A. Anušauskas Berlyne susitiks su Vokietijos gynybos ministre | Diena.lt

A. ANUŠAUSKAS BERLYNE SUSITIKS SU VOKIETIJOS GYNYBOS MINISTRE

  • 5

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas penktadienį Berlyne susitiks su Vokietijos gynybos ministre Annegret Kramp-Karrenbauer (Anegret Kramp-Karenbauer).

Jie aptars saugumo situaciją Baltijos regione, Aliaksandro Lukašenkos hibridinę ataką prieš Lietuvą, dvišalį Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą bei aktualius ES ir NATO klausimus, skelbia Krašto apsaugos ministerija.

Vizito metu ministras taip pat susitiks su kanclerės Angelos Merkel patarėju Europos saugumo klausimais bei Vokietijos lietuvių bendruomene.

Vokietija yra viena pagrindinių Lietuvos sąjungininkių saugumo ir gynybos srityje – ši šalis ypač prisideda prie Lietuvos gynybinių pajėgumų vystymo, ji yra ilgametė glaudi Lietuvos partnerė modernizuojant Lietuvos kariuomenę, ginkluotę, karinę techniką.

Vokietija ne tik vadovauja, bet ir skiria didžiausią karių skaičių Rukloje dislokuotai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei, taip pat aktyviai dalyvauja ir NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse.

Pastaruoju metu Vokietija tapo ir pagrindine Lietuvos partnere tarptautinėse operacijose Malyje, Viduržemio jūroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

A. Anušauskas:

... bet užtat kaip saldu man, vyrai, kaip saldu...

niu

ir pagal Europos standartus bus Lietuvai gėda – siunčiamas seniukas, išpurtęs ir pilvotas. Ir dar krašto apsaugai vadovauja... jo. Bus stereotipas sukurtas, kad lietuviai vyrai neišvaizdūs ir sutręšę.

Chi chi chi

kokia geda sovietinis istorikas raudonas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS