M. Tyla apie buvusius konfliktus su E. Dragūnu: kol kas dirbti sekasi labai gerai | Diena.lt

M. TYLA APIE BUVUSIUS KONFLIKTUS SU E. DRAGŪNU: KOL KAS DIRBTI SEKASI LABAI GERAI

"Jie ant scenos lipa bandydami pasinaudoti savo antruoju šansu. O antras šansas čia pasitaiko labai retai", – apie muzikinio LNK projekto "Finalo ketvertas" dalyvius sako komisijos narys Martynas Tyla. Žinomas prodiuseris ir vadybininkas tikina, kad šiame šou dalyvauja jau patyrę atlikėjai, o tikrai scenos žvaigždei sužibti reikia ir laiko, ir įdirbio.

Pasaulis – vartotojiškas

"Šiandien yra labai daug muzikinių šou: ir "Muzikinė kaukė", ir "X Faktorius", ir "Lietuvos balsas", ir "Lietuvos balsas. Vaikai", ir t.t. Visur mes matome suvienodėjimą, nes dažniausiai į tokius projektus ateina niekam nežinomi arba mažai žinomi, pradedantys atlikėjai", – sako M.Tyla.

"Finalo ketverte" kol kas pasirodo patirties jau turintys dalyviai, pastebi projekto teisėjas. "Jie ant scenos lipa bandydami pasinaudoti savo antru šansu. O antras šansas čia pasitaiko labai retai. Per visas laidas matėme labai stiprių atlikėjų, kurie puikiai dainuoja, juda, bendrauja su publika – mes komisijoje labai gerai jaučiame šitą atmosferą. Žmonės per televiziją pamato jau apšlifuotus deimančiukus, kitaip nei kituose projektuose", – tikina patyręs prodiuseris.

Jis žino – žvaigždei sužibėti reikia laiko, įdirbio ir kantrybės. "Mano patirtis rodo, kad žmogus ateina, daro, gal ne iš karto sužiba, jam reikia apsitrinti, įgauti patirties. Paprastas pavyzdys – šių metų nacionalinės "Eurovizijos" atrankos nugalėtojas Jurijus Veklenka. Prisiminkite, kada jis pasirodė muzikinėje rinkoje – 2012 m. Štai kiek metų praėjo, kol žmogus atrado savo dainą. Prisiminkime ir Monikos Linkytės kelią – ji dirbo šešerius septynerius metus, kol iššovė", – primena M.Tyla.

"Tai, kad žmogus yra talentingas, dar nereiškia, kad jis iškart taps žvaigžde. Tam reikia laiko ir įdirbio, o tokie šou padeda tą laiką sutrumpinti, nes pasaulis dabar pasidarė labai greitas ir vartotojiškas. Kaip keičiame mobiliuosius telefonus, taip ir žmonės scenoje nori matyti naujus veidus. Tačiau Lietuvoje tokių nenušlifuotų deimantų tikrai yra, ir tik laiko klausimas, kurie anksčiau, o kurie vėliau suspindės", – neabejoja jis.

Mes jus stebime

M.Tyla nepamiršta ir tų, kurie po tokių projektų, net ir tapę nugalėtojais, tarsi pradingsta. "Visiškai natūralu neturint produkto prapulti. Gal dainininkas neturi dainos ar kelerius metus dirba kitą darbą ir tik tada supranta, kad iš tikrųjų nori dainuoti", – aiškina jis.

Tačiau ir geriems Lietuvos dainininkams dažnai trūksta drąsos. "Jie bijo pasireikšti, galvoja, ką kas apie juos pasakys. Pavyzdžiui, viena "Finalo ketverto" dalyvė žiūrovams atrodo per vulgariai apsirengusi, bet tai yra scena. Čia nereikia atrodyti kasdieniškai. Jei tu turi ką pasakyti savo išvaizda – pirmyn. Jei  turi balsą, kuris dar yra ir įdomus arba specifinis – labai gerai, tu jau išsiskiri iš visų kitų", – kritikams atkerta M.Tyla.

Jis sako, kad šio projekto dalyviai yra 60–80 proc. priartėję prie asmeninės dainavimo viršūnės. Be to, jie yra ne tik dainininkai, bet ir atlikėjai. "Tai reiškia, kad jie juda – aišku, ne visi, bet didžioji dalis. Jie turi patirties, žino ką daryti, į kurią kamerą žiūrėti, kaip žmones pagyvinti. Televizijos žiūrovai mato tai, kas greitai bus ant scenų, ant kurių dalyviai užlips po šito šou", – tiki M.Tyla.

"Šis šou yra naujoviškas – negirdime senų hitų, girdime daug naujų dainų. Dainos tikrai skiriasi nuo kitų muzikinių šou", – užtikrintai sako jis.

"Vienas užsienio muzikos pasaulio žmogus yra pasakęs: "Nestovėkite prie mūsų durų su įrašu rankoje. Mes jus stebime internetinėje erdvėje." Tai reiškia, kad įdomiam atlikėjui tikimybė sulaukti pasiūlymo yra daug didesnė nei anksčiau", – apie Lietuvos atlikėjų galimybes didžiuosiuose muzikos pasaulio vandenynuose pasakoja M.Tyla.

E.Dragūnas nuotaikos negadina

Pasak prodiuserio, projekto komisijos narių nuomonės sutampa 90 proc. atvejų. "Tačiau jei mikrofonai būtų įjungti tada, kai kalbamės tarpusavyje, turbūt žiūrovui būtų labai linksma", – šypteli jis.

M.Tyla komisijos nario amplua dalijasi su režisieriumi, aktoriumi ir muzikantu Vidu Bareikiu ir skandalinguoju Egidijumi Dragūnu, grupės SEL siela. Pastarojo vadybininku kadaise teko ir pačiam pabuvoti. M.Tyla net yra viešai prisipažinęs, kad jų darbo santykiuose buvo visko – ir didžiausių konfliktų.

"Žinote, būna ir auksinės, ir deimantinės vestuvės, nors iki jų bendrame sutuoktinių gyvenime būta visko. Mums su E.Dragūnu yra lygiai taip pat – buvo ir draugystės, ir pykčių, bet tai turbūt natūralu dirbant. Kol kas mums komisijoje kartu sekasi labai lengvai. Pasiskambiname, kalbamės apie muzikinius reikalus. Ne paslaptis – man tikrai lengva su juo bendrauti", – atvirauja M.Tyla.

GALERIJA

  • M. Tyla apie buvusius konfliktus su E. Dragūnu: kol kas dirbti sekasi labai gerai
  • M. Tyla apie buvusius konfliktus su E. Dragūnu: kol kas dirbti sekasi labai gerai
  • M. Tyla apie buvusius konfliktus su E. Dragūnu: kol kas dirbti sekasi labai gerai
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

žiūrovė

nežinau žiūriu aš tą komisiją ten tik Tyla ir yra tikras teisėjas o Dragūnas - man atrodo kad jis gal girtas o gal tiek mandras kad net nežino ką pasakyti dalyviui pati komisija nerodo didelės kultūros sėkmės dalyviams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS