Užbaigus filmą – staigi mirtis | Diena.lt

UŽBAIGUS FILMĄ – STAIGI MIRTIS

Stanley’io Kubricko filmas „Plačiai užmerktos akys“, kaip ir daugelis kitų jo projektų, pralenkė savo laiką. Šis įtempto siužeto trileris, kuriame vaidino tuometė pora Tomas Cruise’as ir Nicole Kidman, per pastaruosius du dešimtmečius užkariavo milijonų gerbėjų širdis.

Šio filmo kūrimas ne tik režisieriui, bet ir visai kūrybinei komandai buvo nelengvas.

Dėl S. Kubricko perfekcionizmo ir dėmesio detalėms, filmas buvo filmuojamas 400 dienų, o montuojamas ištisus metus.

Šie procesai tik per plauką nesugriovė T. Cruise’o ir N. Kidman filmavimo grafikų filmuose „Misija: Neįmanoma 2“ ir „Praktinė magija“.

Ne paslaptis, kad S. Kubrickas mėgdavo savo filmuose įterpti tam tikras aliuzijas į kitus savo kūrinius.

Pavyzdžiui, gerbėjai atkreipė dėmesį į venecijietišką kaukę, kurią gavo pagrindinis veikėjas.

Vėliau paaiškėjo, kad ši kaukė buvo sukurta pagal aktoriaus Ryan O’Neal veidą dar tada, kai jis vaidino S. Kubricko filme „Baris Lyndonas“ (1975).

Pastabūs žiūrovai atkreipė dėmesį ir į dar keletą detalių.

Veikėjas Bilis turėjo krūvą DVD diskų, o vienas jų – iš S. Kubricko filmo „Metalinis apvalkalas“ (1987), taip pat telefonas – iš filmo „Daktaras Streindžlavas, arba kaip aš nustojau jaudintis ir pamilau atominę bombą“ (1964), velykinis kiaušinis – iš „Švytėjimo“ (1980).

Nors filme „Plačiai užmerktos akys“ (1999) veiksmas vyko Niujorke, realybėje, dėl S. Kubricko baimės skraidyti lėktuvu, filmavimai vyko Didžiojoje Britanijoje.

S. Kubricką staigi mirtis ištiko praėjus vos keturioms dienoms po to, kai jis atidavė galutinį filmo variantą.

Kai kurių gerbėjų teigimu, jis mirė dėl to, kad filme išdrįso atskleisti, kas vyksta elito vakarėliuose. Kiti manė, kad tai tiesiog išsekimas dėl beprotiško ir kruopštaus darbo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS