Perkurtame E. Vėlyvio klipe – Henytė ir laukiniai 90-ieji | Diena.lt

PERKURTAME E. VĖLYVIO KLIPE – HENYTĖ IR LAUKINIAI 90-IEJI

  • 11

Henrikas Daktaras turbūt niekada nesapnavo, kad taps muzikinio klipo herojumi, tačiau 90-ųjų "šlovė" jį pasivijo netikėta išraiška.

Naujai perdainuotam "Karališkos erdvės" hitui "Šešėlių valdovas" režisierius Emilis Vėlyvis sukūrė klipą, kuris suliejo dvi realybes – gūdžių ir laukinių 90-ųjų vaizdus iš nusikalstamo pasaulio vakarėlių su dabar gerai pažįstamų aktorių šėlionėmis. Tarp šių archyvinių kadrų matyti ir praėjusio amžiaus pabaigos garsiausias Lietuvos kriminalinis autoritetas H. Daktaras.

Tokiu būdu režisierius atskleidžia rudenį vyksiančio kriminalinio megamiuziklo ir Lietuvos parodijos "Zero Live Show" siužeto fragmentus.

"Žmonių atmintis trumpa – mes labai greitai pamiršome, koks buvo praėjusio amžiaus paskutinis dešimtmetis. Matant archyvinius kadrus įdomu stebėti, kaip keičiasi visuomenės standartai, požiūris į moteris, ginklus, svaigalus. Ištraukiau šį archyvą tam, kad šou žiūrovai turėtų unikalią galimybę pažvelgti į šio laikmečio įvykius, o mano šaržas juos padarys dar skanesnius", – sakė  režisierius E. Vėlyvis.

Pasak jo, tai ne vienintelis vaizdo įrašas, kuris bus persmelktas iki skausmo pažįstamų ir dabar jau juokingų kadrų, padėsiančių naujai atrasti žinomus faktus. "Turėsime ne tik istorinių personažų – pas mus svečiuosis ir Trumpas, ir Putinas, nebus pamirštas net Ramūnas Karbauskis", – teigė E. Vėlyvis.

 

 

Renginyje kuriama vientisa siužetinė linija atspindės 30 pastarųjų Lietuvos metų. Per muzikos ir juodojo humoro prizmę bus pateikiamos įsimintiniausios iki skausmo pažįstamos juokingos ar graudžios situacijos. Sovietmetis, Nepriklausomybės iškovojimas, laukiniai 90-ųjų nusikaltimai, emigracija, rinkimai – visas šias temas lydėdavo lietuviški arba užsienio hitai, juos visus netikėta forma kūrėjai primins žiūrovams.

Iš viso šou metu bus atliekama 17 populiariausių skirtingų laikmečių kūrinių. Jų metu didžiausiame visų laikų Lietuvos scenų ekrane prasidėjusius vaizdus pratęs veiksmas scenoje.

Spalio 11 d. kino, muzikos ir juodojo humoro fiesta "Zero Live Show" startuos Vilniuje "Siemens arenoje", spalio 19 d. – Klaipėdoje "Švyturio arenoje", spalio 26 d. – Panevėžyje "Cido arenoje", ir spalio 31 d. Kaune "Žalgirio arenoje".

Režisierius E. Vėlyvis Lietuvoje sukūrė keturis pilnametražius filmus „Zero“, „Zero II“, „Zero 3” ir „Redirected / Už Lietuvą!“. 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tadas

Devinta desimtmeti Lietuvoj vyravo banditu Ir vargsu kultura. Laukiniai vakarai visu savo gudumu. Laikai pasikeite, bet akivaizdu, kad visas sitas ''paveldas'' dar egzistuoja. Linkiu Lietuvai tapti pilietine visuomene, kur tokios piktzoles butu raunamos is pat saknu!

Anonimas

Vėlyvis šaunuolis,atskleisk daugiau faktų,gal ir žmonės susiprotės kas yra kas.

Anonimas

Iškrypėliai,pedofilai ir kiek dar jie mažamečius prievartaus.Kas tik stojo prieš juos teisėsauga jų neapgina,o dar labiau tuos asmenis kaltina nebūtais dalykais.Iki ko prieisime.Kaip tuos išgamas kitaip nepavadinsi,išnaikinti.Šustausko buvo šūkis paimčiau automatą ir prie sienos visus,tai apsivalytų nuo tų visų mafijozų,pedofilų,žmonės galėtų ramiai miegoti. Akyvaizdūs faktai,šaunus filmas.Daugiau tokių faktų,gal tada teisėsauga susidomės ir imsis priemonių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS