Vos į sukčių pinkles nepatekęs Stano: noriu perspėti Lietuvos vyrus | Diena.lt

VOS Į SUKČIŲ PINKLES NEPATEKĘS STANO: NORIU PERSPĖTI LIETUVOS VYRUS

  • 35

Sukčiai ieško vis naujesnių ir originalesnių kelių, kaip apgauti ir rasti šviežių aukų. Vos vienu iš jų netapo ir žinomas atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano.

– Koks jausmas būti vos neapgautam? Kaip tai nutiko? 

– Tiesiog aš kartas nuo karto gaunu, kaip, matyt, ir dauguma Lietuvos gyventojų, visokias keistas žinutes iš serijos: ar nenorėtum užsidirbti, ten labai labai daug pinigų. Tiktai dabar buvo labai juokinga situacija, nes siūlė tiesiog laikinti vaizdo įrašus „Youtube“. Spaudi patiktukus ir už tai gauni pinigus. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Gavote asmeninę žinutę ar elektroninį laišką?

– Taip, gavau ir asmeninę žinutę, ir elektroniniu paštu, ir per „WhatsApp“, tai labai žvengiau dėl to, kad ir šiaip tarp mūsų, muzikantų, sklando tokie juokai, kad niekas tavo dainų neklauso, tai pats spaudi „patinka“ ant savo dainų. Jau galvojau ir už tai mokės man pinigus, bet iš tikrųjų buvau susidūręs ir su žymiai įdomesnėmis situacijomis.

 

 

Aš niekaip negalėjau suprasti, kodėl labai daug moterų rašo ne iš Lietuvos ir su tokiais keistais vardais. Vienas draugelis pasiūlė pabandyti susirašinėti toliau, pažiūrėti, kas bus. Aš ten susirašinėju, kažką trolinu... Nesuprantu, kažką ji šneka. Po to pastoviai pradėjo man skambinti. Tas draugelis, kuris buvo šalia, patarė neatsiliepti ir paaiškino, kaip viskas veikia.

Aš nežinau, gal nėra susidūrę Lietuvos vyrai, tai aš noriu perspėti. Nežinau, ar labai žiaurus daiktas. Tai ir pradeda susirašinėti su tokiomis moterimis, tarsi kažkokia moterimi. Jos paskambina, būna nusirengusios ir vyrui siūlo nusirengti. Bet esmė, kad visą pokalbį ji įrašinėja, po to tau ateina vaizdo laiškutis ir imama šantažuoti.

– Kaip dažnai pagalvojate, kad už viso to slypi Deivydas Zvonkus?

– Deivydas Zvonkus už visko slypi. Deivydas Zvonkus netgi slypi už Siegel skandalo.

– Grįžtant prie siūlymo užsidirbti „Youtube“ žiūrint vaizdo įrašus, juos laikinant, reaguojant į juos. Matėt, ir bankas sureagavo, kad yra viena iš naujausių schemų. Neapsigavote, irgi paviešinote.

Visą gyvenimą niekas nerašė, tai galbūt ir šį kartą yra kažkas po tuo akmenėliu.

– Dabar aš papasakosiu tikrą istoriją labai trumpai. Pirmas mano susidūrimas su sukčiais buvo prieš 20 metų. Mano močiutei paskambino sukčiai ir pasakė, kad ten jūsų sūnus kažką prisidirbo, avarija ir panašiai. Standartinė situacija. Pas močiutę atvažiavo ir išviliojo iš jos 2500 litų. Ir ji man po to paskambinusi pasakė, kad tik dabar suprato, kas atsitiko. Mes kartu su policija ten visą dieną bandėme sugauti tuos sukčius, bet mums nepavyko. Todėl tas pirmas susidūrimas buvo skaudus. Dėl to net ir joks Zvonkus manęs neapgaus, netgi persirengęs nuostabia gražuole, kas, aišku, absoliučiai neįmanoma su Zvonkaus figūra.

– Žinant, kad galbūt šiuo metu esate jautresnėje situacijoje, gal esat atviras pasiūlymams, kaip nepasigauti? Kaip įsijungė tas šaltas protas? 

– Tai šaltas protas arba yra, arba jo nėra. Tai tiesiog šitoje vietoje reikia pagalvoti. Jeigu tu staiga nei iš šio, nei iš to gauni kažkokį pasiūlymą, kur nieko nereikia daryti ir viską gauni, tai kažkas negerai. Jeigu tau nei iš šio, nei iš to rašo labai graži moteris ir nori su tavimi susitikti, irgi pagalvok, jeigu prieš tai tau visą gyvenimą niekas nerašė, tai galbūt ir šį kartą yra kažkas po tuo akmenėliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Bože bože

Ir kas jį padarė?

Onė

Na visai šaunus,

tu

tupas kaip zal upa save perspek , kiti savimi pasirupins patys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS