„Revolution Festival“ atskleidžia festivalio vietą ir dalį žvaigždžių | Diena.lt

"REVOLUTION FESTIVAL" ATSKLEIDŽIA FESTIVALIO VIETĄ IR DALĮ ŽVAIGŽDŽIŲ

  • 0

Penktus metus skaičiuojantis elektroninės muzikos festivalis „Revolution Festival“ atverčia ilgą laiką slėptas kortas – festivalio vietą bei dalį renginyje pasirodysiančių užsienio atlikėjų.

„Džiaugiamės galėdami pranešti, kad šiais metais festivalis liko ten, kur vyko ir praėjusiais metais – Varėnos Dainų slėnyje. Ši vieta turi viską, ko gali reikėti festivaliui – ji arti miesto, tačiau dar arčiau gamtos, čia yra ir miškas, ir ežeras. O faktas, kad praėjusiais metais festivalis subūrė vieną didžiausių elektroninės muzikos gerbėjų publiką Lietuvoje įrodo, kad ši vieta tikrai turi magijos“, - sako festivalio organizatoriai.

Festivalis kaip visuomet išsiskiria muzikinio spektro platumu, kuris lankytojus skatina pažinti įvairią muziką bei ja eksperimentuoti. Pagrindiniai keturi renginio muzikos stiliai išlieka Jungle/Reggae, Techno, Hardcore ir Psytrance.

„Revolution Festival“ šaknys – Jungle ir Reggae muzikos stiliai, taigi jiems festivalyje visuomet skiriamas itin didelis dėmesys. Šįkart vienu iš šių džiunglių valdovų taps lietuviams jau puikiai pažįstamas, visuomet energija spinduliuojantis ir vienu pirmųjų Reggae ir Jungle muzikos kūrėjų anglų kalba Rusijoje tituluojamas Steppas Style'as. Šio atlikėjo patirties dėžutėse sudėti darbai kartu su tokiais atlikėjais kaip „DJ Vadim“, „Dreadsquad“, „Viktorious“, o 2010 metais jis buvo įvertintas kaip geriausias Reggae muzikos atlikėjas Rusijoje. „Revolution Festival“ scenoje S. Style'as žada pavergti kiekvieno Reggae ir Jungle muzikos mylėtojo širdį.

 

 

Į renginio Techno muzikos atlikėjų sąrašo viršūnę stoja jau beveik dešimtmečio karjeros jubiliejų skaičiuojantis, šiuo metu Berlyne reziduojantis „Blush Response“. Spausdamas garso, struktūros ir suvokimo ribas, jis sukuria modernią industrinės muzikos versiją: brutalią, išradingą, nekeičiamą ir visuomet inovatyvią. Net 90 proc. atlikėjo muzikos yra sukuriama rankiniu būdu, be jokio programinio koregavimo. „Blush Response“ pasirodymas Lietuvoje vyks pirmą kartą, taigi tai – unikali galimybė pirmą kartą Lietuvoje išgirsti 100 proc. improvizuotą, iš anksto nesuplanuotą ir atsitiktinumų kupiną Techno muzikos veterano pasirodymą.

 

 

Sunkiosios muzikos mylėtojų ausis Hardcore garsais lepins vokietis, kurio sceninis vardas išvertus į lietuvių kalbą reiškia „nekęsti“ – „Detest“. Šio atlikėjo pasirodymai neprognozuojami – kartais jie būna tamsūs tarsi naktis, o kartais – kupini pozityvių vibracijų. Šio atlikėjo muzika skambėjo praktiškai visuose didžiausiuose sunkiosios muzikos bei kituose garsiuose festivaliuose, tokiuose kaip „Dominator“, „Masters of Hardcore“, „Defqon1“, „Tomorrowland“, „Boomtown“. Šį atlikėją į priekį veda žvėriškas alkis peržengti ribas, kurių kiti atlikėjai nedrįsta, taigi, jo pasirodymas „Revolution Festival“ bus stiprus ir tikrai išskirtinis.

 

 

Visuomet paslaptingumu ir netikėtumais žavintys Psytrance muzikos atlikėjai, „Revolution Festival“ metu taip pat sukels, o kartu ir atskleis nemažai paslapčių. Į šios muzikos atlikėjų sąrašo lyderius stoja po paslaptingu „Dj Cubixx“ pseudonimu grojantis Mattiasas Sperlichas iš Berlyno. Iš pirmo žvilgsnio, kubo forma yra paprasta – šešias sienas turinti trimatė figūra, tačiau kas nutinka tuomet, kai kas nors šioje figūroje įžvelgia neįprastą formą, pavyzdžiui, Rubiko kubiką? Būtent apie tai yra „Cubixx“ muzika – apie paprastas formas, įgaunančias neįprastas prasmes. Šis atlikėjas, kuris muziką kuria nuo pat 1993 metų ir šiandien jau yra puikiai įvaldęs Rubiko kubiko techniką bei gebantis kaskart jį pasukti vis kita kryptimi, su „Revolution Festival“ lankytojais dalinsis savo ilgos muzikinės kelionės vaisiais.

 

 

GALERIJA

  • „Revolution Festival“ atskleidžia festivalio vietą ir dalį žvaigždžių
  • „Revolution Festival“ atskleidžia festivalio vietą ir dalį žvaigždžių
  • „Revolution Festival“ atskleidžia festivalio vietą ir dalį žvaigždžių
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS