A. Valinskas: geriausias diplomas – nekrologas | Diena.lt

A. VALINSKAS: GERIAUSIAS DIPLOMAS – NEKROLOGAS

  • 0

Ar visada kelias į sėkmę yra aukštojo mokslo diplomas? Pasaulyje ir Lietuvoje netrūksta atvejų, kai sėkmė lydi tuos, kurie neturi aukštojo išsilavinimo, kiti, priešingai, į karjeros aukštumas užkopia įgiję net ne vieną profesiją.

Televizijos laidų vedėjas, buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas sako, kad jo teisės studijos truko net 18 metų – per tiek laiko kai kurie spėja gimti ir užaugti.

„Pats geriausias diplomas gyvenime yra nekrologas, nes tas, kurį gauni universitete, yra tik tarpinė grandis. Jį turėdamas dirbi ir tai, ką nuveiki būdamas profesionalas, yra darbai, kuriuos aprašo tau numirus. O juk gerą nekrologą tau gali parašyti ir net jei neturi tikro diplomo”, – LRT pokalbių laidoje „Svarbios detalės” dėstė A. Valinskas.

Kaunietis verlininkas Paulius Nagys į darbą priima nemažai jaunų žmonių, neturinčių jokio išsilavinimo. „Universitete niekas nemoko tokių dalykų, kaip pagalba kitam, žingeidumas ar siekis daryti daugiau, nei prašoma. Tai yra savybės, kurios ateina iš šeimos, ir jos darbo rinkoje dabar yra labai vertinamos”, – patirtimi dalinosi P. Nagys. Tačiau pokalbių laidos studijoje informacinių technologijų įmonei vadovaujančio vyro nuomonė šiek tiek pasikeitė. „Pagalvojau, jeigu norėčiau tapti televizijos laidų vedėju ir sužinočiau, kad yra diplomas, kurį „išrašo“ A. Valinskas, eičiau ir bandyčiau gauti tą diplomą“, – šmaikštavo P.Nagys.

Dar viena išskirtinė istorija – buvusio kultūros viceministro Dariaus Mažinto, kuris aukštojo mokslo diplomą gavo nebaigęs vidurinės mokyklos ir suklastojęs jos baigimo pažymėjimą. O štai Vilniaus universitete ekonomikos studijas baigęs milijonierius ir investuotojas Ilja Laursas įsitikinęs, kad požiūris į mokslą turi būti toks pat, kaip ir į sportą – žinias renki tam, kad sudėtingoje situacijoje būtum stiprus ir pasiruošęs.

Išskirtinės garsių žmonių istorijos ir patarimai, kaip pagauti sėkmę – šį vakarą, 21.30val. LRT pokalbių laidoje „Svarbios detalės“. Vedėja Živilė Kropaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS