„X Faktorius“: žvaigždei sukurti tik balso nepakanka | Diena.lt

„X FAKTORIUS“: ŽVAIGŽDEI SUKURTI TIK BALSO NEPAKANKA

TV3 žiūrovus vėl džiugina muzikinis projektas "X Faktorius", pradėjęs jau 6-ąjį sezoną. Jo prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas tikina, kad šis projektas – ne tik apie žmogaus balso galimybes, bet ir išskirtines, charizmatiškas, įdomias asmenybes, kurios gali priversti nubraukti ir džiaugsmo, ir liūdesio ašarų.

Vis dar nustebina

"Aš tiek išgyvenau filmuodamas septynis "Lietuvos talentų" sezonus, "Dangų" ir "X Faktorių"… 15 metų dirbu su talentais ir atrodo, kad jau tiek jų mačiau, kad viskas aišku, bet vis tiek atsiranda žmonių, kurie nustebina. Tai yra tikrasis šito projekto stebuklas. Labai gera dirbti tokiuose projektuose kaip "X Faktorius", nes tai yra nesibaigiantis žavėjimasis žmogaus galimybėmis", – sako S.Urbonavičius-Samas.

"X Faktorius" – automobilio formos. Keturi ratai, tiek yra ir vairuotojų, bet kas į tą mašiną įlipa – tai įdomiausia. Iš tikrųjų "X Faktorius" šiemet nebus kitoks, jis bus tiesiog naujas – su naujausiomis istorijomis ir netikėčiausiais žmonėmis, kokie ateina į šitą projektą", – pasakoja jis.

Prodiuseris tikina, kad šiemet dalyviai drąsesni nei praėjusiais metais. "Kiekvieną sezoną pradėdami atrankas jaudinamės, kad nieko geresnio už tai, ką jau matėme ir padarėme, nebebus, o tokių projektų Lietuvoje buvo ne vienas, todėl mūsų žemelė išsisėmė. Bet po šio sezono atrankų visi teisėjai sutartinai pasakė: "Vau!" Per visus šiuos metus matėme tūkstančius dalyvių, bet ir vėl nustebome, iš kur tų įdomių žmonių atsiranda ir kaip visa tai įmanoma", – nuostabos neslepia jis.

Kovotojų istorijos

Pasak Samo, "X Faktorius" pirmiausiai yra projektas apie žmones – tai ne tik balso demonstravimo varžybos.

"Šie žmonės traukia, turi tikrą charizmą ir netikėčiausių istorijų. Čia ateiti išdrįsta išskirtiniai žmonės. Įdomu į juos žiūrėti, įdomu matyti jų istorijas. Viskas "X Faktoriuje" yra apie tai", – dalijasi jis.

Vis tiek atsiranda žmonių, kurie nustebina. Tai yra tikrasis šito projekto stebuklas.

"Pavyzdžiui, į projektą atėjo mergina, kuriai gyvenime skaudžiai nepasisekė. Slidinėdama ji susilaužė stuburą ir dabar vaikšto pasiramsčiuodama. Bet mergina labai stipriai tiki, kad pavyks tvirtai atsistoti ant kojų. Tai iš tikrųjų nuostabi, graži, jauna mergina. Ir matyti, kiek noro kovoti už savo gyvenimą ir už save ji turi. O kai ji uždainavo… Mes visi apsibliovėme. Yra tiesiog nuostabu, kaip žmogus, ištikus nelaimei, sugeba kovoti už save. Tokių istorijų mūsų projekte yra ne viena – yra ir tragiškų, ir labai smagių, kai dalyviai ne tik dainuoja, bet scenoje ir įvairiausius salto daro, ir visus iš juoko verkti priverčia", – pasakoja S.Urbonavičius-Samas.

Ne tik balsas

Šiemet dalyvauti "X Faktoriuje" panoro keli šimtai žmonių. Mažai tai ar daug? Samas sako, kad tokiam projektui tiek dalyvių visiškai pakanka, nes Lietuva yra maža šalis. "Čia ne Didžioji Britanija, kuri sulaukia tūkstančių dalyvių. Bet kas iš to, kad ten jų tiek daug ateina? Vis tiek visi verkia, kad nėra ką rodyti, nes charizmatiškų asmenybių – vienetai. Ne masė, o tai, kokie žmonės ateina, yra visa esmė", – įsitikinęs projekto prodiuseris.

Pasak jo, talentingas žmogus be charizmos niekada nelaimės projekto. "Žmogus turi tiesiog traukti – tik tokiu atveju jis būna populiarus ir įdomus. Jeigu jis turi tik talentą ir nuostabų balsą, tai nieko nereiškia. Dainuojančių yra pilna, bet žvaigždžių turime vienetus", – sako ne tik projekto prodiuseris, bet ir vienas iš keturių "X Faktoriaus" teisėjų S.Urbonavičius-Samas.

Muzikantas ir legendinės grupės "Bix" narys puikiai žino, kad dainavimas nėra pagrindinis dalykas, iš kurio nukalama scenos žvaigždė. "Tai yra svarbus elementas, bet tik vienas. Žvaigždei dar reikia charakterio, išvaizdos, charizmos, originalumo – to, kas jį darytų įdomų žmonėms. Gerai dainuojančiųjų pilnos konservatorijos. Šį projektą verta žiūrėti ir sekti, nes čia tikrai pamatome neįtikėtinų istorijų. Apie tai iš tikrųjų yra "X Faktorius", – įsitikinęs S.Urbonavičius-Samas.

"X Faktorius" – sekmadieniais 19.30 val. per TV3.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS