Konkurso „Mis Amerika“ vadovas nušalintas dėl nederamų pareiškimų apie moteris | Diena.lt

KONKURSO „MIS AMERIKA“ VADOVAS NUŠALINTAS DĖL NEDERAMŲ PAREIŠKIMŲ APIE MOTERIS

  • 0

Grožio konkurso „Mis Amerika“ organizatoriai penktadienį nušalino savo vadovą, nes dešimtys grožio karalienių pareikalavo jo pasitraukimo dėl nutekintų elektroninių laiškų, kuriuose buvo nederamų pareiškimų apie moteris.

Apie šį sprendimą buvo pranešta Jungtines Valstijas krečiant skandalams dėl įtakingų žiniasklaidos, pramogų verslo, politikos ir kitų sričių veikėjų nederamo seksualinio elgesio.

„Miss America Organization“ direktorių valdyba per šiandieninį balsavimą nušalino vykdomąjį pirmininką ir vadovą Samą Haskellą (Semą Haskelą)“, – sakoma pranešime.

„Taryba surengs išsamų tyrimą dėl galimai nederamos komunikacijos ir būdo, kaip ji buvo gauta“, – teigiama jame.

Ketvirtadienį internetinis leidinys „The Huffington Post“ paviešino nutekintus elektroninius laiškus, kuriuose buvo vulgariai atsiliepiama apie buvusias grožio konkurso nugalėtojas. Merginos juose buvo žeminamos, kritikuojamas vienos iš jų svoris ir seksualinis gyvenimas, o S. Haskellas šią grožio konkurso nugalėtoją pavadino „šiukšle“.

Naujienų portalas iš pradžių citavo bendrovę „Miss America Organization“ (MAO), kuri tvirtino buvusi informuota apie tuos laiškus prieš kelis mėnesius, ir dėl to atleidusi vieną televizijos scenaristą – „akivaizdžiausią nederamų komentarų autorių“.

„Valdyba visiškai pasitiki „Miss America Organization“ lyderių komanda“, – organizaciją citavo „The Huffington Post“.

Tuo tarpu apdovanojimais įvertinta prodiuserių kompanija „Dick Clark Productions“ penktadienį pranešė, kad nutraukė ryšius su „Mis Amerika“ prieš kelis mėnesius, kai sužinojo apie minėtus elektroninius laiškus.

„Mus pribloškė jų nepriimtinas turinys ir griežčiausiai paraginome „Miss America Organization“ direktorių valdybą surengti išsamų tyrimą ir imtis reikiamų veiksmų, kad situacija būtų išspręsta“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Dick Clark Productions“.

„Netrukus atlaisvinome savo vietas valdyboje ir informavome MAO, kad nutraukiame su jais santykius“, – priduriama pranešime.

Dešimtys buvusių grožio konkurso „Mis Amerika“ nugalėtojų, įskaitant ir 1948-aisiais karūnuotą 87-metę ir buvusią kanalo „Fox News“ vedėją, pasirašė viešą laišką, kuriame reikalaujama, kad atsistatydintų MAO vadovas, prezidentas ir valdybos pirmininkas.

„Tvirtai pasisakome prieš priekabiavimą, patyčias ir gėdinimą nederamais žodžiais, kuriais siekiama pažeminti ir paniekinti, ypač – moterų atžvilgiu“, – sakoma tame laiške.

„Kaip Mis Amerikos, griežtai atmetame kolektyvinius ir asmeninius netikslius mūsų apibūdinimus. Taip pat atmetame besitęsiančias pastangas suskaldyti mūsų seserystę ir bandymus mus nuteikti viena prieš kitą“, – priduriama jame.

Tarp minėtą laišką pasirašiusių moterų buvo „Fox News“ laidų vedėja Gretchen Carlson (Gretken Karlson), teisme pernai tvirtinusi, jog buvo atleista, kai atstūmė prie jos priekabiavusį bendrovės vadovą Rogerį Ailesą (Rodžerį Ailzą).

MAO valdybos narė Tammy Haddad (Tami Hadad), kurios nušalinimo taip pat reikalavo viešo laiško autorės, pati pasitraukė iš savo posto, pranešė JAV žiniasklaida.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS