Apklausa: nemėgstamiausio politiko A. Verygos įvaizdis gerėja | Diena.lt

APKLAUSA: NEMĖGSTAMIAUSIO POLITIKO A. VERYGOS ĮVAIZDIS GERĖJA

Per mėnesį pagerėjo premjero Sauliaus Skvernelio, Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio bei vieno nepalankiausiai vertinamo politiko - sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos - įvaizdis visuomenės akyse.

Palankiai politikus vertinančiųjų padaugėjo 7 procentiniais punktais.

Lyginant su 2018 metų sausio mėnesio apklausa, vasarį net 9 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, kurie palankiai vertina partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininką Remigijų Žemaitaitį.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ vasario 21-kovo 4 dienomis atliktos apklausos duomenimis, Lietuvos gyventojai palankiausiai įvertino Valdą Adamkų (80 proc. įvertino palankiai), Dalią Grybauskaitę (72 proc.), Gitaną Nausėdą (66 proc.) bei Visvaldą Matijošaitį (65 proc.).

Pastarąjį mėnesį palankiau vertinami buvo ir tradiciškai tarp nepopuliariausių politikų esantys „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, europarlamentaras Rolandas Paksas ir konservatorius Andrius Kubilius. Palankus vertinimas šių politikų atžvilgiu išaugo po 4 procentinius punktus. Atkuriamojo Seimo Pirmininko Vytauto Landsbergio, esančio tarp nepalankiausiai vertinamų politikų, palankus vertinimas paaugo 5 procentiniais punktais.

6 procentiniais punktais per pastarąjį mėnesį pagerėjo Seimo narės Ingridos Šimonytės bei LSDP pirmininko Gintauto Palucko vertinimas. O Kauno mero V. Matijošaičio ir Lietuvos centro partijos pirmininko Naglio Puteikio vertinimas ūgtelėjo po 5 procentinius punktus.

Tačiau tokio politikų vertinimo pagerėjimo nereikėtų laikyti ilgalaikiu reiškiniu. Kaip Eltai teigė „Baltijos tyrimų“ sociologas Romas Mačiūnas, toks, net tradiciškai nemėgstamų politikų palankesnis vertinimas, tikriausiai yra susijęs su tuo, kad vykdytos apklausos metu Seimas ir politikai nebuvo labai aktyvūs ir neįsiveldavo į didelius politinius ginčus.

„Ne pirmą kartą mes pastebime tokią tendenciją. Pavyzdžiui, vasarą, kai nevyksta Seimo posėdžiai ir politikai mažiau būna pastebimi viešojoje erdvėje, pagerėja tiek paties Seimo, tiek ir parlamentarų vertinimo reitingai. Nors dažnai pagerėjimas būna nežymus, šiuo momentu vertinimas pagerėjo netgi 11 procentinių punktų“, - kalbėjo „Baltijos tyrimų“ sociologas, pabrėždamas, kad šis pagerėjimas visiškai sutapo su tarpu tarp dviejų Seimo sesijų, kai parlamente nevyko aktyvus darbas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Čia blefas,niekada Veryga nesulauks gero palaikymo,nes visus varo į kapus su savo naikinimu gydomasias įstaigas.Nežiūri kad žmogui viskas būtų patogu,o atvirkščiai viskas tik blogėja.O jis juokiasi,net šlykštu žiūrint į jo snukelį.Ateis atpyldo diena jam už skriaudas padarytas žmonėms.

Linas

Turbūt iš mokesčių mokėtojų pinigų užsakė munduro balinimo kampaniją, nors ir toliau uoliai rūpinasi, kad kuo daugiau ligonių nukeliautų pas Abraomą dėl jo proteguojamų generinių vaistų ir kad kuo daugiau mokesčių už alkoholį nukeliautų į Lenkijos bei Latvijos biudžetus.

Pasitikėti neįmanoma

Jokiais būdais neįsivaizduoju,kad Verygos reitingai galėtų gerėti.Jau net pažvelgus į jo kvailoką fizionomiją negali juo pasitikėti.Ir iš tiesų argi gali psichiatras būti visų ligų specialistas,kad nurodytų visiems gydytojams,kaip gydyti visus ligonius,kokius vaistus jiems skirti net nemačius tų žmonių.Tik psichiškai nestabilus gali save tokiu laikyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS