Kol mirtis mus išskirs: įsimintiniausios 2023-ųjų vestuvės | Diena.lt

KOL MIRTIS MUS IŠSKIRS: ĮSIMINTINIAUSIOS 2023-ŲJŲ VESTUVĖS

  • 18

2023-ųjų pradžioje kinų horoskopas žadėjo meilę. Tiems, kurie metus pradėjo laiminguose santykiuose, metus žymėjęs Juodasis vandens triušis turėjo atnešti dar didesnį tarpusavio supratimą, o metus pradėjusiems po vieną – viltį, sutikti išrinktąjį. Lietuvoje 2023-aisiais žiedus sumainė nemažai garsių porų. LNK apžvelgia įsimintiniausias šių metų vestuves.

Loreta ir Visvaldas Matijošaičiai

Gegužės 31-ąją laikinojoje sostinėje Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis vedė savo išrinktąją Loretą Matijošaitę. Prabangi šventė vyko Pažaislio vienuolyne.

„Esu seno kirpimo žmogus. Gyvendamas su moterimi ne vienerius metus, save gerbiantis vyras vieną dieną turi vesti“, – sakė politikas portalo „Lrytas.lt“ žurnalistams.

Iki vestuvių pora kartu gyveno jau šešerius metus, nuo 2017-ųjų. V. ir L. Matijošaičių meilė įsižiebė praėjus keleriems metams nuo tragiškos pirmosios mero žmonos mirties.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Sutuoktiniai pažįstami labai seniai. Žurnalui „Stilius“ L. Matijošaitė yra sakiusi, kad kai jai buvo penkeri, tuomet studentas Visvaldas atvažiuodavo pas ją į namus – būsimas Kauno meras studijavo kartu su Loretos broliu.

T. Biliūno/BNS nuotr.

Edita Mildažytė ir Saulius Pilinkus

Pirmomis vasaros dienomis Kuršių Nerijoje, Nidos prieplaukoje, amžiną meilę viena kitam prisiekė du žinomi televizijos veidai – Edita Mildažytė ir Saulius Pilinkus.

L. Balandžio ir Ž. Gedvilos/ BNS nuotr.

Pora susituokė stebint patiems artimiausiems žmonėms. Į Nidą Edita ir Saulius atvyko laivu „Raketa“, o pakeliui apie kelionės tikslą pranešė pati nuotaka. Socialiniame tinkle „Facebook“ garsi žurnalistė paviešino jos su sužadėtinio nuotrauką su prierašu „Plaukiam ženytis!“.

LNK primena, kad 2016 m. E. Mildažytė tapo našle. Televizijoje dirbusios moters ir jos kolegos S. Pilinkaus santykiai pamažu iš draugystės tapo santuoką atnešusia nauja meile.

Beata Tiškevič ir Saulius Baradinskas

Beveik vidurvasarį, liepos 21-ąją, Vilniuje žiedus sumainė rašytoja, verslininkė Beata Tiškevič ir režisierius Saulius Baradinskas. Prieš santuoką pora draugavo šešerius metus.

I. Gelūno ir Ž. Gedvilos/ BNS nuotr.

Privačioje ceremonijoje Vilniaus Bernardinų sode su Beata ir Sauliumi šventė tik artimiausi poros draugai ir šeimos nariai.

Žurnalistams B. Tiškevič yra sakiusi, kad vestuvių niekada nesureikšmino, tačiau su Sauliumi kartu nusprendė, kad įteisinti santykius visgi reikėtų. Pora draugystę pradėjo 2016 m. lapkritį. Režisierius yra atviravęs, kad su Beata ne tik palaiko vienas kitą asmeniniame gyvenime, bet ir įkvepia kūrybai.

Gabija Milašiūtė ir Andrius Tapinas

Privačioje ceremonijoje Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje rugpjūčio 11-ąją susituokė visuomenininkas, žurnalistas, televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas bei jo išrinktoji, „Laisvės TV“ direktorė Gabija Milašiūtė.

I. Gelūno/ BNS nuotr.

Tam, kad svetimos akys nepamatytų intymių šeimos kadrų, ceremoniją saugojo apsauginiai, o visuomenė apie šventę sužinojo tik praeiviams atsiuntus nuotraukas žiniasklaidai.

Gabijos ir Andriaus keliai viešumoje dažniausiai susikirsdavo dalykiškai – moteris vadovauja Andriaus įkurtai „Laisvės TV“. Asmeninio gyvenimo sutuoktiniai nekomentuodavo, o apie žydinčius santykius visuomenė galėjo spręsti tik iš jų pasirodymo kartu viešuose renginiuose.

G. Milašiūtei santuoka su visuomenininku yra pirmoji, o pačiam Andriui sąjunga su Gabija – trečioji.

Justė Žičkutė-Lukošaitienė ir Tomas Lukošaitis

Nida 2023-ųjų metų vestuvėms – ypatingai patraukli vieta. Čia savo meilę įteisino ir LNK laidų „KK2“ bei „KK2 penktadienis“ vedėja Justė Žičkutė-Lukošaitienė su vyru Tomu.

V. Fasij nuotr.

Pora susituokė po penkerių metų draugystės. Iš pradžių savo šventei Justė ir Tomas svarstė rinktis Vilnių, tačiau pamatę kelis kadrus iš švenčių Nidoje, persigalvojo.

„Šventėje dalyvavo 55 žmonės – kvietėme tik tuos, su kuriais iš tikrųjų gera. Nekvietėme tik iš mandagumo, todėl buvo mažiau šeimos narių, bet labai daug draugų“, – apie ceremoniją pasakojo jaunoji.

Patricija Budaitė ir Tomas Narkevičius-Free Finga

Musninkų miestelyje rugpjūčio 19-ąją savo išrinktąją Patriciją vedė garsus atlikėjas Tomas Narkevičius, geriau žinomas sceniniu vardu Free Finga.

E. Deveikaitės nuotr.

Pora susižadėjo 2021-aisiais, o po dvejų metų vestuves trankai atšventė Gaidelių dvare. Atlikėjui šventės nesugadino net sugipsuota ranka. Oficialiai santykius Tomas ir Patricija įteisino kartu praleidę šešerius metus.

Vaida Žemaitytė ir Tomas Jankauskas

Vasaros pabaigoje, rugpjūčio 24-ąją, įspūdingoje ceremonijoje Vilniaus centre žiedus sumainė prabangių drabužių tinklo „Du broliai“ bendraturtis Tomas Jankauskas bei interjero dizainerė Vaida Žemaitytė.

LNK nuotr.

Pora susižadėjo per jaunojo gimtadienį, o sužadėtuvių žiedą kūrė pats T. Jankauskas. Vaida ir Tomas susipažino viename labdaros renginyje.

„Mes buvome susodinti prie to paties stalo. Sėdėjome vienas priešais kitą. Vakaro eigoje užsimezgė įdomus pokalbis. Po to vakaro niekada ir nebeišsiskyrėme“, – sakė V. Žemaitytė LNK laidoje „Bus visko“.

Marija Palaikytė ir Fulvio Franchini

Rugsėjo 21-ąją Italijoje, Florencijoje susituokė mados tendencijų analitikė Marija Palaikytė bei verslininkas Fulvio Franchini.

LNK nuotr.

Dažnam lietuviui santuoka tapo staigmena – savo meilės Marija ir Fulvio niekada neafišavo. Santykių Marija sako tiesiog neakcentavusi ir nedemonstravusi socialiniuose tinkluose. Kaip ir poros santykiai, taip ir vestuvės spinduliavo natūralumu ir tikrumu.

Anot Marijos, po šešerių metų draugystės prie altoriaus žengusi pora savo šventę surengė tada, kai buvo labiausiai įsimylėję. Kalbėdama apie šventę, nuotaka stebėjosi, kad po šventės sulaukė komentarų ir klausimų, kodėl pasirinko gan kuklų įvaizdį – neryškų, natūralų makiažą ir paprastus palaidus plaukus.

„Gal dėl to, kad norėjau būti savimi? Ir atpažinti save vestuvių nuotraukose?“ – retoriškai klausė M. Palaikytė.

Jai keista, kai žmonės vestuvėse elgiasi ir atrodo taip, kaip niekada neatrodytų ar nesielgtų kasdienybėje.

„Svarbus yra sąmoningas kontaktas su realybe ir neimituoti patiems savęs“, – apie pilis besinuomojančius ir baltus balandžius į dangų leidžiančius jaunuosius kalbėjo moteris.

Kol kas pora didesnės šeimos neplanuoja – ateityje vaikų norėtų, tačiau ar ne dabar. Marija ir Fulvio į tokią atsakomybę žiūri labai rimtai.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

JŪRA

Kokia graži ,miela Marija Palaikytė.Ji tiesiog pavergia visus savo dailumu ir kuklumu.Sėkmingo Jums gyvenimo .Būkite laimingi.

kol mirtis mus išskirs

gal kokius metelius ir patrauks.

Pakrante

Man iki šiol labai įtartina matijosaities mirtis ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS