R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas | Diena.lt

R. PETRAUSKAS: TIKROJI PERGALĖ – GYVENIMAS

"Vaikystė yra laikas mėgautis, pažinti ir keliauti keliu, kuriame nėra jokių barjerų. Bet kartais atsitinka taip, kad netikėtų barjerų ima ir atsiranda", – sako onkologinėmis ligomis sergančių vaikų paramos koncerto "Už pergalę gyventi" vedėjas Robertas Petrauskas. Žinomas televizijos veidas žada išskirtinai nuoširdų ir jautrų renginį, priversiantį iš naujo pasvarstyti apie tai, kas svarbiausia.

Negalėjo atsisakyti

Antrosios Velykų dienos vakarą 21 val. LRT televizija transliuos paramos koncertą "Už pergalę gyventi", kuris suorganizuotas krepšininko Rimanto Kaukėno paramos fondo iniciatyva. Koncerto transliacijos metu visi žiūrovai bus kviečiami prisidėti ir aukoti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

"Geriau apie savo fondą galėtų papasakoti pats Rimantas, bet aš jį pažįstu kaip kovotoją aikštelėje, kaip kovotoją visomis gyvenimo prasmėmis. Jis pabaigęs krepšininko karjerą pradėjo kovoti už teisę gyventi, ir aš manau, kad šitas pasirinkimas yra tiesiog fantastiškas. Turėdamas daug energijos, ryšių sportininkų pasaulyje, su žmonėmis, iš kurių kai kurie vaikams yra idealai, jis šį projektą užaugino į didžiulį judėjimą", – R.Kaukėno darbais žavisi R.Petrauskas.

"Tai buvo pirmas kartas, kai prie šito projekto galėjau pridėti dalelę nuo savęs. Kai paskambino ir pasiūlė vesti renginį, pagalvojau, kad tai yra tas pasiūlymas, kurio negalima atsisakyti. Tai yra tiesiog dovana daryti gerus darbus", – tęsia jis.

R.Kaukėno paramos fondas renka lėšas ir suteikia daugiau galimybių vaikams, kurie serga onkologinėmis ligomis ir susiduria su įvairiais gyvenimo iššūkiais. "Vaikystė yra laikas mėgautis, pažinti ir keliauti keliu, kuriame nėra jokių barjerų. Bet kartais atsitinka taip, kad netikėtų barjerų ima ir atsiranda", – pasakoja R.Petrauskas.

"Vaikai keliauja keliu, kuriame keičiasi ne tik jų, bet ir visų aplinkinių gyvenimas: mamos, tėčio, brolio, močiutės ir visų kitų artimų žmonių. O Rimanto Kaukėno paramos fondas šitame kelyje padeda ne tik vaikams, bet ir visiems aplink juos. Vaikai šitoje kovoje daugybės dalykų išmoko ir visus, kurie žiūri, kaip jie eina šiuo keliu. Aplinkinių gyvenimas pasidaro prasmingesnis", – tiki paramos renginio vedėjas.

Į sceną – atviromis širdimis

R.Petrauskas žada, kad koncertas bus išskirtinai gražus ir prasmingas. "Smagu matyti garsius žmones, į sceną lipančius atvira širdimi, noru dalytis ir noru pakviesti kitus tai daryti", – pasakoja jis.

Žmonės supranta, kad duoti yra daug galingesnis dalykas, nei gauti. Davus, aplanko labai geras jausmas.

"Žmonės, kurie koncerto transliacijos metu aukos pinigėlius vaikams, jaus tą atmosferą", – neabejoja R.Petrauskas.

Antrąją Velykų dieną bus proga pamatyti neatlygintinai koncertuojančius geriausius šalies dainininkus Gytį Paškevičių, Marijoną Mikutavičių, Vidą Bareikį, Donatą Montvydą, "Daddy Was a Milkman", Lilą ir Innomine, Saulių Prūsaitį su Igle, "8 Kambarį", "G&G Sindikatą", Merūną Vitulskį ir Mantą Jankavičių. Šūkiais ir skanduotėmis į sceną svečius kvies Andrius Žiurauskas.

Renginys padalytas tarsi į dvi dalis: kokybišką koncertą, su ryškiausiomis Lietuvos žvaigždėmis, ir intarpus, kurių metu rodomos istorijos apie vaikus. "Noriu pasakyti, kad šiose istorijose yra daug šviesos, vilties, pavyzdinės kovos, pamokų, kiek daug gali suteikti meilė ir ryžtas. Reportažai bus būtent apie tai", – sako R.Petrauskas.

"Koncerte LRT žiūrovai išvys tokių svečių kaip Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis, šalies ledo ritulininkai, Svaras, Stano, kuris puikiai žino, ką reiškia žiūrėti į akis šitam iššūkiui. Viskas bus apie gyvenimą ir akimirkos intensyvumą", – žada garsusis krepšinio komentatorius.

Dalytis – gera

R.Petrauskas neabejoja, kad Lietuvos žmonės yra labai atjaučiantys. "Po nepriklausomybės atgavimo mums labai norėjosi daug ko turėti, nes labai daug ko iki tol neturėjome. Bet taip buvo anksčiau, dabar žmonės gyvena geriau ir jau grįžta prie pamatinių vertybių, klausia savęs, koks yra gyvenimo tikslas. Akivaizdu, kad tikslas nėra turėti daugiau, nes tai nebūtinai suteikia laimę – gal net atvirkščiai. Žmonės supranta, kad duoti yra daug galingesnis dalykas nei gauti. Davus aplanko labai geras jausmas", – tiki jis.

"Daugybė akcijų, kurios Lietuvoje sulaukia didelio palaikymo, rodo mūsų brandą. Yra žmonių, kurie turi daugiau ir gali pasidalyti su tais, kurie turi mažiau. Aš manau, jog R.Kaukėnas daro viską, kad žmonės žinotų, jog gali prisidėti bent maža dalele aukojant, nesvarbu, ar jie nusiperka marškinėlius už 25 eurus, ar išsiunčia SMS žinutę už 2 eurus. Žmonės gerai jaučiasi ir tada, kai supranta, kad mes kartu esame jėga. Kaip Sausio 13-ąją prie Vilniaus televizijos bokšto", – paraleles atranda jis.

Pasak R.Petrausko, R.Kaukėnas veikiausiai neatsitiktinai pasirinko padėti kovoti būtent vėžiu sergantiems vaikams – jo tėtis taip pat mirė nuo vėžio. "Tai klastinga liga, kuria serga ir mažiausi vaikai", – priduria jis.

Tikrų emocijų rinkinys

R.Petrauskas LRT televizijos žiūrovams puikiai pažįstamas ir kaip laidos "Tūkstantmečio vaikai" vedėjas. Jis sunkiai atsimena, kiek tiksliai sezonų su šia laida praleido. "Juos aš jau vadinu savo vaikais, nes pažįstu – jie pradeda kaip penktokai, vėliau grįžta išaugę… Matau, kaip jie bręsta", – šypsosi laidos vedėjas.

Vaikams, ypač mažesniems, jis primena, kad tai yra žaidimas, o ne žinių patikrinimas ir nebūtinai geriausiųjų rinkimai. "Nenukabinkime nosių, sakau jiems. Smagu, kad vaikai sugrįžta net ir tada, kai pralaimi tris kartus iš eilės", – šypsosi sporto aistruolis R.Petrauskas.

Jis stengiasi nebūti tipinis laidos vedėjas – nori vaikams žaidimo metu suteikti erdvės, netrukdyti jiems žaisti, nebent nuraminti, jei jie yra susikaustę. "Vaikai yra tikrieji šitos laidos kūrėjai", – įsitikinęs R.Petrauskas.

Nuo sporto – prie rašymo

Daugybę metų krepšinį komentavęs vyras pasuko istorijos ir knygų rašymo link. R.Petrauskas neseniai išleido trečiąją savo knygą "Barbarosa", kuri yra ciklo apie Antrąjį pasaulinį karą tęsinys. Jis sako, kad šis posūkis gyvenime įvyko dėl visiškai natūralios priežasties – žmogaus polinkio keistis.

"Prieiname sankryžas ir renkamės, ką daryti toliau. Mano gyvenime atsitiko taip, kad aš nusprendžiau pasukti į kitą pusę ir pamėginti kitą maršrutą. Į jį taip įsigilinau, kad sportas, kuris mano gyvenime kažkada buvo numeris 1, pagrindinė aistra ir svarbiausias dalykas iš to, ką aš veikiau, pasidarė nebe toks", – dalijasi rašytojo amatą besimatuojantis vyras.

Dabar jis mokosi susikoncentruoti į vieną veiklą, nes suprato, kad vienu metu negalima dirbti daug skirtingų darbų. "Juk tada negali padaryti nei vieno darbo iki pabaigos gerai. Nusprendžiau pasitraukti iš sporto, nebekomentuoju krepšinio, tik žiūriu kaip paprastas žiūrovas. O komentavau nuo 1999 iki 2014 m. 15 metų yra ligas laiko tarpas, didelis bagažas ir atrodytų, kad lyg ir gaila tą bagažą patraukti į šoną, bet kiekvieną kartą, kai tu nusprendi atsinaujinti ir daryti tai, ko iki tol nebuvai daręs, po to supranti, kad tai buvo teisingas sprendimas. Visi žinome nuvalkiotas frazes apie užsisėdėjimą, apie rutiną, kuri anksčiau ar vėliau tave aplanko. Aš pasirinkau nueiti istorijos keliu, ir man yra labai įdomu", – neslepia jis.

Pirmą knygą R.Petrauskas parašė 2010 m. "Ji buvo mano darbas šalia visų kitų. O dabar, pasirodžius trečiai knygai, susitikinėju su skaitytojais, važinėju po Lietuvą. Sudėjus mano tris knygas, jų tiražas artėja link 30 tūkst. Manau, kad ta auditorija yra nemaža, todėl pasvarstau, kad gal ir galėčiau atsidėti vien tik knygų rašymui", – išduoda istorijos mokslus studijų metais krimtęs R.Petrauskas.

Nustoti bėgti

"Man patinka tas laikas, kai galiu "knaisiotis" istoriniuose archyvuose, dėlioti detales iš daugybės perskaitytų knygų, dėlioti mozaiką, kuri susideda į pasakojimą. Bet tai yra tobulėjimo kelias. Mes gyvename pasaulyje, kuriame dažniausiai viską reikia daryti greitai, kartais net negalvojant. Kai aš nueinu nuo to gyvenimo, to greito bėgimo, jaučiu malonumą. Išėjimas į vadinamą "lėtą darbą", kai negauni greitų rezultatų ir pajamų, šiandien yra sunkiai pateisinimas, nes knygą parašyti gali gal per dvejus, o gal per penkerius metus, ir tada tu gyveni jau nebe pagal šio pasaulio taisykles. Bet aš galvoju, kad galbūt galiu sau leisti pamėginti būti rašytoju", – šypsosi jis.

Dabar R.Petrauskas galvoja apie ketvirtos knygos rašymą, nes kaip kiekviename gerame seriale, trečioji baigiasi geriausioje vietoje ir prašyte prašosi pratęsimo. "Visada knygas rašiau kai turėdavau laisvo laiko nuo krepšinio komentavimo, "Tūkstantmečio vaikų", "Protų kovų" lygos darbų, kurie užima tikrai daug laiko. Bet dabar pradėjau galvoti, kad kartu su vasara ateis ir išsigryninimo laikas, kai galbūt nuspręsiu, kaip gyvenime bus toliau", – sako naujausios savo knygos pristatymui Kaune, Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje, Laisvės al. 57, besiruošiantis R.Petrauskas.

Dar vienas R.Petrausko artėjančios vasaros džiaugsmas – "Nacionalinė ekspedicija". "Šiemet keliausime po Žemaitiją ir po Livonijos ordino žemes. Čia visada puiki kompanija, sužinome daug įdomių dalykų ir sutinkame naujų žmonių", – įspūdžių laukia rašytojas.

GALERIJA

  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
  • R. Petrauskas: tikroji pergalė – gyvenimas
E. Genio/LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Joana

Labai gaila ,kad negaliu paaukoti iš užsienio trumpuoju nr.Gal galite nurodyti,komiu nr aukoti is užsienio lietuviams.Ačiū

Anonimas

Rašyk knygas ir mesk tą kvailą krepšinį, bus daugiau naudos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS