Apklausa: per metus šiek tiek sumažėjo nepatenkintųjų demokratijos veikimu | Diena.lt

APKLAUSA: PER METUS ŠIEK TIEK SUMAŽĖJO NEPATENKINTŲJŲ DEMOKRATIJOS VEIKIMU

  • 5

Patenkintų demokratijos veikimu prieš metus buvo tiek pat gyventojų, kaip ir dabar, o nepatenkintų demokratijos veikimu per šį laikotarpį sumažėjo 6 procentiniais punktais - prieš 12 mėnesių nepatenkintų demokratija buvo 58 proc.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ spalio mėnesį atliktos apklausos duomenimis, demokratijos veikimu pastarąjį mėnesį daugiau nei pusė (52 proc.) apklaustų šalies gyventojų buvo nepatenkinti tuo, kaip šalyje veikia demokratija, o beveik keturi iš dešimties (38 proc.) respondentų buvo patenkinti demokratija Lietuvoje. Kas dešimtas (10 proc.) neturėjo nuomonės ar neatsakė į šį klausimą.

Tuo, kaip Lietuvoje veikia demokratija, dažniau patenkintas jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (daugiau kaip 1000 eurų), besimokantis jaunimas bei specialistai ir tarnautojai, dešiniųjų pažiūrų respondentai.

Dažniau už kitus demokratijos veikimu šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu ar žemesniu nei vidurinis išsilavinimu, bedarbiai, namų šeimininkės bei darbininkai ir ūkininkai, lenkų ir rusų tautybių gyventojai, kairiųjų pažiūrų respondentai.

Demokratijos veikimu šalyje daugiau patenkinti nei nepatenkinti yra tik dviejų partijų rinkėjai - Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (49 proc. iš jų patenkinti demokratijos veikimu ir 45 proc. nepatenkinti) bei Liberalų sąjūdžio (48 proc. patenkinti ir 44 proc. nepatenkinti), o visų kitų partijų rėmėjai yra daugiau nepatenkinti demokratijos veikimu Lietuvoje nei patenkinti. Labiausiai tuo nepatenkinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos bei Darbo partijos rinkėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Demokratija tai kai du vilkai ir viena avis demokratiškai sprendžia kuris iš jų bus pietums.... Šiai dienai dar geriau kai viena avis demokratiškai sprendžia kas bus pietums...

Eikit jau, eikit

Kur jūs tą demokratiją matėt? Juo labiau veikiančią? Štukoriai žmonės...

ano

ir sita prisiplakeliu ziniasklaida dar drista loti apie kazkokia /demokratija/nezinodama termino reiksmes /demonu pasikratymas/ geriau tiktu nes taip ir yra jav kur sis terminas tapo bene keiksmazodziu o nacionalizmas 1reiksmis nes tevynes jie neturi o negrai ir indenai tai buve vergai anglu kolonistu tai ir verda pasauline politika su uzgrobimais isvien su sionistais tai rodo agresyvi politika kitu tautu atzvilgiu seimu ardymu vaiku grobimu ir viskas daroma ju nacionalkapitalistines geroves tikslu kitu givybes kaina sukirsinintat tautas religiniu ir kt metodais/alkocholis narkotikai sexas/.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS