Kino portalas pristato savuosius 2018 metų „Oskarų“ laureatus | Diena.lt

KINO PORTALAS PRISTATO SAVUOSIUS 2018 METŲ „OSKARŲ“ LAUREATUS

  • 0

„Oskarai“, „Oskarai“, „Oskarai“… Auksinis riteris su kardu, stovintis ant kino juostos ritinio, tapo simboliu ir kultiniu įvaizdžiu. Tūlas pilietis nepasakys, kaip atrodo „BAFTA“ apdovanojimas, ar kuriame kino festivalyje įteikiama auksu tviskanti liūto ar tos pačios prabos metalo lokio statulėlė. Tačiau visi žino ir pažįsta „Oskarą“!

Ar Amerikos Kino meno ir mokslo akademija apdovanoja tikrai geriausius ir „pačius pačiausius“, galima ilgai diskutuoti. Geriausiu visų laikų filmu dažnai įvardijamas „Pilietis Keinas“ (angl. „Citizen Kane“) keturioliktojoje „Oskarų“ ceremonijoje nelaimėjo statulėlės pagrindinėje kategorijoje. Stanley’io Kubricko šedevras „2001 m. kosminė odisėja“ (angl. „2001: A Space Odyssey“) net nebuvo nominuotas geriausio filmo kategorijoje. Šis kino kūrėjas niekada nelaimėjo „Oskaro“ už geriausią režisūrą, nelipo ant scenos ir nesakė padėkos žodžių. Kaip ir Alfredas Hitchcockas, Frederico Fellini, Sergio Leone ar naujesnių laikų talentai Quentinas Tarantino ar Paulas Thomas Andersonas. Net neverta kalbėti apie daugybę aktorių, scenaristų ir kitų profesionalų, kurie ne tik, kad nelaimėjo, bet kai kurie, net nebuvo nominuoti šiam garbingam apdovanojimui. Niekas nedrįs ginčytis dėl jų talento, puikių darbų ar įtakos kinui. Tačiau tos net kažkokį sakralumą įgijusios statulėlės jie taip ir negavo.

Kad ir kokie kartais neteisingi „Oskarai“ bebūtų, mes vis tiek kiekvienais metais jų laukiame, žiūrime ir įsitraukiame į šį apdovanojimų šurmulį, kurio finišas ir yra auksu tviskanti ceremonija, vykstanti Los Andžele. Rūpi ji žiūrovams ir gerbėjams, rūpi ji ir kino žvaigždėms (nes kaip kitaip paaiškinti faktą, kad Leonardo DiCaprio miegojo negyvo žvėries viduje ir valgė žalią bizono mėsą…). O labiausiai rūpimas klausimas yra kas laimės, o kas nuleidęs galvą kulniuos namo ir lauks, kada išauš jo žvaigždžių valanda.

„Buvau kine“ komanda nusprendė paspėlioti ir pateikti jums savo jubiliejinių 90-ųjų „Oskarų“ prognozes. Jos yra šiek tiek patikimesnės nei Vangos pranašystės ar Palmiros horoskopai, bet vis tiek, velniškai sunku nuspėti kas susišvies daugiau nei šešiems tūkstančiams Amerikos kino ir mokslo akademijos narių. Nors dėl keletos kategorijų laureatai lyg ir aiškūs, tačiau praėjusių metų ceremonija mus išmokė, kad niekada negali būti užtikrintas dėl savo pergalės. Net ir tada, kai išgirsti savo vardą, laikai statulėlę rankose ir sakai padėkos kalbą…O kaip manote jūs, kas bus tie laimingieji, kurie sakys padėkos kalbą, laikydami rankose auksinio riterio statulėlę?

„Buvau kine“ komandos spėjimus galite pamatyti čia.

buvaukine.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS