Žinomi žmonės apie J. Statkevičiaus įniršį: kaimo iš žmogaus neišvarysi | Diena.lt

ŽINOMI ŽMONĖS APIE J. STATKEVIČIAUS ĮNIRŠĮ: KAIMO IŠ ŽMOGAUS NEIŠVARYSI

  • 45

Po Juozo Statkevičiaus įžeidaus atkirčio kitai kūrėjai Julijai Janus internautai ir žinomi žmonės negaili kritikos žinomam dizaineriui.

„Esi protinga, talentinga, graži moteris. Žaviuosi tavo gyvenimo filosofija, požiūriu į madą ir grožio samprata. Tu mane įkvepi! Ačiū tau, kad esi! Niekas neturi teisės kito asmens šitaip žeminti ir įžeidinėti. Blizgus ir gražus fasadas, bet supuvęs vidus. Gali žmogų išvaryti iš kaimo, bet kaimo iš jo neišvarysi niekada! #PatyčiomsNe“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Seimo narė Agnė Bilotaitė.

„Akivaizdu, kad Juozas nors dažniau kalba apie Paryžių iš tiesų yra ištikimas lietuviškai virtuvei ir bulviakasis yra jo mėgstamiausia derliaus šventė. Matau, kad bulvė buvo ir bus mėgstamiausia Lietuvos daržovė! Aš kai žiūriu į save veidrodyje dažnai pagalvoju #bulvėsveidas ir kugelio niekada neatsisakau!!!“, – socialiniame tinkle rašė ir TV laidų vedėja bei kulinarė Beata Nicholson.

Etiketo žinovas Giedrius Drukteinis prisipažino, kad J. Statkevičiaus atsakymą J. Janus jis perskaitė su dideliu susidomėjimu. „Psichologiniu požiūriu, tai neįkainojamas pavyzdys. Mūsų lietuviško chamizmo. Jei jau mados ir grožio metras leidžia sau tokius išsireiškimus, tai ko tikėtis iš paprastos liaudies? Ir ko išvis pasiekė tas vajus kovos prieš patyčias? (kaip suprantu, jo finansavimas baigėsi, ane?) Labiausiai stebina Juozo pasirinkimas pabrėžti fizinius Julijos bruožus – tai suvis nedžentelmeniška, nesąmojinga, net nevyriška... Jau Margaret Thatcher kadaise sakė: „Jei mano oponentai imasi kibti prie mano fiziologijos, vadinasi, jie nebeturi ką daugiau pasakyti“. O Juozui ir visiems kitiems ateičiai patarčiau paprastą dalyką – reaguodami į kitų išpuolius (ir taip karštai), jūs tik suteikiate tam išpuoliui vertės ir reikšmės. Didžiausia paslauga, kurią gali padaryti chamui, – sureaguoti į jo repliką, pašaipą ar elgesį. Patylėk, ir visų nuomonė nebeteks prasmės...“, – rašė rašytojas G. Drukteinis.

Psichologiniu požiūriu, tai neįkainojamas pavyzdys. Mūsų lietuviško chamizmo.

„Na, aš apie Statkevičių irgi pasakyčiau, kad iškrypusiomis kojomis, susikūprinęs ir t.t., dar daug negražių dalykų. Ypač į akis krenta jo vaipymasis. Ir nėra jis kažkoks talentingas, nieko jame nematau, dar ir rašyti nemoka, dar ir ruskių padlaižys... ir t.t.“, – skambių žodžių negailėjo ir internautas Antanas.

Portalas jau rašė, kad tarp dviejų kūrėjų kibirkštys pasipylė po J. Janus socialiniame tinkle išsakytos nuomonės apie naujausią J. Statkevičiaus kolekciją.

"Facebook" nuotr.

Julija Janus. "Facebook" nuotr.

„Stebėjau visą Juozo jubiliejaus sklaidą ir pati sau galvojau: prancūzai, pačia seniausia savo forma. Visa tai – prieš ką jie patys dabar protestuoja. Nieko prieš juos neturiu, tik mano, šiuolaikinės moters poreikiai, yra visai kitokie. Man atrodo, kad asmenybė, gebėjimai, sveikas gyvenimo būdas, sportas, dinamiška kasdienybė, saikingas vartojimas senai dominuoja virš nusidėvėjusių moterų kankinimo įrankių. Laboutin'o ir Christian'o Dior'o formos žavi kaip filmai apie viduramžių karalienes, tačiau būti įkištai į panašų stilių man reikštų grįžti į inkvizicijos laikus“, – savo įraše kūrėja klausė, kokia XXI a. yra graži moteris.

„Sveiko kūno ir sveikos sielos. Jei ji gimdžiusi, gyvena pilnavertį šeimos gyvenimą, rūpinasi savimi ir yra mylima –  ji tikrai atrodo kitaip, nei Juozo modeliai. Ir jai netinka tos suknelės, arba net jei ji į jas įsispraustų tai tuoj pat nusiimtų, nes nepatogu, įpareigoja, varžo. Tai tas pats kas spraustis į praeitų amžių korsetus, turniūrus, sukneles, šluojančias žemę, ir bandyti įsėsti į savo automobilį ar švęsti gimtadienį gastrobare, norint pašokti šiuolaikinės muzikos ritmais. Nu, niekaip. Tiesiog tai galbūt cirkas, bet ne mada. Sveikas, gyvenime save realizuojantis žmogus dabar yra tas, kurio išorinė elegancija daro įspūdį santūrumu ir komfortu, judesio ir asmenybės laisve. Ji žengia laisvai, jos judesių nekausto suveržimai, pakėlimai ir spaudimas. Ji negalvoja apie savo drabužį, nes drabužis yra tarsi antra oda. Ji galvoja, kokios užduotys jos laukia jos veikloje, ko mokysis, ką perskaitys, kur pramogaus, vyks, su kuo susitiks ir ką naujo pamatys. Ji žavi savo puikiu humoro jausmu, emociniu intelektu, išraiškingu temperamentu ir nuoširdžia reakcija. Jai net į galvą nešauna priėjus prie vyro pradėti tankiai mirksėti ir išpūsti krūtinę bei įtraukti užpakalį, nes tai gali patikti nebent alaus pilvams iš Sibiro, atvykstantiems pademonstruoti savo piniginės gylį į senus, pradvisusius prancūziškos Rivjeros viešbučius, kurie vis dar išdidžiai save vadina 5 žvaigždučių svetingumo lygiu, nors jau 30 metų kaip praėjo jų aukso amžius“, – J. Janus tiki, kad inovacija yra užprogramuota mados raidoje, nes mados dizainas reaguoja į visas pasaulines ar bendruomenės aktualijas.

Anot moters, teatras taip pat reaguoja: gražaus gyvenimo rodymas be jokios reakcijos į aktualijas daugiau panašus į cirko pasirodymą, kur moteris, kaip lokys už cukraus gabaliuką eina ratu pagal dresiruotojo komandą. Kūrėja įrašo pabaigoje klausė, tai kas gi yra ta lietuviška mada? Teatras, industrija ar cirkas? Atgyvena ar inovacija?

J. Statkevičius aštriai kūrėjai atsikirto pirmadienio vakarą.

„Julyte, jeigu tu bankrutuoji ir rengi visus maišais, nieko nepasiekei ir nepadarei, esi baisi vidutinybė nuo studijų laikų, tai nieko nesuvoki ir dabar! Tavo lūpomis kalba nevykėlio nežmoniškas pavydas. Kaip tau negėda, niekada nesakiau nieko apie tavo bulvių maišus ir bankrotą tavo. Nesąmonė, išplerus, stora esi, bulvės veidu. Ir kugelio smegenim. Žinai, aš tau pasakysiu: nemoki, nejauti ir nesugebi. Ir tau neduota. Nu, dabar laikykis. O šiaip norėjai reklamą mano šlovėje ir triumfe pasidaryti. Vargšė, nelaiminga tu. Su maišais nejuokink žmonių. Nieko nepasiekusi su savo maišais ir prasčiausiu pasiuvimu, o su mano drabužiais eis į Oskarus“, – pirmadienio vakarą socialiniame tinkle vyras dar pridėjo, kad J. Janus yra begėdė ir nevykėlė ir jai turėtų būti labai gėda.

Anot žinomo kūrėjo, pasaulyje nesibaigia du dalykai, tai – visata ir žmonių kvailumas. J. Statkevičius dar pridūrė, kad dizainerei jis už jos nuomonės išdėstymą socialiniame tinkle neatleis.

Daugeliui internautų užkliuvo ne tik J. Statkevičiaus įrašo tonas, bet ir begalė rašybos klaidų. Internautai vyrą išvadino beraščiu, buože, nepraustaburniu, marozėliu.

GALERIJA

  • Agnė Bilotaitė ir Juozas Statkevičius
  • Žinomi žmonės apie J. Statkevičiaus įniršį: kaimo iš žmogaus neišvarysi
  • Žinomi žmonės apie J. Statkevičiaus įniršį: kaimo iš žmogaus neišvarysi
Fotobanko nuotr./DMN montažas
Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Vat

Gerb Statkevičius tokià tiesà tėškė. Nevykėlės visos dabar į dizaineres įsirašė.. Ir apie anus su maišais, viskas tiesà.

.ir nieko čia nepadarysi

Statkevičius yra tikrai talentingas žmogus.

ALGIS

Jokio ten talento pas jį nėra - tai SUSIREKŠMINĘS CHAMAS .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS