Aiškinsis VRK pirmininkės L. Matjošaitytės komandiruotės aplinkybes | Diena.lt

AIŠKINSIS VRK PIRMININKĖS L. MATJOŠAITYTĖS KOMANDIRUOTĖS APLINKYBES

  • 2

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį vertins, ar Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka deklaruoti gautas dovanas bei vengti interesų konflikto, o jam kilus - nusišalinti.

Tyrimas atliktas gauto pranešimo pagrindu.

Jame buvo nurodyta, kad L. Matjošaitytei VRK sprendimu gegužės 29 d.-birželio 1 d. buvo suteiktos kasmetinės atostogos, o gegužės 28-31 d. ji esą dalyvavo simpoziume Portugalijoje, kur skaitė pranešimą privačios bendrovės organizuotame renginyje.

Pranešime keltas klausimas, ar renginio organizatorius L. Matjošaitytei neatsilygino, neapmokėjo kelionės, maitinimo išlaidų ir pan.

Pranešime taip pat teigta, kad VRK pirmininkė VRK posėdžių metu nenusišalina sprendžiant klausimus dėl savo pačios komandiruočių į užsienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Safyras

Blogai, kai žmonės , užimdami aukštus postus , nesupranta, kas yra darbas, atostogos ir komandiruotės. Todėl ir ekonomika Lietuvoje taip šlubuoja, nes vienus verčia dirbti per atostogas, o kiti -išsirašo komandiruotes atostogauti. Joks protingas žmogus savo atostogų negadins darbo reikalais, nebent jam tai naudinga. Todėl politikai ir nedirba kiekvieną dieną po 8 val., nes nėra kas juos prižiūri. Kiti turi tiek pinigų, kad jiems jokios bausmės nebaisios... Tačiau paprastas žmogelis tuoj būtų išmestas iš darbo, jei taip dirbtų kaip kai kurie politikai, ministerijos atstovai ar dar visokio plauko prikurtų firmelių darbuotojai, kurie reikalingi tik kaip tarpininkai...

KLAIPEDA

Ar kam idomu??? Gal inai privacius sokius soko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS