų į visų europiečių širdis. Šia žinute parodome, kad Lietuvai svarbios kilnios vertybės, o Ieva kaip niekas kitas puikiai geba perteikti tai savo daina“, – teigia atlikėjos mama.

Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Lisabonoje pasirodys pirmajame pusfinalyje gegužės 8-ąją, o, jei pavyks patekti į finalą, ir gegužės 12-ąją „Eurovizijos“ konkurso kulminacijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

klausimas

koki bruda pagimdei?

Dvi

Žydalkos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS