Po mirties bausmės homoseksualams įvedimo G. Clooney'is ragina boikotuoti viešbučius | Diena.lt

PO MIRTIES BAUSMĖS HOMOSEKSUALAMS ĮVEDIMO G. CLOONEY'IS RAGINA BOIKOTUOTI VIEŠBUČIUS

  • 9

Brunėjui įvedus mirties bausmę už homoseksualius santykius, Holivudo žvaigždė George'as Clooney'is paragino boikotuoti prabangius viešbučius, priklausančius Brunėjaus sultonui Hassanalui Bolkiahui.

Straipsnyje kino portale „deadline.com“ aktorius išvardijo devynis prašmatnius viešbučius Anglijoje, Prancūzijoje, Italijoje ir Kalifornijoje, priklausančius „Brunei Investment Agency“.

Kiekvienas apsilankymas šiuose viešbučiuose prisidės prie nekaltų žmonių žudymo finansavimo, įspėjo „Oskaro“ laureatas. Jis atkreipė dėmesį sultonate sugriežtintus įstatymus. Už homoseksualius santykius asmenimis nuo balandžio 3-iosios - kaip viduramžiais - grės užmėtymas akmenimis. Iki šiol už homoseksualius santykius buvo numatyta iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Sultonas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių, rašė G. Clooney'is. Žudikiškus režimus vargu ar galima pakeisti, tačiau esą galima prie gėdos stulpo kalti bankus ar įmones, kurios su jais turi verslo ryšių. Kino žvaigždė kartu pripažino, kad jis pats - „nepadaręs namų darbų“ - yra buvojęs viename šių viešbučių.

Aktorius priminė buvusį garsenybių paskelbtą boikotą, kurį iniciavo Oprah Winfrey ir Ellen DeGeneres, kai Brunėjus 2014-aisiais sugriežtino bausmes gėjams ir lesbietėms. Tada protesto vardan buvo atšaukti renginiai ir priėmimai atitinkamuose viešbučiuose Los Andžele.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nuomonė

Tas Klunis gal pats koks p...daras ? O Brunėjaus sultonas šaunuolis, pagarba jam.

tegul istremia

is salies...bet zudyti?

Anonimas

gal ir labai grieztas istatymas ,,,bet tai kas vyksta --yra nusikaltimas pries gamtos duota zmogui gyvenima;jei tie ligoti zmones [lezbiai ,gejaiiir kiti] gyvena ir veisiasi shalia musu ;nuo ju kencia VAIKAI ir pasibiaurejima jaucia normalus zmones ;;su jais butina susitvarkyti ;gal ,kaip alkoholikus ,gydyti priverstinai;;,,tai zmonijos nuograuzos dar drysta apie save -garsinti shtai mes kokie ,kaip,ir ant ko ; tfu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS