Laidos vedėjai sukėlė pavojų režisierės D. Ibelhauptaitės gyvybei | Diena.lt

LAIDOS VEDĖJAI SUKĖLĖ PAVOJŲ REŽISIERĖS D. IBELHAUPTAITĖS GYVYBEI

  • 11

Režisierė, „Vilnius City Opera“ įkūrėja Dalia Ibelhauptaitė garsėja kaip reikli ir griežta teatro kūrėja. Tačiau net ir ji greičiausiai nesitikėjo, kad jos sukurtas spektaklis taip paveiks žiūrovus. Apsilankę operoje „Faustas“ laidos „Legendinės legendos“ vedėjai Orestas ir Džilda Vaigauskai patyrė tokį meninį šoką, po kurio atsigauti galėjo tik su medikų pagalba.

Būtent ligoninės palatoje Vaigauskai sutiko ir režisierę D. Ibelhauptaitę, bandančią atsigauti po patirto darbinio streso. „Jeigu ne jūsų vyras, aš galėjau pamiegoti. Savaitę jau negaliu pamiegoti nuo darbų ir streso. Čia buvo mano vienintelis šansas“, – Džildai atvirai sakė Dalia. Kas vyko po to, sunku ir atpasakoti, nesukeliant širdies smūgio kiekvienam bent kiek meną vertinančiam žmogui. Neatsakingas žurnalistų ir laidos vedėjų elgesys vos nepaliko Lietuvos be vienos talentingiausių teatro kūrėjų.

Tiesa, pokalbį su Dalia O. ir Dž. Vaigauskams vis dėlto pavyko nufilmuoti. D. Ibelhauptaitė papasakojo ne tik apie savo pavardės kilmę, bet ir apie savo karjeros pradžią, kai ji buvo pakviesta likti dirbti Londone: „Prieš 27 metus nuvažiavau į Londono Nacionalinį teatrą dviem savaitėms. Kai pamatė, ką galiu, kokius mokslus esu baigusi, pakvietė pasilikti šešiems mėnesiams“, – pasakojo Dalia, o paklausta, su kuo reikėjo permiegoti, kad būtų tai įvertinta, ji nukerta: „Su niekuo nemiegojau. Tik su manim bando miegoti. Kas ima seksu, o aš darbu“.

Mokslus Dalia baigė Maskvoje, nes Lietuvoje tuo metu režisūros studijų nebuvo. Jos teigimu, buvo gana sunku, moteris ten labai sunkiai priimdavo, reikėjo labai daug dirbti. Dalia, atrodo, be galo galėtų pasakoti apie kūrinius, kuriuos pasirenka paversti scenos šedevrais. Fausto tema jai pasirodė itin įdomi tuo, kad legendiniame kūrinyje kalbama apie jaunystės ir materialinių gėrybių kultą, kuris galiausiai pasirodo visiškai beprasmis. Dalia tikina, kad ji pati visai nenorėtų susigrąžinti jaunystės. „Aš tiek laukiau gyvenime, kad pagaliau ateis momentas, kai nereikės būti jaunai. Neseniai buvo 50-asis mano gimtadienis ir man tai yra visiškas kaifas. Nereikia jaudintis, niekieno nuomonės klausyti, galiu daryti, ką noriu“, – aiškino Dalia.

Su niekuo nemiegojau. Tik su manim bando miegoti. Kas ima seksu, o aš darbu.

Deja, Dalios ir Vaigauskų nuomonės itin išsiskyrė pradėjus kalbėti apie estrados ir operos skirtumus. Pasak režisierės, estradai talento nereikia... Kuo baigsis šis skirtingų meno pasaulių asmenybių ginčas? Ar pavyks Orestui praeiti atranką į Dalios Ibelhauptaitės spektaklį? Kaip Dalia savo tėčiui bandė paaiškinti, koks yra jos darbas ir kaip ji elgiasi prieš premjeras? Visi atsakymai ir netikėti bei lemtingi likimo posūkiai laidoje „Legendinės legendos“ jau šį vakarą 20 val. per TV3.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

o laida tikrai kvaila...orentas ir dzilda-nesamone

liudmila

zavimes sia talentinga moterimi,rezisiere,vargu ar kazkas sugebetu taip nuosirdziai papasakoti apie rasytoja Jurga Ivanauskaite ir aplamai taip sklandziai desto mintis apie kiekviena ivyki,gali klausytis ir klausytis...kuo didziausios laimes,sveikatos,sekmes,kurkite,kurkite,esate neeiline asmenybe

Anonimas

Baisi ta laida
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS