S. Sobralis: pernai laimėjau ir „Eurovizijos“ konkursą, ir antrą galimybę gyventi | Diena.lt

S. SOBRALIS: PERNAI LAIMĖJAU IR „EUROVIZIJOS“ KONKURSĄ, IR ANTRĄ GALIMYBĘ GYVENTI

  • 0

Po laimėjimo „Eurovizijoje“ buvo tik trys mintys: velnias, reikės lipti laiptais, velnias, turėsiu sakyti kalbą, velnias, kitais metais turėsiu ir vėl čia būti, „Eurovizijos“ ekspertams ir puslapio „Wiwibloggs“ įkūrėjams pasakojo praėjusių metų „Eurovizijos“ laimėtojas portugalas Salvadoras Sobralis.

Atlikėjui pernai nusišypsojo laimė ne tik konkurse, bet ir gyvenime – atsirado ilgai lauktas širdies donoras ir galimybė išgyti.

„Kartais dar ir dabar pagalvoju: ką aš padariau...Tikrai buvau nepratęs prie masės žmonių, atpažįstančių mane. Bet laimėjęs „Euroviziją“ supratau, kokios galimybės man atsivėrė. Galiu drąsiai teigti, kad per šiuos metus susitikau su visais savo dievinamais atlikėjais, išskyrus a. a. Chetą Bakerį, bet jo sutikti jau nebegaliu...“, – poeurovizinėmis nuotaikomis dalijosi S. Sobralis.

Atlikėjas prisipažino net nesitikėjęs, kad laimės „Euroviziją“, o kai tai įvyko, laiptai į sceną pasirodė didžiausias iššūkis: „Kai buvo skelbiamas nugalėtojas, ir aš juo tapau, pagalvojau: velnias, man reikės lipti tais laiptais į sceną. Tada tai buvo didžiausias mano košmaras – turėjau problemų su širdimi, kurių šiuo metu nebeturiu. Antroji mintis buvo: velnias, man reikės kitais metais vėl būti čia ir kažkam perduoti prizą.“

Pasak atlikėjo, „Eurovizijos“ konkursas ir jame atliekamos dainos jo nežavi, todėl nežinojo, ką reikės sakyti per padėkos kalbą. „Lipau tais laiptais ir bandžiau susidėlioti žodžius galvoje. Pagalvojau, kad geriausia sakyti tai, ką jauti. Todėl ir pasakiau, kad norėčiau, jog muzikos kūrimas nebūtų lyg greitojo maisto restoranas“, – prisimena S. Sobralis.

Po laimėjimo „Eurovizijoje“ dainininkas tapo ne tik didžiule Portugalijos žvaigžde, bet išgarsėjo ir visame pasaulyje – buvo kviečiamas koncertuoti, pasirodyti žinomo laidų vedėjo Jimmy Fallono televizijos satyros šou. Vis dėlto užgriuvusią žinomumo laviną numalšino trapi S. Sobralio sveikata – nuo vaikystės turėta širdies yda atlikėjo gyvybei kėlė pavojų, todėl visi neprivalomi reikalai ir susitikimai būdavo atšaukiami.

„Gydytojai griežtai uždraudė kažkur važiuoti, ypač į tolimas keliones, pavyzdžiui, JAV. Visada galvojau, o kas, jei pasirodys donoras ir tuoj pat turėsiu gultis ant operacinio staliuko? Negalėjau palikti Portugalijos“, – wiwiblogss.com pasakojo atlikėjas.

Jis taip pat pridūrė, kad per penkis mėnesius, kuriuos praleido ligoninėje, dingo įkvėpimas kurti ir groti – net muzikos klausytis nebesinorėjo, atrodė, kad ji per šventa skambėti tarp ligoninės sienų.

Praėjusių metų gruodį portugalų atlikėjui pagaliau buvo sėkmingai atlikta širdies persodinimo operacija. Tada muzikinę karjerą teko dar šiek tiek atidėti, kol organizmas sustiprės.

Nors S. Sobralis šiuo metu puikiai jaučiasi, balsas dar nėra atsistatęs: „Kai sirgau, organizme buvo susikaupę tiek daug skysčių, kad pakilusi diafragma leido geriau dainuoti. Dabar ji nusileido į savo vietą ir turiu iš naujo pratintis prie savo balso, lavinti jį. Gaila, nes prieš operaciją buvau labai patenkintas tuo, kaip skamba mano balsas.“

Vis dėlto dabar S. Sobralis daug stipresnis fiziškai – pirmą kartą per aštuonerius metus bėgiojo, žaidė futbolą.

„Kai išėjau į pasaulį po penkių mėnesių, praleistų ligoninėje, viskas atrodė taip svetima – nebemokėjau net susimokėti apsipirkęs, mašinos, zujančios aplinkui, kėlė svaigulį. Bet adaptavausi ir supratau, kad likimas man suteikė antrą galimybę gyventi. Esu labai laimingas“, – tikino atlikėjas.

Apie šių metų „Eurovizijos“ Portugalijos dalyvę atlikėjas nedaugžodžiavo – sutiko, kad ji dainavo gražią dainą, o svarbiausia – pataikė į toną. „Tai „Eurovizijoje“ nebūna labai dažnas atvejis“, – nejuokais teigė S. Sobralis ir prisipažino, kad yra tikras hipokritas – nemėgsta popmuzikos šou, bet pats juose dalyvauja.

Atlikėjas anksčiau buvo prisipažinęs, kad jei laimėtų Izraelio dainininkė Netta, perduoti apdovanojimą jai būtų tikrai nesmagu ir tai tektų daryti sukandus dantis.

Šeštadienio vakare vykusiame 63-osios „Eurovizijos“ finale taip ir įvyko – laimėjo Netta su daina „Toy“, kuri priėmė apdovanojimą iš S. Sobralio rankų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS