JAV prodiuserių gildija geriausiu filmu pripažino komediją „Žalioji knyga“ | Diena.lt

JAV PRODIUSERIŲ GILDIJA GERIAUSIU FILMU PRIPAŽINO KOMEDIJĄ „ŽALIOJI KNYGA“

  • 2

Amerikos prodiuserių gildija geriausiu filmu šeštadienį pripažino juostą „Žalioji knyga“, o tai padidina jos šansus į triumfą kitą mėnesį įvyksiančioje „Oskarų“ įteikimo ceremonijoje, juolab kad anksčiau ši draminė komedija buvo apdovanota trimis „Auksiniais gaubliais“.

Draminėje komedijoje pilietinių teisių tema vaidina Mahershala Ali (Maheršala Ali) ir Viggo Mortensenas (Vigas Mortensenas).

Kovoje dėl geriausio filmo apdovanojimo „Žalioji knyga“ nurungė tokias juostas, kaip „Roma“, „Taip gimė žvaigždė“, „Favoritė“, „Juodoji pantera“, „BlacKkKlansman“ ir „Pasakiškai turtingi“, „Tylos zona“, „Valdžia“ ir „Bohemijos rapsodija“. Pastaroji gavo „Auksinį gaublį“ kaip geriausias metų filmas.

„Žalioji knyga“ pasakoja apie netikėtą juodaodžio pianisto virtuozo Dono Shirley (Dono Širlio) ir jo netašyto italų kilmės vairuotojo Tony Lipo (Tonio Lipo) draugystę, kuri užsimezga per pianisto turą JAV pietuose 1962 metais, kuomet čia dar galiojo segregacijos įstatymai.

„Man nereikia apdovanojimų, – pareiškė filmo prodiuseris ir režisierius Peteris Farrelly (Piteris Farelis), kurį cituoja žurnalas „Variety“. – Tai būtų tas pats, jeigu Warrenas Buffettas (Vorenas Bafetas) laimėtų loterijoje. Esu be galo dėkingas.“

Prodiuserių gildijos apdovanojimai sulaukia mažiau dėmesio nei „Auksiniai gaubliai“, tačiau iki šiol leisdavo tiksliau prognozuoti, kas laimės geriausio filmo „Oskaro“ statulėlę: metų filmo laimėtojas sutapo 20 iš 29 kartų.

„Oskarų“ nominantai bus paskelbti sausio 22 dieną, o apdovanojimų įteikimo ceremonija įvyks vasario 24-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

anonistui (žemiau)-

Tai ko skaitai pusgalvi? P gal net neskaitai? Pagal antrašte komentuoji kacape?

Anonimas

B>Y>B>Y dedam ant tos Amerikos ir ju prodiuseriu. NEIDOMUS PI>DE>RAI

SUSIJUSIOS NAUJIENOS