Lietuvių tikslas – parodyti, kad galima keliauti neteršiant gamtos | Diena.lt

LIETUVIŲ TIKSLAS – PARODYTI, KAD GALIMA KELIAUTI NETERŠIANT GAMTOS

  • 0

Europinėje ekspedicijoje „Eneloop ambassadors‘ tour“ šiais metais dalyvauja 12 komandų, tarp kurių – ir lietuvių duetas.

Kaip rašoma organizatorių pranešime, dalyviai bandys įrodyti, jog per Europą galima keliauti gamtos neteršiančiais būdais, o ekspedicijos metu surinktos lėšos bus skirtos gepardų išsaugojimo fondui.

Neįprastas iššūkis dėl kilnaus tikslo

Dvylikos savaičių europinė ekspedicija „Eneloop ambassadors‘ tour“ šiemet vyksta antrus metus. Jos tikslas – parodyti, kad didelius atstumus Europoje galima įveikti aplinkos neteršiančiais būdais – plaukiant jachta, naudojantis elektriniais ar paprastais dviračiais, traukiniais, einant pėsčiomis, važiuojant pakeleivingomis mašinomis. Dalyviai, naudodami tvarius keliavimo būdus, sieks surinkti lėšas gepardų išsaugojimo fondui „Cheetah Conservation Fund“ (CCF).

Pagalba gamtos apsaugos inciatyvoms – svarbiausias, bet ne vienintelis ekspedicijos tikslas. Komandos taip pat varžysis tarpusavyje vykdydamos įvairias užduotis, taip pat kiekvieną savo keliaujamo etapo dalį turės pristatyti „Facebook“ sekėjams. Stipriausios komandos pateks į finalinį ekspedicijos etapą, kurio metu ir paaiškės geriausia iš jų.

Lietuvių komanda finišo sieks važiuodama autostopu

Praėjusiais metais pirmą kartą vykusią ekspediciją laimėjo gamtai neabejingi lietuvių keliautojai Simona Vidūnaitė ir Romas Usavičius, kurie per 120 dienų sėkmingai įveikė 2100 kilometrų ir įgyvendino 40 užduočių. Gautą laimėjimą, 21 tūkst. eurų, lietuviai skyrė Dzūkijos nacionaliniam parkui.

Šiemet ekspedicijoje iš viso dalyvaus 12 komandų, sudarytų iš dviejų žmonių, tarp jų – ir lietuviai Haroldas ir Saulius, savo komandą pavadinę „Lost in compass“. Jau liepos 5 d. jie bus išlydėti į kelionę, kuri truks iki liepos 13 d. Vaikinai turės įveikti 460 kilometrų atstumą nuo Vilniaus iki Varšuvos, o visa tai darys važiuodami pakeleivingomis mašinomis.

Ekspedicijoje dalyvaujančios komandos į keliones vyksta viena po kitos iš skirtingų Europos miestų. Kiekviena komanda savo pasirinktam etapui įveikti turi savaitę – tuomet estafetė – įkraunamas „eneloop“ elementas, perduodamas kitam duetui. Liepos 5 d. 12 val. prekybos centre „Ozas“ Vilniuje vyks oficialus italų komandos, važiavusios elektriniais dviračiais iš Talino, finišas bei lietuvių komandos išlydėtuvės.

Renginio organizatoriai kviečia palaikyti savo šalies komandą jų išlydėtuvių renginyje, taip pat sekant jų kelionę socialiniame tinkle „Facebook“: nuo žmonių įsitraukimo ir „Patinka“ paspaudimų kiekio priklauso, kokia suma bus surinkta gepardų išsaugojimo fondui ir kuri komanda taps ekspedicijos nugalėtojais. Haroldo ir Sauliaus nuotykius ekspedicijoje galite stebėti www.eneloopekspedicija.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS