Internautai klausia A. Verygos: juokas taip pat receptinis vaistas? | Diena.lt

INTERNAUTAI KLAUSIA A. VERYGOS: JUOKAS TAIP PAT RECEPTINIS VAISTAS?

  • 11

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, sukėlęs sąmyšį dėl receptinių vaistų pardavimo tvarkos, kaitina ir internautų vaizduotę. Virtualioje erdvėje ministrui užduodami ne tik šmaikštūs klausimai, bet ir talpinami sukurpti pašiepiantys vaizdeliai.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Renata rašo, kad jai nepavyko įsigyti  „Kaptoprilio“. „Kraujo spaudimas – 110/167 ir man liko vieninteliai nereceptiniai vaistai – greitai veikiantys ir patikimi vaistai nuo visų ligų. „Kūnelis“ po jų mumifikuojasi. Vyras galės mane laikyti spintoje – prisiminimui“, – po nuotrauka, kurioje matyti granulės nuo pelių ir žiurkių, rašo moteris. Ji džiaugėsi, kad kovojant su aukštu kraujo spaudimu cinamonu gardintomis arbatomis recepto kol kas vaistininkai dar nepaprašys. 

Kitas internautas lyg tarp kitko primena, kad juokas – vaistas nuo visų ligų. Žaismingame Pauliaus Gritėno sukurtame montaže patalpinta A.Verygos nuotrauka su klausimu: „Nereceptinis vaistas?“.

O štai internautų sukurtoje paskyroje „Ministre, Veryga, grąžinkite žmonėms vaistus“ meniškos sielos komentatoriai paliko šmaikštų eilėraštuką.

Virtualioje erdvėje savo kurtais nuotraukų montažais dalijasi ir politikai. Liberalų Sąjūdžio paskyroje rašoma, kad vakar vykusiame opozicijos susitikime su sveikatos apsaugos ministru liberalai jam negailėjo kritikos. „Šiuo metu egzistuojančią sveikatos apsaugos sistemą galima apibūdinti dviem žodžiais – ažiotažas ir chaosas. Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) priimami sprendimai strategiškai neplanuoti, kelią sumaištį visuomenėje, o A. Veryga akivaizdžiai nekontroliuoja situacijos ir nesugeba priimti tinkamų sprendimų. Su kitomis opozicinėmis frakcijomis planuojama pradėti interpeliacijos procedūrą“, – rašo liberalai, pasidaliję vaizdu, kuriame vaistas pavadintas A. Verygos vardu. Ant pakuotės nepamiršta parašyti ir šalutinį poveikį: chaosas ir ažiotažas. O vaistą rekomenduojama naudoti saikingai.

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad nuo lapkričio 1-osios įsigaliojo naujovė, pagal kurią vaistinėse gali lankytis vadinamieji slapti pirkėjai, tikrinantys, ar receptiniai vaistai parduodami laikantis nustatytų reikalavimų. Tad ne vienas šalies gyventojas įprastai pirktų vaistų pastaruoju metu įsigyti nebegali, mat  vaistininkai reikalauja receptų. Primename, kad į tokią naujovę neigiamai sureagavo ir medikai, ir jų pacientai. Daugiau internautų komentarų galite rasti čia.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui priminus, kad nuo kitų metų įsigaliojantis alkoholio reklamos draudimas galioja ir socialiniuose tinkluose, ši žinia taip pat neprasprūdo pro akis internautams. Štai Saulius Ž. klausia ministro: „Ar nuo 2018 metų bus galima naudoti paveiksliuke nurodytas iliustracija „Facebook“, jei kavinė reklamuos savo paslaugas? Spauda, deja, atsakymo nepateikia.“

 

GALERIJA

  • Internautai klausia A. Verygos: juokas taip pat receptinis vaistas?
  • Internautai klausia A. Verygos: juokas taip pat receptinis vaistas?
  • Internautai klausia A. Verygos: juokas taip pat receptinis vaistas?
  • Internautai klausia A. Verygos: juokas taip pat receptinis vaistas?
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

ALGIS

Vienas geras darbas , kurį padarė Veryga , kad išdūrė G. Landzbergį

feisas

idomu nuo ko ji naudot nes salutinis poveikis nenuspejamas jau paziurejus i pakuote

Algina

Slapti pirkejai tegul apsilanko turguose, kur prekiaujama rusiskais stipriais antibiotikais. Ten zmones ju isigyje betkaip gydo ne tik save, bet ir visus savo artimuosius. Beje tie vaistai is vis neaisku kokiomis salygomis laikomi. O ju parduodami kiekiai tikrai milziniski!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS