Valstybės atkūrimo šimtmečio proga iškėlė 100 trispalvių Tatrų kalnuose | Diena.lt

VALSTYBĖS ATKŪRIMO ŠIMTMEČIO PROGA IŠKĖLĖ 100 TRISPALVIŲ TATRŲ KALNUOSE

  • 3

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis išlaisvino tautiečių patriotinius jausmus ir fantaziją. Būrys entuziastų, pernai ištirpdžiusių Elbruso kilometrus,  įkopė į Tatrus ir iškėlė 100 trispalvių.

"Vasario 16-ąją, Lietuvai minint valstybės atkūrimo šimtmetį, kalnų žygeiviai planuoja Tatruose pasiekti simbolinį 1918 m , o vėliau ir 2018 m aukštį virš jūros lygio", – prieš išvyką kalbėjo ekspedicijos vadovas, kalnų kolekcionierius Dainius Babilas. Į Toubkalą, Grosgloknerį, Musalą, Gerlachą, Midžorą, Kilimandžarą ir daugelį kitų milžinų kopęs keliautojas neslėpė, kad pasirinkti Tatrų skaičiai narsuoliams reikš ne tik jubiliejinius metus, bet ir sunkiai pasiekiamus metrus.

Atkarpą tarp 1918 iki 2018 m aukščio virš jūros lygio keliautojai pažymėjo ne viena, kaip tai daro įprastai žygiuose, o šimtu skirtingo dydžio Lietuvos trispalvių.

Didžioji dalis ekspedicijos dalyvių - patyrę žygeiviai, nuotykių ieškotojai, visas ekspedicijos išlaidas dengiantys savų lėšomis. Antai keliautojas Viktoras Šiurgotas praėjusiais metais eidamas "Lapteviečių pėdomis" pėsčiomis ir pripučiamomis kanojomis įveikė daugiau nei 600 km Sibiro taigos – kirto negyvenamus Verchojansko kalnagūbrio slėnius, aplankė užmirštą Lietuvos gyventojų tremties vietą – Kiusiūro kaimą ir pasiekė Tit-Arų salą.

"Tokią dieną norisi iškelti vėliavą kažkur aukščiau nei iš daugiabučio balkono", – ambicijų neslėpė V.Šiurgotas. Kauno technologijos universiteto dėstytojo Romo Luko, pasak D.Babilo, neišgąsdino nei kalno aukštis, nei papildomas balastas ant pečių – jaunesnysis mokslo darbuotojas į Tatrus pasiryžo užsinešti nelengvą metalinį Vytį.

Šeštadienį D. Babilas pasidžiaugė, kad ekspedicija į Tatrus  puikiai pavyko: "Linkėjimai visai Lietuvai iš 1918 ir 2018 metrų aukščio virš jūros lygio. Ekspedicija pavyko - vasario 16 d. ten aukštrai 35 narsuoliai iškėlė 100 trispalvių, išsiuntė 100 atvirukų-linkėjimų į Lietuvą bei surašė simbolinį aktą apie 100-mečio Lietuvą. Visi sveiki ir puikiausios nuotaikos", - susisiekęs su portalu kauno.diena.lt informavo D.Babilas.

 

GALERIJA

  • Valstybės atkūrimo šimtmečio proga iškėlė 100 trispalvių Tatrų kalnuose
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jolanta

Tuo metu buvau Tatruose ir iš keltuvo mačiau juos besileidziančius žemyn. Su daug daug lietuviskos atributikos jie atrodė ryškiai ir įspudingai. Šaunuoliai!

Alesgute

Gal galite, gerbiamasis, pasidalinti savo originalumu, kaip šventėte Lietuvos šimtmetį? :) Šaunuoliai visi! 100 ačiū Dainiui už idėją ir patriotiškumą!

gerai kad mylit tevyne

bet su tais ''rekordais''jau pabosta,tai didziausia tai ilgiausia tai daugiausia veleveliu iskelia .Gal trupuciuka pakalbinkit savo galveles ir kazka originalesnio sumastykite o ne kas lengviausia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS