Emigrantas Norvegijoje didžiuojasi neeiliniu darbu | Diena.lt

EMIGRANTAS NORVEGIJOJE DIDŽIUOJASI NEEILINIU DARBU

  • 0

Aivaras Vaišnoras nuo pat vaikystės mėgo gyvūnus. Dar būdamas penkiolikos vaikinas tapo rimtu ūkininku.

Kol bendraamžiai svajojo apie karjeras didmiesčiuose, vaikinas svajojo apie kaimą ir fermą, savas karves ir žąsis. Lietuvoje palikęs nuosavą ūkį, jaunuolis atskrido į Norvegijos miestą Bergeną, kur tapo šou pasirodymams skirtų žirgų prižiūrėtoju. „Toks darbas tikrai ne kiekvienam“, – sako Aivaras, LRT TELEVIZIJOS laidos „Emigrantai“ herojus.

A. Vaišnoro pareigos – žirgyno darbuotojas. Aivaras įsitikinęs, jog į šiuos du žodžius telpa kur kas daugiau, nei gali pasirodyti. Vaikino kruopščiai prižiūrimi žirgai – jautrūs ir be galo brangūs. Kiekvienas gyvūnas turi būti idealiai sveikas ir švarus. Čia su žirgais elgiamasi taip, lyg jie ruoštųsi grožio konkursui. „Manau, kad „Mis Lietuva“ susiruošia greičiau“, – juokiasi žirgų prižiūrėtojas. Kol nepradėjo dirbti, Aivaras nė nenutuokė, kad žirgui gali reikėti tiek daug grožio procedūrų.

Laidoje „Emigrantai“ Aivaras prisimins dieną, kai žirgyne apsilankė pirmą kartą. Patirties su gyvūnais jis jau turėjo daug, bet konkrečiai su žirgais – nelabai. „Įsivaizdavau, kad bus daug daug darbo, tą ir radau“, – apie savo emigracijos pradžią pasakoja vaikinas. Pradžioje buvo visko – ir nesusigaudymo, ir nesusikalbėjimo. Buvo ir taip, kad žirgas, staiga dėl kažko susierzinęs, ima ir įspiria. „Retai, bet pasitaiko. Ypač su jaunais žirgais“, – sako emigrantas iš Utenos rajono.

Lietuvių emigrantų aplink Bergeną – keli tūkstančiai. Bet tautiečių, dirbančių žirgyne, vos vienas kitas. „Čia tau ne fabrikas“, – šypsosi Aivaras ir sako esantis labai laimingas: juk daro tai, kas patinka, ir dar gauna pinigus – ne kiekvienam taip pasiseka. Vaikinas tikina, kad bent kol kas gyventi Lietuvoje dar nenori – juk tik neseniai gavo puikų darbą ir įsikūrė. „Bet apie viską, kas liko namuose, galvoju dažnai“, – sako 24-erių vyras.

O Lietuvoje liko ne tik artimieji, bet ir ferma. Ją, tuo metu dar būdamas vos 18-kos, vyrukas pasistatė iš Anglijoje uždirbtų pinigų. „Pradėjau dirbti laukuose – bulvių kombaine, tada salierų fabrike, kopūstus nurinkinėjome, smagu buvo iš tikrųjų. Tik fiziškai sunku buvo tikrai“, – pripažins vaikinas.

GALERIJA

  • Emigrantas Norvegijoje didžiuojasi neeiliniu darbu
  • Emigrantas Norvegijoje didžiuojasi neeiliniu darbu
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS