Lietuviai vasaros keliones šluoja trigubai aktyviau nei pernai | Diena.lt

LIETUVIAI VASAROS KELIONES ŠLUOJA TRIGUBAI AKTYVIAU NEI PERNAI

  • 0

Šalies kelionių organizatorius šiemet nustebino itin aktyvūs vasaros kelionių pardavimai – lietuviai ėmė gerokai iš anksto planuoti ir pirkti poilsines keliones į populiariausias vasaros kelionių šalis.

Be to, jie tapo gerokai išrankesni viešbučių kokybei ir ieško prabangos. Kelionių agentūrų atstovai sako, kad geriausiuose Turkijos viešbučiuose vietų pasirinkimas jau dabar liko gana ribotas, o sezono metu nusprendusiems skristi pailsėti į Turkiją, Graikiją ar Bulgariją, teks labiau paploninti pinigines ir rinktis kuklesnius viešbučius.

Renkasi tai, kas geriausia

Kelionių agentūros „Kelionių panorama“ komercijos direktorės Kristinos Graužinienės teigimu, šiais metais kelionių rinkoje pastebima labai aiški tendencija iš anksto įsigyti vasaros keliones ir rinktis geriausius, brangiausius viešbučius.

„Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išankstiniai vasaros kelionių pardavimai išaugo daugiau kaip tris kartus. Pavyzdžiui, populiariausi Turkijos viešbučiai jau yra beveik užpildyti – būtent tokius aktyviausiai renkasi mūsų tautiečiai. Įdomu, kad brangiausi ir prabangiausi variantai išgraibstomi pirmiausia, žmonės renkasi keliones su pilnu maitinimu, ieško maksimalaus komforto poilsio metu“, - pastebi K. Graužinienė.

Pasak jos, lietuviai šiuo metu aktyviausiai perka poilsį išskirtiniuose, pasauliniams aukščiausios kategorijos tinklams priklausančiuose viešbučiuose, kurie siūlo prabangią aplinką, maitinimą ir paslaugas.

Populiariausios – Turkija, Graikija, Bulgarija

Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ pardavimų vadovė Daiva Strumskienė taip pat tvirtina, kad šiemet išankstiniai vasaros kelionių pirkimai pasiekė šiuo metų laiku nematytas aukštumas.

„Matome, kad populiariausi viešbučiai vasaros kelionėms šiemet pildosi tris-keturis kartus sparčiau negu pernai. Patraukliausios lietuvių kelionių kryptys – Turkija, Graikija, Bulgarija. Šias šalis renkasi ne tik lietuviai. Šiuo metu, vykstant išankstiniams pardavimams, pasirinkimas yra didelis, siūlomos patrauklios kainos, taikomos nuolaidos. Kiek vėliau ne tik kils kelionių kainos, bet gali trūkti viešbučiuose vietų, mat kitos šalys irgi aktyviai užsako keliones iš anksto, pavyzdžiui, pernai Turkijos privengę vokiečiai. Panaši situacija su Graikija – ši šalis vasaros kelionėms pastaraisiais metais itin populiarėjo“, - pastebi D.Strumskienė.

Šalta vasara irgi skatina ieškoti šilumos

Paklausta, kas lemia tokį keliavimo įpročių pasikeitimą, „Kelionių panoramos“ atstovė K. Graužinienė nurodė keletą priežasčių.

„Įtakos turi kylanti ekonomika, žmonės poilsiui skiria daugiau pinigų, bet kartu ir nemažai sutaupo, nes perkant iš anksto kainos yra du-tris kartus mažesnės negu sezono metu. Be to, perkant iš anksto, galima pasirinkti geriausius viešbučius, patogiausius kambarius. Būtent tokie išperkami greičiausiai“, - kalbėjo specialistė.

Kelionių agentūros atstovė įvardijo ir dar vieną netikėtą priežastį, kuri skatina pasirūpinti kelione šiltuose kraštuose iš anksto – tai itin prasta praėjusių metų vasara Lietuvoje. Kelionės į tokias šalis kaip Turkija, Graikija, Bulgarija, garantuoja puikų orą, maitinimą, pramogas už palankesnę kainą nei mūsų šalies kurortuose.

„Pastarųjų metų vasaros mūsų šalyje, o ypač pernykštė, nelepino saule ir šiluma, tad žmonės jau pasimokė, kad ieškoti kelionių pačiame sezono įkarštyje nėra patrauklu nei finansiškai, nei pasirinkimo požiūriu. Sezono metu ne visada galima gauti vietų pageidaujamame viešbutyje, o jei jų ir atsiranda, būna likę tik prastesni kambariai, todėl tenka pasitenkinti kuklesniu poilsiu, nei norėtųsi“, - sakė K. Graužinienė.

Keliaus ir „snaudžiantieji“, bet kukliau

Vis dėlto ne visi turi galimybę iš anksto planuoti atostogas ir pirkti jas dar net nesulaukus Kalėdų. Ko gali tikėtis norintieji pirkti kelionę artėjant vasarai ar paties sezono metu?

„Žinoma, tokie keliautojai be kelionės neliks – skrydžių greičiausiai bus ir sezono metu, nes jų tvarkaraštis intensyvus. Tačiau sutaupyti ir rasti geriausią kainos ir kokybės santykį siūlantį variantą bus sudėtinga. Jau dabar galima prognozuoti, kad šią vasarą sezono metu bus galima rinktis tik iš ekonominės klasės viešbučių ir jie kainuos brangiau“, - įžvalgomis dalijosi pašnekovė.

Jos teigimu, galimybė pasirinkti patogų viešbutį ir sutaupyti vasaros kelionėms daugeliui aktuali dar ir dėl to, kad paprastai į tokias keliones vykstama su šeima, vaikais, todėl sumos susidaro nemažos. K. Graužinienė pastebi, kad paprastai mūsų tautiečiai įsigydami poilsinę kelionę stengiasi „išsitekti“ į 500 eurų sumą, populiariausia poilsio trukmė – septynios nakvynės.

GALERIJA

  • Lietuviai vasaros keliones šluoja trigubai aktyviau nei pernai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS