Emigrantai daro poveikį šalies regionų NT rinkai | Diena.lt

EMIGRANTAI DARO POVEIKĮ ŠALIES REGIONŲ NT RINKAI

  • 2

Dalis emigrantų pinigų patenka į šalies būsto rinką. Nekilnojamojo turto (NT) ekspertai teigia, kad užsienio lietuvių kasmet įliejamas milijardas eurų į vidaus rinką įtakos Vilniaus būsto segmentui nedaro, tačiau akivaizdžiai kaitina regionų NT rinkas, rašo „Verslo žinios“.

NT paslaugų bendrovės „Newsec Baltics“ Tyrimų ir analizės grupės vadovas Mindaugas Kulbokas teigia, kad sudėtinga nustatyti, kokia dalis gyvenamojo NT sandorių tenka užsienio lietuviams.

„Sunku nustatyti tikrąją rinkos dalį, bet dalis jų tikrai ruošiasi grįžti namo. Jie po truputį tyrinėja. Vilniaus rinkoje emigrantų įtakos nepastebime, bet regionuose jų pinigus jaučiame“, – VŽ sakė M. Kulbokas.

NT paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ Būsto departamento vadovas Audrius Šapoka dienraščiui sakė, kad emigrantai nebūtinai investuoja didmiesčiuose – būstą jie perka ten, iš kur yra kilę. Pasak jo, užsienio lietuviai pastaruosius keletą metų išlaiko panašų aktyvumą būsto rinkoje, bet jie nėra gausiausia pirkėjų dalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Alvidas

Nėra tokios statistikos ir apklausos, kur gyvena būsto pirkėjas. Net užsienyje dirbantis, dažniausiai yra deklaruotas Lietuvoje. :)

Anonimas

nesamoniu nerasykit !!!!!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS