V. Baumilos „bajeriui“ apie R. Kalantos susideginimą – ir N. Oželytės kritika: nusikalstama rašliava | Diena.lt

V. BAUMILOS „BAJERIUI“ APIE R. KALANTOS SUSIDEGINIMĄ – IR N. OŽELYTĖS KRITIKA: NUSIKALSTAMA RAŠLIAVA

Prieš porą dienų atlikėjo Vaido Baumilos socialinėje platformoje „Threads“ paliktas įrašas sukėlė šaršalą. Įrašu pasipiktino ir Nepriklausomybės akto signatarė Nijolė Oželytė.

Prieš kelias dienas socialiniame tinkle „Threads“ atlikėjas rašė: „Davai, paieškokit kas dar Lietuvoje yra susideginęs, kad tą už****sį Kalantos bajeriuką pamirštumėt.“

Šiuo įrašu pasipiktino dalis tautiečių. „Baumila jau yra žemiau plintuso“, – feisbuke rašė internautas Algimantas.

„Dugnas“, – rėžė Daiva. 

Kritikos negailėjo ir N. Oželytė.

„Draugui atsiuntus šią ne tik niekingą, bet, manau, nusikalstamą rašliavą, buvau tikra, kad kažkas pasinaudojo žinomu vardu. Ne, nepasinaudojo. Selas ilsisi. Joks žodis netinka šiam nuo obels niekur toliau nenusiritusiam niekingam vaisiui apibūdinti. Atspjovė savo „humorą“, paskui gal išsiblaivė ir šį pokalbį ištrynė. Bet senoji ragana tokių niekingai bailių dergėjų  yra pamokyta, todėl pirmiausia padarė screenshotą, nes jūs turit žinoti, iš kokios kokybės gerklės sklindančiais garsais leidžiate save paveikti“, – feisbuke rašė N. Oželytė.

 

N. Oželytės feisbuko nuotr.

Tiesa, kai kurie tautiečiai į V. Baumilos pusę aštrių kritikos strėlių neleido. „Žmonių mentalitetas – labai skirtingas. Kas sugalvojo tokio lygio juokelį – nežinia. Teisybės dėlei, turiu pasakyti, kad tai jau esu girdėjusi ir manau, kad tai yra gaju. Pokalbis tarp mašinų prekeivių apžiūrint mašiną – vienas vyras klausia kito – Kalanta ar Veronika? O klausimas buvo, ar mašina degusi, ar skendusi“, – rašė internautė Vestina.

V. Baumila portalui kauno.diena.lt teigė labai neturintis laiko, tačiau sutiko trumpai pakomentuoti situaciją.

„Kalanta ten – ne prie ko. Reikia suprasti humorą. Ten yra bajeris. Nenaudokite Kalantos vardo kaip bajerio – tą ten sakau. O Oželytė perskaitė ir nesuprato – Dieve mano, saugok senyvas moteris nuo interneto ir to, kaip jos supranta humorą“, – portalui sakė atlikėjas.

Paklaustas, ar jis nesigaili tai parašęs, pašnekovas teigė: „Neklausinėkit manęs tokių dalykų. Kaip aš galiu gailėtis, ko nesuprato Nijolė Oželytė. Man gaila, kad ji nesupranta aštraus sarkazmo. Bet aš labai labai myliu Nijolę Oželytę ir tikiuosi, kad ji kitą kartą suvoks humorą. Ir aš labai tikiuosi, kad ir jūs jį suvokiate. Bet aš žinau, kad Kaune labai aršiai kovojate dėl tautininkų ir tai yra jautri tema. Bet ten net ne apie Kalantą. Ar jūs suprantate, kas yra „Threads“?  Susideginti yra metafora, kai humoro pasišpilkavimuose pralaimi kovą. Čia ne mano paaiškinimas, tai supranta visi, kas yra toje platformoje. Galiu pacituoti? „Olegas Šurajevas: labai juokinga, kai žmonės sako – dabar tokie laikai, visi tokie jautrūs ir net pajuokaut negalima. Dabar – kaip tik puikūs laikai juokaut.“ Ir kitas – „Labai juokingi tie moralistai, kurie sako, kad jaunimas neturi nieko švento. Juokauja apie viską, rašo vėjus. Pavyzdžiui, man vėjai yra, kai žmonės rimtu veidu, be savironijos, postina, kas kaip turi juokauti, pamiršdami pasakyti, kad gal aš nesuprantu.“ Tai ar mes esame atsakingi už tai, kad kažkas nesupranta humoro? Kadangi aš jau aiškinu humorą, tai yra jau juokinga.“

N. Oželytės feisbuko nuotr.

Primename, kad R. Kalanta – lietuvių laisvės kovotojas, disidentas, susideginęs už Lietuvos laisvę.

GALERIJA

  • V. Baumilos „bajeriui“ apie R. Kalantos susideginimą – ir N. Oželytės kritika: nusikalstama rašliava
Rašyti komentarą
Komentarai (241)

Šitą

Išsigimėlį ir kgbistinę išperą, už pautų ir ant šakos.

LRT

Vakar rodė filmuotą laidą apie geriausią Lietuvos pop atlikėją " Gimę tuo pačiu metu",buvo įdomu pamatyti.

Romas

Baumila tu taip prašydamas parodei koks esi pasikėlęs šudžius. Kad tavę šykanti sutrauktu. Atsitrenks kaip sakoma tau dalgis į akmenį tikrai gyvenime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS