Seksualiniu priekabiavimu apkaltintam Ch. Rose'ui – itin nemalonios žinios | Diena.lt

SEKSUALINIU PRIEKABIAVIMU APKALTINTAM CH. ROSE'UI – ITIN NEMALONIOS ŽINIOS

  • 0

Vienas garsiausių JAV televizijos vedėjų Charlie Rose'as (Čarlis Rouzas) antradienį buvo atleistas ir tapo dar vienu įtakingu vyru, kurį nuvertė įtarimai dėl seksualinio priekabiavimo ir nepageidaujamo dėmesio.

Televizijos ir radijo korporacijos CBS padalinys „CBS News“ pranešė, kad Ch. Rose'o darbas nutrauktas po „itin nerimą keliančio ir nepakenčiamo elgesio“, apie kurį pirmadienį laikraštyje „The Washington Post“ paskelbė aštuonios moterys.

„Neseniai nutraukėme Charlie Rose'o darbą „CBS News“, (sprendimas) įsigaliojo iškart“, – sakoma televizijos pareiškime.

„CBS News“ pranešė apie ypatingus demaskavimus kitose žiniasklaidos kompanijose šiemet ir pernai. Mūsų patikimumas rengiant tokius reportažus reikalauja patikimumo dėl pagrindinių elgesio standartų. Štai kodėl ėmėmės šių veiksmų“, – priduriama pareiškime.

Kanalas, kuriame Ch. Rose'as buvo vienas žinių laidos „CBS This Morning“ vedėjų ir dirbo korespondentu laidai „60 Minutes“, dar pirmadienį sustabdė jo įgaliojimus.

Visuomeninis transliuotojas PBS, kuris rodė jo interviu šou „Charlie Rose“, taip pat paskelbė, kad „nutraukė savo santykius“ su šiuo žurnalistu ir „nebeplatina jo laidų“.

„PBS tikisi, kad visi prodiuseriai, su kuriais dirbame, suteiks tokią darbo vietą, kurioje žmonės jaustųsi saugūs ir kurioje su jais būtų elgiamasi oriai ir pagarbiai“, – sakė atstovas.

Verslo naujienų agentūra „Bloomberg“ taip pat nedelsdama sustabdė Ch. Rose'o interviu šou retransliavimą.

Kaip teigiama skandalingame „The Washington Post“ straipsnyje, aštuonios moterys skundėsi, kad Ch. Rose'as priekabiavo prie jų nešvankiais telefono skambučiais, grabinėjo jas ir jų akivaizdoje vaikščiojo nuogas.

Visoms joms tų incidentų metu buvo nuo dvidešimt iki trisdešimt kelerių metų. Teigiama, kad priekabiavimas vyko nuo 10-ojo dešimtmečio iki 2011-ųjų.

Ch. Rose'as, kuriam dabar 75-eri, papildė virtinę įtakingų vyrų, kurie buvo apkaltinti nederamu elgesiu po Holivudo magnato Harvey Weinsteino (Harvio Veinsteino) nuopuolio.

Ch. Rose'as pirmadienį paskelbė pareiškimą ir atsiprašė už „nederamą elgesį“ bei sakė, jog jam „labai gėda“, bet jis „nemanąs, kad visi šie kaltinimai yra tikslūs“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS