„Storulio“ loterijos prizai į krizės ištiktą Ispaniją atnešė kalėdinę nuotaiką | Diena.lt

„STORULIO“ LOTERIJOS PRIZAI Į KRIZĖS IŠTIKTĄ ISPANIJĄ ATNEŠĖ KALĖDINĘ NUOTAIKĄ

  • 0

Sekmadienį visoje Ispanijoje šaudė šampano kamščiai – metinė Kalėdų „Storulio“ loterija su didžiausia išmoka pasaulyje išdalijo 2,24 mlrd. eurų šalyje, kur darbo neturi ketvirtadalis žmonių.

Sekmadienį visoje Ispanijoje šaudė šampano kamščiai – metinė Kalėdų „Storulio“ loterija su didžiausia išmoka pasaulyje išdalijo 2,24 mlrd. eurų šalyje, kur darbo neturi ketvirtadalis žmonių.

Milijonai žmonių buvo prilipę prie televizorių ekranų, kai vaikai iš vienos Madrido mokyklos, kuri kažkada buvo našlaičių prieglauda, iš dviejų didžiulių aukso spalvos būgnų rinko medinius rutuliukus su laimingaisiais skaičiais ir prizais.

Tiesioginė transliacija truko daugiau kaip tris valandas. Televizijos reporteriai nuskubėjo į miestus ir kaimus visoje šalyje, kad įamžintų scenas, kaip laimėtojai baruose iššauna šampaną ar švenčia su šokiais ir dainomis gatvėse.

Ne taip kaip didžiosios loterijos, kur būna tik keli didelių prizų laimėtojai, Ispanijos kalėdinė loterija siekia labiau padalyti turtą, o ne kam nors atiduoti vieną didelį „aukso puodą“. Ši loterija Ispanijoje vadinama „El Gordo“ – „Storuliu“.

Prizų vertė prasideda nuo 20 eurų – bilieto kainos – ir baigiasi 400 tūkst. eurų, kurie šiemet atiteko skaičiui 62246.

Tačiau šiais metais laimėtojai gaus mažesnius prizus, nes pirmą kartą kąsnį nuo jų atkąs nauji taupymo laikų mokesčiai.
20 proc. mokestis bus taikomas visiems laimėjimams, didesniems nei 2,5 tūkst. eurų.

Vienas antrųjų prizų, kurių vertė – 125 tūkst. eurų, laimėtojas sėdėjo pirmojoje Madrido operos „Teatro Real“ eilėje ir pamatė, kaip ten ištraukiamas tas laimingas numeris 79712.

Mokesčiai už šiemetinius kalėdinės loterijos prizus sudarys 188 mln. eurų, kurie nukeliaus į valstybės iždą, pranešė mokesčių inspektorių sąjunga „Gestha“.

Išlaidos Kalėdų loterijai kasmet mažėja nuo to laiko, kai 2008 metais žlugo nekilnojamuoju turtu grįstas Ispanijos ekonomikos bumas, o nedarbas pašoko iki 26 procentų.
Šiemet kiekvienas ispanas išleido vidutiniškai po 49,99 euro – mažiau nei 59,92 euro 2009 metais, nurodė loterijos organizatorė „Loterias y Apuestas del Estado“ (LAE).
Bendra iš pardavimo gauta suma šiemet yra 4,2 proc. mažesnė – 2,36 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS