Nuo alkoholio „užsikodavusi“ N. Pareigytė-Rukaitienė: gerti nebemadinga | Diena.lt

NUO ALKOHOLIO „UŽSIKODAVUSI“ N. PAREIGYTĖ-RUKAITIENĖ: GERTI NEBEMADINGA

  • 0

Dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė LNK laidoje KK2 prisimins savo pašėlusios jaunystės laikus. Gražuolė pasakos, kad būti įžymybe Lietuvoje – labai pavojinga, kadangi alkoholio liūnas yra įtraukęs ne vieną talentingą menininką.

Daugybę metų vakarėliuose siautusi N. Pareigytė-Rukaitienė pripažįsta, kad gerdavo tiek, kiek įpildavo. Dainininkė nesigėdydama pasakoja, kad išgėrusi ne kartą puldavo aiškintis santyikių su savo vyru.

„Būdavo santykių aiškinimasis: „Tai kodėl tu man pasakei tą? Kodėl pasakei aną?“. Ir taip žiūri, kad jau švinta, jau visas vakaras praėjo“, – pasakojo moteris.

Galiausiai ji suprato, kad stikliukas ir šeima – nesuderinami dalykai. Moteris priėmė sprendimą užsikoduoti. Nijolė pasakos, kad ji užsikodavusi jau yra 9 mėnesius ir šį laiką alkoholio visiškai neragavo.

„Tai yra psichologiniai dalykai. Man tai padėjo stiprinti norą, nusiteikimą. Psichoterapeutas man padėjo apsispręsti iš tiesų atsisakyti alkoholio“, – sakė N. Pareigytė-Rukautienė.

Nijolė teigia, kad yra mačiusi ne vieną pavyzdį, kaip alkoholis pakeičia žmones. Paskutinis pavyzdys – krepšininko Vilmanto Dilio sukurtas laužas dainininkės Natalijos Bunkės kieme. Tuomet supleškėjo dainininkei brangūs daiktai. „Mes dar penktadienį buvome kartu – ir D. Bunkus, ir v. Dilys, ir N. Bunkė. Buvome susitikę“, – lemtingą vakarą prisiminė grupės „69 danguje“ atlikėja.

Išsižadėjusi alkoholio Nijolė mato daug teigiamų dalykų: „Pagražėjo oda, pagerėjo savijauta, atsirado daugiau laiko viskam: šeimai, draugams, sau. Netgi tapau bibliotekos globėja, ten esu labai vertinamas žmogus“.

Dainininkė taip pat tapo pavyzdžiu kitiems – į Nijolę kreipiasi alkoholio vartojimo problemų turintys žmonės: „Į mane kreipiasi ne tik draugai, pažįstami, bet ir svetimi žmonės, kurie rašo, klausia, kaip tai padariau. Aš labai džiaugiuosi šia gražia misija. Aplinkui matau daug žmonių, atsisakančių alkoholio, nes gal jau nebemadinga gerti?“.

KK2 – antradienį 19.30 val. per LNK.

GALERIJA

  • Nuo alkoholio „užsikodavusi“ N. Pareigytė-Rukaitienė: gerti nebemadinga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS