Per Izraelio atstovės repeticiją „Eurovizijoje“ – nesklandumai: minia švilpė, kėlė triukšmą | Diena.lt

PER IZRAELIO ATSTOVĖS REPETICIJĄ „EUROVIZIJOJE“ – NESKLANDUMAI: MINIA ŠVILPĖ, KĖLĖ TRIUKŠMĄ

  • 4

Trečiadienį per „Eurovizijos“ generalinę repeticiją Izraelio atstovė Eden Golan buvo sutikta priešiškai. Minia skandavo „laisvė Palestinai“ ir kitaip išreiškė savo pasipiktinimą dėl Izraelio dalyvavimo dainų konkurse.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip minia kelia triukšmą per E. Golan pasirodymą.

Gegužės 8 dieną per generalinę repeticiją šešiolika šalių atstovų, dalyvaujančių „Eurovizijos“ pusfinalyje, žengė į sceną ir atliko savo dainas Švedijoje, Malmėje.

„Eden Golan po šio pasirodymo buvo labai nušvilpta. Man gaila jos. Tai nėra jos asmeninė kaltė, bet dalyvaudama konkurse, ji atsiduria negatyvaus dėmesio centre. Vargšė mergina taip pat išleidžiama iš savo kambario tik koncertuoti“, – rašė viena internautė.

Pranešama, kad dėl saugumo sumetimų Izraelio atstovei liepta kuo daugiau laiko praleisti viešbučio kambaryje prieš ketvirtadienį įvyksiantį antrąjį pusfinalį.

Vienas vartotojas platformoje „X“ atmosferą  per repeticiją  pavadino „siaubinga“ ir sakė, kad čia „jaučiama įtampa“.

 

 

„Eurovizijos“ organizatoriai ir „Eurovizijos“ transliuotų sąjunga (EBU) sulaukė nemažai kritikos dėl Izraelio dalyvavimo konkurse, atsižvelgiant į vykstantį Izraelio ir „Hamas“ karą Gazos Ruože.

„Kai aš šaukiau ir rėkiau „laisvė Palestinai“ apsaugos darbuotojai liepė man tylėti. Atsiprašau, EBU, jūs galite pritarti genocidui, bet negalite cenzūruoti žmonių balso!“ – rašė kitas „X“ vartotojas.

Kaip pranešė „The Times of Israel“, Izraelio visuomeninis transliuotojas, koordinuojantis šalies dalyvavimą konkurse, dėl susiklosčiusios situacijos išleido savo pareiškimą: „Eden didžiuodamasi stovėjo ant scenos per generalinę repeticiją ir surengė neįtikėtiną pasirodymą. Jie jos nenutildė ir nenutildys mūsų.“

Incidentą pakomentavo ir pati E. Golan.

„Didžiuojuosi galėdama atstovauti savo šaliai, ypač šiais metais. Sulaukiu palaikymo ir meilės ir esu pasiryžusi pusfinalyje parodyti geriausią savo pasirodymą ir niekas manęs neatbaidys nuo šio tikslo“, – sakė atlikėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ALGIRDAS.

Vadovaujantis žiniasklaidos pateikta infprmacija , IZRAELIO VEIKSMAI PALESTINIEČIŲ ATŽVILGIU NIEKUO NESISKIRIA NUO RUSIJOS VEIKSMŲ UKRAINIEČIŲ ATŽVILGIU , tad ir sankcijos turėtų būti adekvačios visur .

vyt lauk nx

visus muslimus iš Eurovizijos. Kokiu huju jie ten atsirado? Jie niekad nebuvo Europa ir nebus. Kupranugariai nususe

Per mažai ,matyt,hamasininkai

ir visokio plauko muslimų teroristai Europoje tų švilpiančių sunkvežimiais patraiškė ir peiliais subadė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS