Pasaulio turtingųjų vestuves fotografuojantys lietuviai namais pasirinko gimtinę | Diena.lt

PASAULIO TURTINGŲJŲ VESTUVES FOTOGRAFUOJANTYS LIETUVIAI NAMAIS PASIRINKO GIMTINĘ

  • 1

Eigirdas ir Monika galėtų gyventi Italijoje, kur yra vertinami ir graibstomi fotografai, bet savo namais jie pasirinko Vilnių. Pora sako, kad emigrantų duona – ne jiems, nors dirbti kūrėjams tenka nuo Šanchajaus iki Sidnėjaus. Lietuvių klientai – garsūs, turtingi ir įtakingi žmonės, kurių vestuvių kainos skaičiuojamos butais Milano centre.

„Baltosios mados“ fotografu vadinamas lietuvis Eigirdas Scinskas kartu su žmona Monika į Italiją dirbti atvyko prieš daugiau nei 4 metus. Pakako vos kelių sezonų, kad lietuviai užsitarnautų gerą vardą ir patektų į geriausių Italijos vestuvių fotografų sąrašą. Šiandien kūrėjas bendradarbiauja su geriausiais aukštosios mados namais, o jo darbai puošia populiariausius Italijos žurnalų viršelius.

Iš pradžių pora tik skraidydavo pas klientus į svečią šalį, tačiau po kurio laiko nusprendė ten apsigyventi. Tačiau Italijoje jie ilgai negyveno. Galiausiai vestuvių fotografas taip išpopuliarėjo, kad pas klientus pradėjo skraidyti po visą pasaulį: nuo Niujorko iki Sidnėjaus, nuo Londono iki Maskvos.

Nors visame pasaulyje dirbantys lietuviai įsikurti galėjo bet kuriame pasaulio kampelyje, jie pasirinko gimtinę ir įsikūrė Vilniaus priemiestyje.

„Nusprendėme, kad Italijoje negalime turėti savos vietos, nes reikia keliauti po visą šalį, o ji yra didžiulė ir važiuoti gali tekti ir 8 valandas. Taip pat reikia keliauti po skirtingas šalis, todėl supratome, kad nėra prasmės nuomotis apartamentų Italijoje“, – sako Monika.

„Čia, Lietuvoje, taip gera gyventi. Bandėme Amerikoje gyventi, bet artimiausią dešimtmetį nebebandysime. Nėra jokios prasmės“, – žmonai antrino Eigirdas.

Daugiau apie talentingus lietuvius – laidos „Gyvenimas“ ištraukoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ww

Saunuoliai,ka cia bepridursi. Gaila tik,kad neidejo nei vienos vestuvines nuotraukos,butu idomu uzmesti aki.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS