V. Stakėnas – apie anūkų dramą ir gyvenimo trapumą | Diena.lt

V. STAKĖNAS – APIE ANŪKŲ DRAMĄ IR GYVENIMO TRAPUMĄ

  • 1

„Dabar scenoje labai daug vidutinybių“, – šypteli tik ką 65-metį atšventęs Virgis Stakėnas ir čia pat prisimena savo paties kelią į žvaigždes.

Kantri muzikos karaliaus karjera trunka jau beveik penkis dešimtmečius, tačiau dainininkas prisipažįsta niekada nepasidavęs pramogų pasaulio taisyklėms: „ant populiarumo aukuro asmeninio gyvenimo nedėjau“.

Jo galvą visą laiką dengia skrybėlė – neatsiejama įvaizdžio dalis. Nors šiaulietis dainininkas niekada per daug netroško dėmesio, o kalbėti apie asmeninius dalykus ilgą laiką jam buvo tabu, V. Stakėną Lietuvoje žino ir didelis, ir mažas. Kur kas mažiau girdėtos širdį virpinančios jo istorijos apie artimą draugystę su Vytautu Kernagiu ir išgyventus nerimo mėnesius, kai į gyvenimą bandė tvertis pasaulį gerokai per anksti išvydę anūkai. Nedaugžodžiavo iki šiol dainininkas nei apie dukros sprendimą laimę kurti už Atlanto, nei apie tai, ką ilgus metus siekia įrodyti savo tėvui. Tačiau jau šį vakarą penktąjį sezoną LRT TELEVIZIJOS eteryje pradedančiai laidai „Gyvenimas“ V. Stakėnas padarė išimtį – tyliai minėdamas 65-ąjį jubiliejų, atvėrė namų duris ir leidosi į gyvenimo išpažintį.

Dabar kur kas didesnė vertybė – tiesiog ramiai pabūti su man svarbiais žmonėmis, su tais, kuriems tu kažką reiški ir kurie tau reiškia labai daug.

„Buvo laikai, kai norėjosi būti matomam, nuvažiavus į Palangą būtinai praeiti Basanavičiaus gatve. Dabar viskas priešingai – nuo lietuviškojo Las Vegaso bulvaro norisi kuo toliau. Galbūt ateina laikas, kai nebesinori visiems sakyti, koks esi geras ir visaip apie save priminti. Dabar kur kas didesnė vertybė – tiesiog ramiai pabūti su man svarbiais žmonėmis, su tais, kuriems tu kažką reiški ir kurie tau reiškia labai daug“, – 19.30 val. LRT TELEVIZIJOS laidoje atviraus V. Stakėnas. Dainininkas neslėps šiandien turįs tik kelis artimus draugus, o tikrą draugystę pradėjęs vertinti tada, kai jį supę gyvenimo pakeleiviai pradėjo iškeliauti Anapilin.

„Turiu penkis žmones, kurie visada paskambindavo per gimtadienį, jei kuris nors nepaskambina, iškart kyla klausimas: kodėl? Ir štai prieš kelerius metus man paskambino tik keturi draugai, o po kurio laiko suskambo telefonas ir kitame laido gale pasigirdo penktojo sūnaus balsas. Jo tėtis, mano draugas, jau buvo išėjęs pas Dievulį. Sako: dėde, turėjau paskambinti ir pasveikinti, nes tėtis to būtų norėjęs“, – pasakos dainininkas. Dar labiau jis dabar vertina laiką su artimaisiais, nes už Atlanto gyvenančios dukros Agnės šeima – reti svečiai Stakėnų namuose Šiaulių rajone.

 

 

Vienturtės atžalos sprendimas laimę kurti emigracijoje niekada nedžiugino kantri muzikos karaliaus, bet su tuo jam teko susitaikyti. Gyvenimo trapumą V. Stakėnas pajuto gimus anūkams. Pasaulį dvyniai išvydo Amerikoje ir už galimybę gyventi kovojo ne vieną mėnesį, ši kova dainininko šeimai kainavo šimtus tūkstančių dolerių, bemieges naktis ir širdį draskančio nerimo kupinus mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

albertas

O prie kurių priskiri save?Nieko pats nesukūręs ir turintis dievo dovaną paimti ir sugadinti liaudies dainas.....Jeigu gali ,brolau,tai nedainuok...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS