T. Swift laimėjo rekordinį ketvirtą „Grammy“ apdovanojimą už geriausią metų albumą | Diena.lt

T. SWIFT LAIMĖJO REKORDINĮ KETVIRTĄ „GRAMMY“ APDOVANOJIMĄ UŽ GERIAUSIĄ METŲ ALBUMĄ

  • 0

JAV popmuzikos žvaigždė Taylor Swift (Teilor Svift) sekmadienį įsirašė į „Grammy“ apdovanojimų istoriją laimėjusi rekordinį ketvirtą Metų albumo apdovanojimą.

Sekmadienį Los Andžele įvykusioje 66-ojoje kasmetinėje „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje T. Swift aplenkė Franką Sinatrą (Frenką Sinatrą), Paulą Simoną (Polą Saimoną) ir Stevie Wonderį (Stivį Vonderį), kurie turi po tris Metų albumo apdovanojimus, ir tapo daugiausiai šių statulėlių turinčia muzikante.

Tai vyšnia ant torto 34 metų dainininkei, kuri šiandien yra viena populiariausių muzikos žvaigždžių.

Man apdovanojimas reiškia darbą.

„Man apdovanojimas reiškia darbą“, – dėkodama sakė T. Swift. Kiek anksčiau tą patį vakarą ji paskelbė, kad balandžio 19 dieną išleis naują albumą.

„Mane neįtikėtinai džiugina tai, kad kai kurie žmonės, balsavę už šį apdovanojimą, taip pat yra laimingi“, – pridūrė ji.

Tačiau popmuzikos žvaigždė nelaimėjo kitų dviejų pagrindinių prizų, dėl kurių varžėsi.

Metų įrašo apdovanojimą pelnė Miley Cyrus (Maili Sairus) daina „Flowers“, o Metų dainos prizas atiteko Billie Eilish (Bili Ailiš) ir jos broliui Finneasui (Finesui) už dainą „What Was I Made For?“ iš filmo „Barbė“ (Barbie) garso takelio.

„Šis apdovanojimas nuostabus, bet labai tikiuosi, kad jis nieko nepakeis, nes [ir] vakar mano gyvenimas buvo gražus“, – sakė M. Cyrus, atsiimdama savo antrąjį sekmadienį gautą – ir antrąjį per visą savo karjerą – „Grammy“.

„Ne visi pasaulyje gaus „Grammy“, bet visi šiame pasaulyje yra įspūdingi, todėl nemanykite, kad tai svarbu“, – teigė ji.

Atsiimdama apdovanojimą B. Eilish teigė: „Aš tiesiog noriu pasakyti visiems šioje kategorijoje, kad tai buvo beprotiškas sąrašas neįtikėtinų žmonių, neįtikėtinų atlikėjų, neįtikėtinos muzikos!“

Victoria Monet (Viktorija Monė) pelnė prestižinį „Grammy“ apdovanojimą kaip geriausias naujas atlikėjas ir tai buvo jos trečiasis apdovanojimas per šią ceremoniją.

Po debiutinio studijinio albumo „Jaguar II“, kuriuo po daugelio metų muzikos pramonėje padarė komercinį proveržį, V. Monet buvo nominuota septyniose kategorijose, įskaitant Metų įrašo nominaciją.

„Ačiū šio vakaro šampano padavėjams. Tai mano pirmoji padėka“, – pasakė ji publikai ir taip pat padėkojo mamai. 

Duoklė moterims muzikantėms

Šie moterų pasiekimai – tai triumfas „Grammy“ dalijančiai Įrašų akademijai, kuri daugelį metų buvo kritikuojama už tai, kad teikia pirmenybę baltaodžiams vyrams.

„Būdama moteris, dažnai jaučiuosi taip, tarsi manęs nepastebėtų [...]. Dėl to jaučiuosi labai pastebėta“, – žurnalistams užkulisiuose sakė B. Eilish, paklausta, ką jai reiškia šie moterims sėkmingi metai.

„Kartais tikrai gera, kai kas nors tau pasako „geras darbas“, – pridūrė ji.

Šiemet Metų albumo ir Metų įrašo kategorijose buvo nominuotas tik vienas vyras – džiazo atlikėjas Jonas Batiste'as (Džonas Batistas), kuris liko be apdovanojimų.

Pagrindinė nominantė SZA, kuri buvo nominuota devyniose kategorijose, sekmadienį atsiėmė tris prizus. Ji pelnė apdovanojimus už geriausią ritmenbliuzo dainą, geriausią progresyvų ritmenbliuzo albumą ir geriausią popmuzikos dueto ar grupės pasirodymą kartu su Phoebe Bridgers (Fibi Bridžers).

Į sceną atsiimti geriausios ritmenbliuzo dainos prizą, SZA įbėgo susijaudinusi ir pasakė miniai, jog ką tik persirenginė po savo svaiginančio pasirodymo.

„Esu tiesiog priblokšta“, – sakė ji ir pridūrė: „Jūs tikrai nesuprantate, aš nuėjau labai, labai toli ir negaliu patikėti, kad tai vyksta.“

Karol G (Kaorl Dži) laimėjo geriausio „musica urbana“ albumo prizą už „Manana Sera Bonito“. Tačiau, pasak kai kurių muzikos industrijos apžvalgininkų, šio pripažinimo nepakanka atsižvelgiant į tai, kad šiemet Lotynų Amerikos atstovų nebuvo įtraukta į pagrindines kategorijas.

Sulaikymas per apdovanojimų ceremoniją

Iškilminga transliacija, kurios metu buvo įteikti tik devyni konkursiniai apdovanojimai, vyko po kelias valandas trukusio išankstinio renginio, kurio metu buvo išdalyta didžioji dalis iš daugiau nei 90 „Grammy“ apdovanojimų.

Grupė „boygenius“ nugalėjo roko kategorijose.

Grupės narės P. Bridgers,  Lucy Dacus (Liusi Deikas) ir Julien Baker (Džulien Beiker) tryško džiaugsmu, kai išbėgo į sceną atsiimti trijų apdovanojimų.

Filmo „Barbė“ muzika turėjo 11 galimybių laimėti „Grammy“, bet galiausiai pelnė tris. Du iš jų atiteko B. Eilish.

Repo kategorijose daugiausiai apdovanojimų pelnė reperis Killeris Mike'as (Kileris Maiklas), gavęs tris „Grammy“ už albumą „Michael“.

„Sąmoningai pasiryžau papasakoti istoriją apie jauną juodaodį berniuką, užaugusį vakarinėje Atlantos dalyje, kad pasaulis pamatytų, jog mūsų naratyvas nėra vien aukos ir pralaimėjimas, jog mes galime laimėti, galime klestėti“, – žurnalistams užkulisiuose teigė jis.

Tačiau Killerio Mike'o pergalę apkartino pasirodę pranešimai apie jo sulaikymą renginio vietoje.

Vėliau policijos atstovas spaudai Mike'as Lopezas (Maiklas Lopesas) pareiškė, kad reperis buvo sulaikytas 16 val. vietos (pirmadienį 2 val. Lietuvos) laiku už muštynes arenoje.

20 val. 37 min. vietos (pirmadienį 6 val. 37 min. Lietuvos) laiku jis buvo paleistas ir vasario 29 dieną turės atvykti į Los Andželo teismą.

Joni Mitchell (Džoni Mičel) spindėjo atsiimdama apdovanojimą už geriausiu folkloro albumu pripažintą „Joni Mitchell At Newport“ – gyvą jos pasirodymo legendiniame festivalyje įrašą.

Ji surengė vieną iš labiausiai jaudinančių vakaro pasirodymų ir atlikdama dainą „Both Sides Now“ kai kuriuos žmones auditorijoje privertė nubraukti ašarą.

Pagrindiniai 2024 metų „Grammy“ apdovanojimų laimėtojai

Taylor Swift įėjo į istoriją pelniusi ketvirtą „Grammy“ apdovanojimą už metų albumą – daugiausiai iš visų kada nors jį gavusių atlikėjų.

Supergrupė „Boygenius“ pelnė tris apdovanojimus, kaip ir SZA, kuri buvo pagrindinė vakaro nominantė.

Popmuzikos chameleonė Miley Cyrus pelnė pirmuosius „Grammy“ apdovanojimus savo karjeroje – už metų įrašą ir geriausią popmuzikos solinį atlikimą.

Metų albumas: „Midnights“ – Taylor Swift;

Metų įrašas, įvertinant bendrą dainos atlikimą: „Flowers“ – Miley Cyrus;

Metų daina, įvertinant dainos rašymą: „What Was I Made For?“ (Iš filmo „Barbie“) – Billie Eilish ir Finneasas O‘Connellas, dainų autoriai (Billie Eilish);

Geriausias naujas atlikėjas: Victoria Monet;

Geriausias popmuzikos vokalinis albumas: „Midnights“ – Taylor Swift;

Geriausias popmuzikos solinis atlikimas: „Flowers“ – Miley Cyrus;

Geriausias roko muzikos albumas: „This Is Why“ – „Paramore“;

Geriausia roko daina: „Not Strong Enough“ – Julien Baker, Phoebe Bridgers ir Lucy Dacus, dainų autoriai („boygenius“);

Geriausias roko pasirodymas: „Not Strong Enough“ – „boygenius“;

Geriausias alternatyviosios muzikos albumas: „The Record“ – „boygenius“;

Geriausias repo albumas: „Michael“ – Killer Mike;

Geriausias repo atlikimas: „Scientists & Engineers“ – Killer Mike su Andre 3000, Future ir Eryn Allen Kane;

Geriausia repo daina: „Scientists & Engineers“ – Andre Benjaminas, Paulas Beauregardas, Jamesas Blake‘as, Michaelas Renderis, Timas Moore‘as ir Dionas Wilsonas, dainų autoriai (Killer Mike su Andre 3000, Future ir Eryn Allen Kane);

Geriausias pasaulinės muzikos albumas: „This Moment“ – Shakti;

Geriausias Afrikos muzikos atlikimas: „Water“ – Tyla;

Geriausias muzikos vaizdo klipas: „I‘m Only Sleeping“ – „The Beatles“;

Geriausias komedijos albumas: „What‘s in a Name?“ – Dave‘as Chapelle;

Geriausias garsinės knygos įrašas: Michelle Obama, „The Light We Carry, Overcoming in Uncertain Times“.

Daugiausiai laimėjimų pelnę atlikėjai:

Phoebe Bridgers – 4

„Boygenius“ – 3

SZA – 3

Victoria Monet – 3

Killer Mike – 3

Taylor Swift – 2

Billie Eilish – 2

Miley Cyrus – 2.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS