L. Vagonė: normalu, kad vestuvių tradicijos keičiasi | Diena.lt

L. VAGONĖ: NORMALU, KAD VESTUVIŲ TRADICIJOS KEIČIASI

  • 9

Normalu, kad tuoktuvių tradicijos keičiasi ir nebedarome dalykų, kurie buvo senelių šventėje, sako vestuvių planuotoja Laura Vagonė.

Ji ragina besiruošiančias vestuvėms poras galvoti apie savo įpročius ir pomėgius – taip šventė išties bus individuali ir autentiška.

L. Vagonė sako, kad nors svarbiausia rengiantis vestuvėms įsiklausyti į savo norus, jei šventę iš dalies arba visiškai finansuoja jaunųjų tėvai, į jų norus derėtų atsižvelgti. Vestuvių planuotoja taip pat pataria primygtinai negalvoti apie dovanas tėvams ar svečiams. Tačiau perspėja, jei tėvai jauniesiems perduoda šeimos židinį, tada pora galėtų ką nors, atsidėkodami tėvams, padovanoti. L. Vagonė siūlo tėvams dovanoti staltiesę kaip namų simbolį.

Specialistė taip pat ragina poras nejausti spaudimo dėl šventės dienotvarkės – nėra tokios šventės dalies, kurios nebūtų galima praleisti.

Iš patirties galiu pasakyti, kad vestuvėse nėra nieko būtino, nėra nė vienos dalies, kurią jūs turit daryti.

„Iš patirties galiu pasakyti, kad vestuvėse nėra nieko būtino, nėra nė vienos dalies, kurią jūs turit daryti. Jei nenorite šokti vestuvinio šokio – nešokit, jeigu nemėgstat saldumynų, nepjaukit torto, o juolab – 12 valandą, nes vestuvės su 12 valanda nepasikeičia į kažką kita“, – pataria L. Vagonė.

Daugiau vestuvių planuotojos patarimų – pokalbyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Safyras

Anksčiau žmonės buvo kūrybiškesni ir per vestuves nekviesdavo jokių vestuvių planuotojų. Piršliai su muzikantais sugebėdavo visus pralinksminti. O ir viena šeimininkė sugebėdavo ir šaltus, karštus patiekalus pagaminti ir net saldumynus iškepti. Vestuvėse giminės ir draugai padėdavo kuo galėdavo, nes tai buvo visos giminės su draugais šventė. Sėkmingas gyvenimas kartu nepriklauso nei nuo vestuvių dydžio, nei nuo išleistos sumos, o nuo pačių žmonių. Todėl juokingai atrodo, kai bandoma viešai pirštis ar rodyti savo vestuves, nes tai primena teatrą, o ne šeimos šventę.. Žinoti savo šalies papročius reikia,nes galima daug pasimokyti iš praeities..

o

gražu ir tradicijomis papuoštos vestuvės ir modernios...Viskas turi derėti, tik kad nebebūtų nuo degtinės lūžtančių stalų....bet man patinka, kai jaunimas renkasi jaukias, šventės šeimos ir draugų rate, su žaidimais, su atrakcijom, su palinkėjimais....

aha

reikia labai nemylėt savo tautos ir tėvų, kad dergti taip savo pavardes. Čia ir emigracijos šaknys - baisus "kaimiškumas", provincialumas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS