A. Valujavičius per Ramųjį vandenyną plauksiančiam A. Mockui turi svarbų patarimą | Diena.lt

A. VALUJAVIČIUS PER RAMŲJĮ VANDENYNĄ PLAUKSIANČIAM A. MOCKUI TURI SVARBŲ PATARIMĄ

  • 6

Vienas keliautojas, nuotykių ieškotojas – kitam, Aurimas – Aurimui. Praėjusį pavasarį Atlanto vandenyną irkline valtimi perplaukęs Aurimas Valujavičius įspūdingai avantiūrai pasiruošusiam bendravardžiui linki tiesiog pasimėgauti – nieko panašaus gyvenime tikriausiai nebeteks patirti. Kaip A. Mockus ruošiasi aštuonių mėnesių odisėjai Ramiuoju vandenynu, domėjosi LNK sporto žurnalistas Adomas Grinius.

Po pusmečio, rugsėjį arba spalį, į nuotykį besileisiantis Aurimas Mockus ruošiasi kelionei. Svarbiausia čia – jo valtis. Nors ekrane gali atrodyti nedidelė, iš tiesų ji yra daugiau nei devynių metrų ilgio. Palyginimui, tai triskart tiek, kiek nuo grindų iki krepšinio lanko.

A. Mockaus kelionės valtis pritaikyta keturiems žmonėms. Miegoti irkluotojas galės specialiai tam skirtoje valties dalyje, o per Ramųjį vandenyną irsis lengvučiais, vos 1,7 kg sveriančiais irklais.

Panašią kelionę patyręs A Valujavičius kolegai siuntė linkėjimą ir patarimą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Palinkėčiau mėgautis kelione. Čia svarbiausia. Dažnai žmonės nesimėgauja, kai irkluoja per vandenyną, įsisuka į tą rutiną ir nori greičiau užbaigt kelionę. Bet reikia iš tiesų pasimėgauti, nes tai – unikali galimybė gyvenime pabūti su savimi tokį ilgą laiko tarpą. Daugiau tokių galimybių gyvenime turbūt ir nebus“, – sakė keliautojas

Paklaustas, ar į 12 tūkstančių kilometrų kelionę leisis dėl to, kad nori pabūti vienas, A. Mockus atsakė nuoširdžiai.

„Pasakysiu atvirai – man kai ką dar reikia pajusti. Dėl to, kad mėgstu iššūkius“, – sakė keliautojas.

Į nuotykį jis leisis neturėdamas patirties irklavime.

„Kas liečia irklavimą, sąžiningai sakau – patirties neturiu“, – atviravo A. Mockus.

Rudenį prasidėsiančios kelionės maršrutas – iš San Diego Kalifornijos valstijoje iki Brisbano Australijoje, iš viso apie 12 tūkstančių kilometrų ir aštuoni mėnesiai.

Aurimo Mockaus drąsa, geriausias Klaipėdos sportininkas ir kiek Lietuvos olimpiečių Paryžiuje liks sausi – naujausioje LNK.lt laidoje „Su sportu Adomas Grinius“.

GALERIJA

  • Aurimas Mockus
  • A. Valujavičius per Ramųjį vandenyną plauksiančiam A. Mockui turi svarbų patarimą
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Sėkmingai pasiruošti

Kiekvienas patarimas svarbus iš žmogaus atlikusio tokios apimties kelionę. Kiekvienas žmogus skirtingas, reikia pritaikyti kito patirtį.

Močiute

Gryna nesamone,ieskojimas mirties.

Valujavičius

nuotraukoje atrodo toks jaunas ar atjaunėjęs. Ir aš norėčiau atjaunėti bet irtis per Atlantą - ne man...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS