S. Starkutė: šeimos tragedijos mane pastūmėjo pradėti modelio karjerą | Diena.lt

S. STARKUTĖ: ŠEIMOS TRAGEDIJOS MANE PASTŪMĖJO PRADĖTI MODELIO KARJERĄ

  • 0

Tėvų skyrybos, mamos ir brolio mirtys išmokė savarankiškumo, suteikė daug naudingų pamokų, sako modelis Simona Starkutė.

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“ mergina pasakos apie problemas šeimoje, skaudžią artimų žmonių netektį ir nelengvą modelio karjerą.

„Tuo metu buvau tokiuose apmąstymuose, absoliučiai nežinojau, ką daryti su savo gyvenimu, vyko didžiulės šeimos tragedijos, kurios galbūt ir pastūmėjo pradėti modelio karjerą. Būdama aštuoniolikos, išėjau iš tėvo namų, mane priėmė geriausios draugės šeima. Baigiau mokyklą, nenorėjau būti našta svetimiems žmonėms, tad pradėjau keliauti, net nenorėdama. Žinojau, kad svetimoje šalyje praleidusi tris mėnesius galėsiu užsidirbti pragyvenimui ir  nereikės draugės šeimai manęs maitinti Lietuvoje. Dirbant modeliu, agentūra skiria kišenpinigių, be abejo, tie jie yra maži, iš jų pragyventi sunku, bet visko išmokstama“, – atvirai kalba viena ryškiausių ir geriausiai apmokamų Lietuvos modelių S. Starkutė.

Jau daugiau nei penkiolika metų mados pasaulyje dirbanti S. Starkutė prisipažįsta niekada nesvajojusi apie modelio darbą. Pasak jos, susiklostė tipinė istorija, kai dar būdama nepilnametė laiku ir vietoje atsidūrė modelių atrankoje, nes ten atlydėjo draugę. Tačiau agentai pastebėjo salės kampe stovinčią merginą, jos išskirtinius bruožus ir pakvietė į pokalbį. Lemtingas susitikimas pakeitė S. Starkutės gyvenimą, tačau lengva nebuvo – teko išgyventi ne vieną lūžį.

Simona prisimena, kaip pirmą sykį su didžiausia baime išvyko į mados sostinę Milaną. Slėgė mintys apie vienatvę, ir nuvykusi į Italiją, mergina savęs ne kartą klausė, koks velnias ją ten nešė.

Turbūt visą mėnesį verkdavau kiekvieną dieną ir prašydavau, kad mane išsiųstų atgal į Lietuvą.

„Išvažiavusi labai išgyvenau, ašaros nenudžiūdavo. Net agentūros savininkas, nes sutariau su jo tuometine drauge, vis bandydavo įvairiais būdais prablaškyti mane, tai ledų parnešdavo į modelių apartamentus, tai pasiimdavo mus kartu savaitgaliais į žirgyną pajodinėti. Bet jam nesisekė. Turbūt visą mėnesį verkdavau kiekvieną dieną ir prašydavau, kad mane išsiųstų atgal į Lietuvą“, – sako modelis.

Apie nematomą modelio darbo virtuvę, pavojus ir nesusipratimus S. Starkutė kalba: „Prisimenu, vienos agentūros merginą kažkada rado stotyje tik su apatiniais. Tai vyksta ir dabar. Reikia mokėti save saugoti ir būti atsargiai mados industrijoje.“

Vis dėlto S. Starkutė dėkinga likimui už suteiktą galimybę dirbti modeliu. Skaudi praeitis ir darbas svetur privertė išmokti savarankiškumo, suteikė daug naudingų pamokų. O prakalbusi apie gyvenimo lūžius, ji prisipažįsta – teko pereiti tikrą pragaro virtuvę: tėvų skyrybas, netikėtas mamos ir brolio mirtis. Tačiau malda ir pokalbis mintyse su mirusiais artimaisiais leido jai pakilti, nepasiduoti ir kabintis į gyvenimą.

„Esu religingas žmogus, taip, aš nevaikštau kiekvieną sekmadienį į Bažnyčią, bet meldžiuosi kiekvieną vakarą. Aš tikiu labai stipriomis jėgomis, kad artimieji man labai padėjo ir padeda kiekvieną dieną. Turbūt mirtį dabar suprantu kitaip. Mirusias sielas suprantu kitaip, nejaučiu, kad mano amžinatilsį mama ar brolis nėra su manimi. Galbūt aš jų nematau, bet aš su jais kalbuosi, tariuosi. Išmoksti susigyventi su netektim“, – pasakoja S. Starkutė.

Ji atvira – šeima nėra S. Starkutės siekiamybė. Prieš porą mėnesių išsiskyrusi su draugu, ji neneigia galėjusi ištekėti ir jau ne kartą sukurti šeimą. Tačiau apie santuoką mąsto netipiškai ir neketina būti priklausoma nuo kito žmogaus ir nepageidauja gyventi auksiniame narvelyje. Tiki, kad santuoka yra dvasinis tobulėjimas ir dviejų asmenybių augimas kartu.

„Dievas mato – nė vienas vyras nėra apmokėjęs mano buto kredito sąskaitų, nė vienas vyras nėra prisidėjęs prie mano mašinos pirkimo. Aš viską pati nusipirkau, labai sunkiai dirbau ir sau nieko neleidau, jokių atostogų, jokių vakarienių, aš visada sakydavau, kad man reikia prižiūrėti figūrą, tai vakarienę galima ir išbraukti. Kai mano kolegės išleisdavo, tarkim, 30 svarų vakarienei, aš kiekvieną dieną tuos pinigus sutaupydavau. Tada nusipirkdavau gražesnį rūbelį ar pasitaupydavau buto paskolai“, – atvirai kalba S. Starkutė.

Šiandien viena geriausiai apmokamų Lietuvos manekenių kruopščiai skaičiuoja pinigus. Prieš porą metų mergina sumąstė, kuo galėsianti užsiimti, kai sumažės modelio darbo siūlymų.

Atvirai apie patirtus gyvenimo lūžius, netekties skausmą ir svajonių išsipildymą – S. Starkutė „Stiliuje“ su Violeta Baubliene šeštadienį, 19.30 val. per LRT TV.

GALERIJA

  • Simona Starkutė
  • S. Starkutė: šeimos tragedijos mane pastūmėjo pradėti modelio karjerą
Laidos stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS