Akibrokštas: V. Gapšys ir kali, ir dalyvauja Seimo posėdžiuose? | Diena.lt

AKIBROKŠTAS: V. GAPŠYS IR KALI, IR DALYVAUJA SEIMO POSĖDŽIUOSE?

  • 52

Oficiali Seimo interneto svetainė skelbia, kad Seimo narys „darbietis“ Vytautas Gapšys, atliekantis bausmę koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) politinės korupcijos byloje, tebesilanko Seimo posėdžiuose.

Skelbia darbotvarkę

Oficialioje Seimo interneto svetainėje lrs.lt Seimo nariams skirtoje Vytauto Gapšio paskyroje skelbiama jo darbotvarkė: rašoma, kad gruodžio 7 d.,  jis dalyvauja Seimo rytiniame ir vakariniame posėdžiuose. Ketvirtadienį pirmoje dienos pusėje šioje paskyroje skelbta ir tolimesnė jo darbotvarkė: kalendoriuje pažymėta, kad šis Seimo narys dalyvaus ir kituose gruodžio mėnesį vyksiančiuose Seimo posėdžiuose iki pat gruodžio 23 d.

Tačiau iš tiesų jis jau dvi savaites atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje. Lapkričio 24 d. jis prisistatė į Vilniaus apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą dėl bausmės vykdymo, iš kurio tą patį vakarą buvo pervežtas į Kauno kalėjimą, kur jam paskirta atlikti bausmę.

Kaip skelbia portalas lrt.lt, V. Gapšys tapo antruoju Lietuvos istorijoje Seimo nariu, įkalintu jam tebeeinant pareigas. Pirmuoju tapo buvęs krašto apsaugos ministras, Seimo narys Audrius Butkevičius, 1998 metais nuteistas penkerių su puse metų laisvės atėmimo bausme dėl pasikėsinimo sukčiauti stambiu mastu, tačiau 2000 m. paleistas.

Seimo nariams nėra sudaryta galimybė jungtis prie Seimo posėdžių ir juose dalyvauti nuotoliniu būdu.

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro patarėjas Rimas Rudaitis portalui kauno.diena.lt atsiųstame komentare nurodė, kad duomenys apie Seimo narių dalyvavimą posėdžiuose Seimo narių darbotvarkėse paskelbiami automatiškai iš Seimo vidinių informacinių sistemų.

„Šie duomenys Seimo svetainėje atsinaujins artimiausiu metu. Atskiriems Seimo nariams nėra sudaryta galimybė jungtis prie Seimo posėdžių ir juose dalyvauti nuotoliniu būdu“, – teigiame komentare.

Anot R. Rudaičio, pagal Seimo statutą, Seimo posėdžiai gali būti organizuojami nuotoliniu būdu Seimo valdybos sprendimu, kai įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir gali kilti grėsmė Seimo darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus Seimo narių sveikatai ir (ar) gyvybei ir Seimo nariai negali susirinkti į Seimo posėdį Seimo rūmuose.

Dalyvaus komitetų posėdžiuose?

Kaip praneša naujienų agentūra ELTA, Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis sako, kad partija neragins įkalinimo bausmę atliekančio frakcijos nario atsisakyti mandato. Priešingai, akcentuoja A. Mazuronis, V. Gapšys yra nusiteikęs tęsti darbą Seime ir parlamento komitetų posėdžiuose dalyvauti nuotoliniu būdu iš įkalinimo įstaigos.

„Kiek žinau, jis yra parašęs prašymą kalėjimo administracijai dėl to, kad jam būtų suteikta galimybė per nuotolį prisijungti į komitetų posėdžius – tai, ką daro 90 proc. Seimo narių“, – Eltai ketvirtadienį teigė A. Mazuronis.

„Neraginčiau jo pačio dėti mandato. Kaip maniau, taip ir manau, ir manysiu, kad jis šitoje istorijoje nekaltas ir neturi prisiimti jokios atsakomybės. (...) Jei jis nusprendė mandato neatsisakyti, mes tame problemos nematome, mums jokio apsunkinimo nėra ir mes jį palaikome, koks jo sprendimas bebūtų“, – pridūrė parlamentaras.

Planuoja apkaltą

Seimo vicepirmininkas, konservatorius J. Razma trečiadienį paskelbė, kad V. Gapšio apkalta Seime planuojama gruodžio 21 d. Parlamentaras apgailestavo, kad V. Gapšys neketina pats atsisakyti mandato – esą tokiu būdu jis apsunkina situaciją Darbo partijos frakcijai, kuri negali į Seimą atsiųsti kito atstovo.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų kolegija šią savaitę paskelbė, jog netenkina vadinamojoje „MG Baltic“ byloje nuteistųjų Vytauto Gapšio, Eligijaus Masiulio ir Raimondo Kurlianskio prašymų sustabdyti žemesnės instancijos teismo nuosprendžio vykdymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

Gerai atrodo

Įstatymų pardavinėtojas sėdės Seime ir targavos jūsų priimamais įstatymais.Lapė vištidėje

Nuomonė

...pasityčiojimas iš valstybės ir rinkėjų.

Pilietiškas

Och! Net Mazuronis Gapšį lygina su visais parlamentarais, kurue taip pat prie posėdžių prisijungia nuotoliniu būdu! Andriukui atrodo vienodai, kur tas seimo narys sėdi ar kalėjime, ar namie, ar Maldyvuose! Ar demokratinėje šalyje tas būtų įmanoma! Ir visokie andriukai, ne tik gabšiukai, seniai būtų priversti atsistatydinti su tokiu požiūriu ir elgesiu! Pas mus viskas gerai! Avys - mes, rinkėjai ir piliečiai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS