Platelių ežere panardę M. Starkus ir V. Radzevičius: viskas atrodo baisiau nei yra | Diena.lt

PLATELIŲ EŽERE PANARDĘ M. STARKUS IR V. RADZEVIČIUS: VISKAS ATRODO BAISIAU NEI YRA

  • 1

Jau šeštadienį prie televizoriaus ekranų pakvies antroji „Aplink Lietuvą“ laida. Garsiausi šalies keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius kartu su turizmo departamentu aplankys Oginskių dvarą Plungėje, suks Bukantės kastinį, pasiners į Platelių ežero gelmes.

„Keliaudami po Lietuvą matėme labai daug dalykų. Net ir mūsų nedideliame krašte kiekvieną kartą gali atrasti kažką naujo“, – laidoje kalbės M. Starkus. Keliautojas džiaugsis, kad pagaliau atsirado proga aplankyti vieną ryškiausių Plungės vietų – Mykolo Oginskio dvarą.

„Garsas apie Žemaitijos Versalį sklinda ne tik po visą Lietuvą, bet ir visą Europą. Pastatas labai gražiai restauruotas, įrengtos meno salės. Tikrai yra ką pamatyti. Ne tik dvaras, bet ir aplinka labai įdomi“, – jau šį šeštadienį, 10 val. laidoje „Aplink Lietuvą“ kalbės V. Radzevičius.

Mykolo Oginskio rūmams komplimentų negaili ir kartu keliaujanti dvarų kultūros tyrinėtoja, heraldikos žinovė, istorikė Neringa Dambrauskaitė.

„Šie rūmai garsėjo muzika, buvo įkurta muzikos mokykla, kurioje mokėti pats Mikalojus Konstantinas Čiurlionis“, – pasakos istorikė. Laidos metu žiūrovams bus priminta Plungės dvaro ir jo šeimininko, kunigaikščio Mykolo Oginskio istorija, kuri nepaliks abejingų. Koncertai, pokyliai, svečių vizitai – Oginskių rūmai nepritrūkdavo svečių.

Iš Plungės kompanija vyks į Bukantės dvarelį, kur kažkada gyveno lietuvių literatūros klasikė Žemaitė. „Bijau Žemaitijoje vienintelio dalyko – kalbėtis ir nieko nesuprasti“, – pokštaus M. Starkus. Tad žemaitišką kastinį kamine visai komandai gamins kulinariniais gabumais stebinantis V. Radzevičius.

Keliautojai neatsispirs ir ekstremaliai pramogai – nardymui Platelių ežere. „Turėjome unikalią progą pamatyti 16 a. tilto polius ir liekanas. Sumanymas nerti į ežero gelmes buvo nuotykis. Šalta, sniegas, privažiuoti prie nardymo vietos sunku. Tačiau vaizdai Platelių ežero dugne yra nuostabūs“, – su šypsena veide kalbės V. Radzevičius.

„Atrodė, ką mes čia darome, kas mums šovė į galvą, kada subręsime… Tokiame šaltyje dar niekada nenardėme, nauja patirtis. Visiškai kitas pasaulis, apie nieką daugiau negalvoji. Po vandeniu dingsta visi rūpesčiai. Viskas atrodo daug baisiau nei yra iš tikrųjų. Metęs iššūkį sau atrandi įdomių dalykų“, – išbandęs puikų laisvalaikio praleidimo būdą kalbės M. Starkus.

Laida „Aplink Lietuvą“ šeštadieniais 10 val. per TV3!

 

GALERIJA

  • Platelių ežere panardę M. Starkus ir V. Radzevičius: viskas atrodo baisiau nei yra
  • Platelių ežere panardę M. Starkus ir V. Radzevičius: viskas atrodo baisiau nei yra
  • Platelių ežere panardę M. Starkus ir V. Radzevičius: viskas atrodo baisiau nei yra
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nesupratau

Taip ir nesupratau, kas atrodo baisiau, negu yra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS