Vaikai genijai iš mokyklos suolo vadovauja verslams | Diena.lt

VAIKAI GENIJAI IŠ MOKYKLOS SUOLO VADOVAUJA VERSLAMS

  • 2

Statistika skelbia, kad Lietuvos vaikų finansinis raštingumas yra vienas blogiausių tarp Europos Sąjungos šalių. Visgi kai kurie vaikai, dar besimokantys mokykloje, drąsiai pasakoja apie savo verslus ir pelnus.

11 metų Jovaras užsiima reklamos paslaugomis, už vienos reklamos gamybą prašo 15 – 20 eurų. Vaikas šią antradienio pavakarę 17 val. 35 min. LNK laidoje „Yra, kaip yra“ sakys, kad kiekvieną dieną stengiasi rasti naujų klientų – siuntinėja daug laiškų įmonių vadovams su savo paslaugų pasiūlymu. Anksčiau Jovaras turėjo kolegą, kuris filmuodavo ir montuodavo, tačiau dabar viską daro pats.

Jovaro mama Jurga laidoje kalbės, kad ji nuo mažens turėjo problemų su sūnaus aktyvumu, net teko pakeisti kelis darželius. Moteris atskleis, kad sūnus nuo ketverių metų nuolatos skaito knygas, o jo IQ yra labai aukštas, lyginant su bendraamžiais.

Jurga pasakos, kad ji net pusę metų praleido Olandijoje, kur dalyvavo specialiuose kursuose, kaip auklėti ir ugdyti tokius vaikus.  Tačiau vėliau suprato, kad jos sūnus yra labai smalsus vaikas. Moteris prisimins, kad Jovaras yra verslus nuo pat mažų dienų – vaikas su  keramikos mokytoja prigamindavo įvairių daiktų ir juos parduodavo, o iš uždirbtų pinigų, net už 100 eurų, nupirko mamai kvepalus.

Kita laidos dalyvė – 11 metų mergaitė Talina, save vadina pradedančiąja verslininke. Pradžioje Talina gamino rankdarbius ir juos pardavinėdavo. Šiuo metu jauna mergaitė investuoja į paskolų klubą, kuris gali žmonėms skolinti pinigus. Ateityje Talina nori atidaryti savo nuosavą restoraną ir šiuo metu daug domisi motyvacija ir lyderyste.

GALERIJA

  • Jovaras su mama
  • Vaikai genijai iš mokyklos suolo vadovauja verslams
  • Vaikai genijai iš mokyklos suolo vadovauja verslams
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

zelemunčikas

Pasirodo mano abu sūnūs jau darželyje buvo genijais.Mano parvežtą iš Las-Palmo kramtūškę(žvačkę) keisdavo į rublius,kurių neatskirdavo ar tai 1,ar tai 3.

Rokas

Tai kam tas genijaus talentas , jei uzsiimti liaudisku uzsiemimu, kaip verslais... Tam nei didelio talento, nei didelio mokslo nereikia ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS