Visų laikų brangiausios vestuvės: netikėti monarchų įgeidžiai | Diena.lt

VISŲ LAIKŲ BRANGIAUSIOS VESTUVĖS: NETIKĖTI MONARCHŲ ĮGEIDŽIAI

Privatūs lėktuvai, atskraidinantys svečius, aukso siūlais siuvinėta nuotakos suknelė ir milžiniškos išlaidos saugumui – tokios prabangos skirtingų pasaulio šalių monarchai pageidauja savo vestuvių dieną. Tad nenuostabu, jog karališkosios vestuvės visuomet atsieina karališkas sumas.

Ne visi monarchai yra išlaidūs, sako LRT žurnalistas Mindaugas Aušra: „Jauki, tačiau, palyginti su kitomis karališkosiomis vestuvėmis, ganėtinai kukli šventė vyko per Švedijos princesės Victorios ir Danieliaus vestuves. Ji kainavo 3 mln. dolerių.“

O bene daugiausia kainavo 1981 m. vykusios Abu Dabio princo Mohammedo ir princesės Salamos vestuvės. Svečiai iš Arabų pasaulio ir Afrikos į jas buvo atskraidinti 34 privačiais lėktuvais, tad neverta stebėtis, kad šventė kainavo net 100 mln. dolerių, pasakoja M. Aušra.

Net dvejas vestuves surengę Monako princas Albertas ir princesė Charlene  į savo šventę pakvietė visus Monako gyventojus. Jų šventė atsiėjo 65 mln. dolerių.

Nemažai (o tiksliau 25 mln. dolerių) savo šventei skyrė ir Ispanijos karalius Felipe, kurio išrinktoji Letizia vestuvių dieną vilkėjo nuotakos suknelę, siuvinėtą aukso siūlu.

Plačiau apie tai, kokie yra karališkųjų vestuvių biudžetai, žiūrėkite įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS