Iš Seimo išsprukęs L. Balsys užsidarė namuose, su policija nebendrauja | Diena.lt

IŠ SEIMO IŠSPRUKĘS L. BALSYS UŽSIDARĖ NAMUOSE, SU POLICIJA NEBENDRAUJA

Kaip įtariama, neblaivus automobiliu iš Seimo ketvirtadienį išvykęs parlamentaras Linas Balsys šiuo metu yra savo namuose Vilniuje, teigia policijos pareigūnai – laukiama, kol jis sutiks pats išeiti ir pabendrauti su pareigūnais.

„Seimo narys Linas Balsys šiuo metu yra namuose, Vaduvos gatvėje“, – žurnalistams sakė Policijos departamento Pajėgų valdymo valdybos viršininkas Arūnas Paulauskas.

Anot policijos atstovo, susisiekti su L. Balsiu pavyko ne tiesiogiai, o per Mišrios Seimo narių grupės naująjį seniūną Bronislovą Matelį.

„Pirminiais duomenimis, įrodymų, kad būtent Seimo narys vairavo automobilį, neturime, bet vaizdo įrašai apdorojami (...). Šiuo metu šalia Seimo nario namų yra policijos ekipažas, per Seimo narį B. Matelį vyksta dialogas su Linu Balsiu dėl paaiškinimo pateikimo. Tai yra artimiausių valandų klausimas, ar mes gausime iš jo paaiškinimą, ar ne, tuomet spręsime dėl tolimesnių veiksmų“, – teigė jis.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis kiek vėliau BNS patvirtino, kad per B. Matelį L. Balsys perdavė, jog atsisako bendrauti su policija. Policijos ekipažas nuo Seimo nario namų atitrauktas, bus ieškoma kitų galimybių su juo susisiekti.

Pareigūnams L. Balsys neatidarė durų, nors iš kaimynų skolintomis kopėčiomis pareigūnai dar bandė palypėti iki pirmojo aukšto langų ir įvertinti situaciją parlamentaro bute.

Pasak A. Paulausko, manoma, kad politiko vairuotas automobilis „Volkswagen Caddy“ yra po namu, garaže.

Anot jo, šiuo metu turima informacija neleidžia teigti, kad L. Balsys padarė pažeidimą, t.y. vairavo neblaivus.

L. Balsys ketvirtadienį žurnalistams Seime sutiko pasitikrinti alkoholio matuokliu ir pripūtė 1,82 prom. alkoholio. Jis netrukus išvyko iš Seimo, Vadovybės apsaugos departamento budėtojai apie incidentą pranešė policijai. Anot A. Paulausko, teisiškai vertinti žurnalistų atsinešto alkotesterio parodymus nėra galimybės, nes nėra žinoma, ar jis metrologiškai patikrintas.

A. Paulauskas pabrėžė, kad Seimo narių neliečiamybė nesuvaržo policijos teisės taikyti jiems administracinę atsakomybę. Jis tai pat sako, kad buvo peržiūrėti ir Seimo, ir miesto viešosiose erdvėse esančių kamerų vaizdo įrašai.

„Tačiau šiuo metu pagrindo jį sulaikyti nematome ir tikrai neturime“, – paaiškino policijos atstovas.

A. Paulauskas patvirtino, kad policija apie incidentą buvo informuota tik praėjus 20-čiai minučių po to, kai L. Balsys paliko Seimą. Anot jo, jei būtų pranešta anksčiau, policija būtų turėjusi daugiau galimybių nustatyti pažeidimą.

B. Matelis: noriu padėti Linui

Su galbūt neblaiviu vairavusiu Seimo nariu Linu Balsiu bendraujantis naujasis Mišrios Seimo narių grupės lyderis Bronislovas Matelis sako norintis padėti kolegai ir nesiaiškinęs, ar jis iš tiesų pasirodė Seime ir vairavo automobilį girtas.

„Mano tikslas yra jam padėti, aš jam parašiau ir viskas. Nekalbėjome apie tai, ką jis padarė, o ko nepadarė“, – BNS ketvirtadienį sakė B. Matelis.

Parlamentaras teigė ryte kalbėjęsis su L. Balsiu Seime, tačiau neatsakė į klausimą, ar šis jam pasirodė išgėręs.

B. Matelis taip pat tvirtino neklausęs kolegos, ar išėjęs iš Seimo jis į savo namus važiavo automobiliu.

„Neklausiau tų nemalonių klausimų, kurie galėtų nutraukti mūsų bendravimą“, – sakė Seimo narys.

„Aš dabar noriu jam padėti sugrįžti į Seimą visaverčiu Seimo nariu. Jis yra protingas ir išmano Seimo darbą, moka daug užsienio kalbų“, – pridūrė jis.

Pasak politiko, L. Balsys atsisakė bendrauti su jo kotedžą apsupusia policija, nes mano nepadaręs jokio nusikaltimo ir galbūt yra įsižeidęs dėl daug dėmesio sulaukusių jo paieškų.

B. Matelis patvirtino žinantis, kad L. Balsio automobilis yra jo garaže.

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L. Balsys Seime dirba antrąją kadenciją, anksčiau jis buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, dirbo žurnalistu.

GALERIJA

  • Iš Seimo išsprukęs L. Balsys užsidarė namuose, su policija nebendrauja
  • Iš Seimo išsprukęs L. Balsys užsidarė namuose, su policija nebendrauja
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

taigi

matote kad ligonis ir reikia gidymo ir nezinot ka daryti?... iskviest psichiatrus juk zmogus ir nesvarbu kad seimunas ka jam dar gidymo privilegijosyra ko gero tai ko laukiat ? zmogus is nevilties gali zuti tai padekite...

rinkejas

Jeigu butu blaivus tai iskart butu isileides ir irodes,kad tie itarimai neteisingi,o kaip taip slapstosi,traukia laika,kad issiblaivytu tai vienareiksmiskai jis buvo girtas ir vairavo automobili.

...

Girtuoklis seime - aukso avinėlis korupcionieriams, už paprasčiausią buteliuką (net dėžutės nereiks) nubalsuos taip "kaip reikia"; NEGI alkoholiką galima prileist prie atominės elektrinės valdymo, o Seimas - netgi kiek rimčiau. Bet KOL mes čia tokius užtarinėsim, tol ir gyvensim it šiknoj, nenumirs jis be seimo, galės kokioje 'Grindoje' įsidarbint.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS