Tryliktoji M. Starkaus ir V. Radzevičiaus kelionė – išskirtinė patirtis šiaurėje | Diena.lt

TRYLIKTOJI M. STARKAUS IR V. RADZEVIČIAUS KELIONĖ – IŠSKIRTINĖ PATIRTIS ŠIAURĖJE

  • 1

Jau šį sekmadienį TV3 eteryje startuoja – tryliktas Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių projektas „Į Šiaurę“. Šį kartą keliautojų maršrutas driekėsi per Kanados ir Aliaskos teritorijas, per mėnesį jie įveikė 7500 kilometrų.

Jau vieni pirmųjų projekto „Į Šiaurę“ siužetų pasakoja apie Kanados Vankuverio saloje gyvenančių, gana toli nuo didmiesčių atsidūrusių žmonių kasdienybę. Vienas iš pasakojimo herojų – Setas kartu su savo draugu indėnu Feliksu keliautojus nusivežė į apleistas aukso kasyklas kalnuose, kristalų kasinėjimo vietas, o speleologas Martinas lydėjo filmavimo komandą į kalnuose esančias klaidžias olas.

Gamtai projekte šį kartą skiriama labai daug dėmesio. Dalis pasakojimų yra ir apie kanadiečių taip puoselėjamus Nacionalinius parkus, o viename iš jų, Banfe, buvo filmuojamas siužetas apie karštąsias sroves toli nuo turistinių maršrutų, vietomis sunkiai pravažiuojamus, siaurus kalnų kelius ir keliautojų dėl nuostabių vaizdų mėgstamą Džonstono kanjoną.

„Projekte laukinė gamta yra visur, keliavome kanojomis Kanados šiaurėje, Jukono provincijoje. Vos ledams pasitraukus nuo upių, žvejojome jose ir, žinoma, pabandėme įsijausti į pirmųjų čia atvykusių europiečių kailį, kuomet šiaurėje buvo įsigalėjusi aukso karštinė – koks katorgiškas darbas yra plaunant smėlį upėse ieškoti šio tauriojo metalo!“ – įspūdžiais dalijosi Martynas Starkus.

Kelionės metu tradiciškai įvyko daug susitikimų su lietuviais, pavieniui ir dideliais būriais.  Vankuveryje į susitikimą su keliautojais miesto paplūdimyje atvyko apie šimtą ten dirbančių tautiečių. Panašus susitikimas įvyko ir Toronte, lietuvių pamėgtame ir lietuviškus patiekalus savo svečiams siūlančiame bare „Lokys“. Taip pat Toronte filmavimo komanda apsilankė lietuvių Prisikėlimo parapijoje, naujoje bažnyčioje, ir susitiko su ten sekmadienį atvykusiais lietuviais, vyresniosios kartos imigrantais. „Aliaskoje mūsų laukė lietuvė Daiva su vyru, kurio senelis irgi lietuvis. Tolokai nuo žemyno esančioje Kalgino saloje gyvenanti šeima mus priėmė kelioms dienoms, drauge su šeimininkais žvejojome ryklius, ruošėme maistą, malkų atsargas ir fiksavome jų kasdienybę“, – išskirtinę patirtį prisiminė Vytaras.

GALERIJA

  • Tryliktoji M. Starkaus ir V. Radzevičiaus kelionė – išskirtinė patirtis šiaurėje
  • Tryliktoji M. Starkaus ir V. Radzevičiaus kelionė – išskirtinė patirtis šiaurėje
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

:(

Siaubas, kokia nuobodi laida. O vedėjai- išvis tragiški.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS