P. Jankūnas žengia garsiausių NBA žvaigždžių keliu – filmuojasi kine | Diena.lt

P. JANKŪNAS ŽENGIA GARSIAUSIŲ NBA ŽVAIGŽDŽIŲ KELIU – FILMUOJASI KINE

  • 0

Holivudas nuo seno vilioja charizmatiškiausias NBA žvaigždes, o garsiausi krepšininkai nepraleidžia progos išbandyti save ne tik arenos, bet ir filmavimo aikštelės šviesoje. NBA visų laikų geriausių krepšininkų Michaelo Jordano, Shaquille’o O’Nealo ir LeBrono Jameso pėdomis pasekė ir rezultatyvusis „Žalgirio“ krepšininkas Paulius Jankūnas.

Suvaidinti save – toks dažniausiai būna pirmasis garsiųjų krepšininkų žingsnis filmavimo aikštelėje. Kai kurie žengia toliau ir pabando iškeisti krepšininko karjerą į aktoriaus. Pavyzdžiui, ekscentriškasis NBA „blogiukas“ Dennisas Rodmanas pradžioje vaidino save ir didžiajame, ir mažajame ekranuose. Netrukus paragavo veiksmo filmų žvaigždės duonos – nusifilmavo su tuomet dar „ant bangos“ buvusiu Jeanu Claude’u Van Damme’u ir Mickey’iu Rourke fantastinėje veiksmo komedijoje „Dviguba komanda“ (1997).

Charizmatiškojo Šako, arba Shaquille’o O’Nealo, karjera ekrane truko ilgiau: nors, kaip ir D. Rodmano, aktorinius sugebėjimus kritikai sumalė į miltus, jo karjeroje – daugiau nei 20 filmų, taip pat pelnytas muzikos albumų prodiuserio statusas. Kaip ir krepšinio aikštelėje, Shaquille’as nestokojo gero humoro jausmo ir autoironijos – paskolino savo balsą ne tik „Lego filmo“ personažui, bet ir... animaciniam smurfui.

Publikos numylėtinis ir geriausias visų laikų krepšinio žaidėjas Michaelas Jordanas irgi ne kartą kine suvaidino save, bet ne paprastai – tuo metu technologiškai itin novatoriškame filme „Kosminis krepšinis“ (1996) rungtyniavo su... animaciniu personažu! Iki šių dienų tai viena mėgstamiausių šeimos komedijų mažuosiuose TV ekranuose, todėl netrukus planuojamas tęsinys su ryškiausia šių dienų krepšinio žvaigžde – LeBronu Jamesu. Vertingiausio „Cleveland Cavaliers“ krepšininko karjera kine dar trumpa, bet irgi nestokoja autoironijos: jis jau spėjo suvaidinti save ne tik animaciniame „Kempiniuko“ filme, bet ir komedijoje „Be stabdžių“, kur subtiliai pasišaipė iš plačiai žinomo savo šykštumo.

Visų laikų populiariausios lietuviškos komedijos „Tarp mūsų, berniukų...“ tęsinyje „Klasės susitikimas. Berniukai sugrįžta!“ besifilmavęs LKL žiedų savininkas, užtikrintai kopiantis į viršų rezultatyviausių „Eurolygos“ krepšininkų dešimtuke, P. Jankūnas irgi suvaidino save. Audriaus Bružo, Kirilo Glušajevo, Manto Vaitiekūno ir Leonardo Pobedonoscevo kuriami berniukų personažai sutinka krepšininką Kauno oro uoste.

„Maniau, kad aktoriaus duona lengvesnė, tačiau tik iš pirmo žvilgsnio, – stebėjosi pusę filmavimo pamainos aikštelėje praleidęs P. Jankūnas. – Šių vaikinų darbas kasdien užtrunka 12 valandų ir daugiau, jie filmavimo aikštelėje praleidžia daugiau nei mes treniruotėse.“

Susitikimas su garsiuoju krepšininku itin patiko L. Pobedonoscevui, kurio entuziazmas ekrane bus visiškai nesuvaidintas – realiame gyvenime Leo yra toks pats didelis „Žalgirio“ gerbėjas, kaip ir jo personažas Gediminas, paprašęs P. Jankūno pasirašyti tiesiai ant... pilvo. Kartu su kitais berniukais jis vėl bėgs nuo savo gyvenimo moters ir rutinos – tik nebe žvejoti, o į klasės susitikimą.

Kokie dar susitikimai jų laukia, netrukus išvysite režisieriaus Kęstučio Gudavičiaus komedijoje „Klasės susitikimas. Berniukai sugrįžta!“ – kinuose nuo gruodžio 29 d.

GALERIJA

  • P. Jankūnas žengia garsiausių NBA žvaigždžių keliu – filmuojasi kine
  • P. Jankūnas žengia garsiausių NBA žvaigždžių keliu – filmuojasi kine
  • P. Jankūnas žengia garsiausių NBA žvaigždžių keliu – filmuojasi kine
Andrej Vasilenko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS